Friday, July 15, 2011

anak NAKAL , anak itu PERMATA HATI

salam semua

pagi2 lagi dah melayan emosi dengan salah satunya anak teruna akak nie .. ermm mcm2 perangai sebenarnya bila dia dah semakin membesar nie .. x tahan sebenarnya , nak2 ayahnye skrg sebuk .. hari2 duk tanye ayah balik tak ibu .. hermmm tulah dia .. pueh nak pujuk .. bila nak ke sek sahaja , mcm2 umpan yg terpaksa akak berikan .. mcm2 jenis gula2 akak berikan .. tapi bersyarat .. " ibu x belikan gula2 yang mahal tau .. yg murah2 je .., makan gula2 mahal nanti gigi jadi busuk " sibbbb baik paham , siap nganguk lagi ekekkeke .. bila akak cakap mcm tu .. dan kalau dia nak ambil satu2 gula tuu dia akan tanye .. " ibu nie mahal ke ?? adik x nak lah .. " ekekek dia dah siap jawab .. :))

bila tgk balik pic2 nie .. senyum sendirian , inilah permata hati akak dan hubby , masa mula2 ngandung dia dulu x putus2 kami berdoa agar kandungan terakhir akak nie anak lelaki .. sbb akak operate kan , dah ada 2 anak perempuan .. lepas nie dah x der peluang dah .. soo memang mengharap sgt2 kali nie dptlah seorang putra .. bila dapat tu yg hubby akak sayang sgt tuu  :))




paling suke pic nie ! .... gerammmm 














skrg nie yg hantar ke sek adalah akak .. siap suh dia belajar pandai2 .. nanti besar leh kerja best2 .. banyak duit dan leh bagi ibu duit .. yg x tahan dia angguk2 tanda paham .. sabor jelahhh :)) harap2 anak2 permata hati kita nie x mengecewakan kita kan ..


 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

46 comments:

  1. ya ampun comey nyer akak...suka tgk mcm nak geget jer pp chubby itew...biler ada anak baru taw mcm nakal ek...gitew la kiter kecik2 dulu...mesti mak ayah penat melayan karenah hahaha

    ReplyDelete
  2. comelnye dia..insyaALLAH jadi anak yang baik dan taat pada ALLAH n ibu bapanya..

    ReplyDelete
  3. wahh...dah besar anak bujang akak ni...ensem ar...leh jadi menantu ni...ekekek

    ReplyDelete
  4. hensemnye
    akak nape rambut dia perang???
    mcm anak omputih la..

    ReplyDelete
  5. wohooo veri2 da ensem boi....

    rambut perang..cam anak mat salleh..!

    ReplyDelete
  6. Ya Allah.. membuak2 perasaan nak mengandung, nak rasa melahirkan dalam diri saya skang ni kak.

    bilalah dapat merasa semua tu.. doakan utk saya kak.

    ReplyDelete
  7. comel sgt kak.....dah mcm anak mat salleh plak hah....rambut nampak perang2...besyar nanti hensem ni ...ramai aweks tergode ni kikiki....

    ReplyDelete
  8. ieda anak ko ni kalau sekali tengok cam anak omputih,rambut perang.semua ibubapa nak yang terbaek tuk anak mereka. kita mampu beri pelajaran yang terbaek, selebih kita berdoa dan bertawakal.

    ReplyDelete
  9. amboi gebunya! rambut kaler perang plak tu....biar betik ;D

    ReplyDelete
  10. comey... lepas tu hensem...hihi

    ReplyDelete
  11. dah cam anak mat saleh la encem dia tu...hihi

    ReplyDelete
  12. tomeinya..rambut dia perang yer kak..
    nanti dah besar confirm hencem nie...

    ReplyDelete
  13. chomellah anak bujang akak ni....gerammm...!! :)

    ReplyDelete
  14. hero akak ni cam anak omputih la rambut perang lg tuh..

    Sga permata hati kita mbesar bagai juara, bjaya d dunia & akhirat..AMIN

    **pssttt...akak nk fm, email add kat cni : dalia_hajar@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  15. amboiii..
    comeynye..putih gebu pulak tu..:)

    ReplyDelete
  16. comelnye dia masa kecik...putih gebu mcm akak.. ;) cute

    ReplyDelete
  17. akak hantar kat mana kak? macam anak mat salleh.. hehe...

    akak operate 3 sekali?... wah masa saya kat spital dulu ada akak ni dah 3x operate tp dia ngandung lg.. doc tanya dia kenapa... sbb yg ni pun operate jugak.. dia kata sbb semua yg 3 tu perempuan.. tp yg 4 pun perempuan jugak kak.. kesian dia xde rezeki anak lelaki..

    ReplyDelete
  18. serius anak bujang akak nie nampak macam anak mat salleh , hensem bangat...

    ReplyDelete
  19. hensemnya anak bujang akk :D

    ReplyDelete
  20. wah..anak bujang akak banyk hencem la..mcm mat salleh pun ada...beruntng akak..mudah-mudahan dah besar nnti jd anak yg soleh dan berjaya....

    ReplyDelete
  21. masa kecik comei..dah besar nmpk hensem pulak..bila akak citer pasal bab anak..teringat pulak anak saya...anak anugerah Allah yg tak ternilai bg kita.. :)

    ReplyDelete
  22. mcm anak omputih laaa... ikut mak cenggitula.

    mak sile upah karipap untuk statement ini..

    ReplyDelete
  23. hensem..ikut mak putih

    ReplyDelete
  24. Tomeunyaaa...mcm anak mat salleh oberse lah kak...hensemmmmm ^_^

    ReplyDelete
  25. ensem sungguh hero ieda nih..bole gu nge mek sarah..wakakkakaa

    ReplyDelete
  26. smart je anak akak, tapi tak tahulah macam mana ada juga orang yang sanggup buang anak.

    ReplyDelete
  27. eiii .. comel la .. macam anak mat saleh .. rambut pun oren jer.. semoga jadi anak yang baik dan soleh..

    ReplyDelete
  28. nape rambut die perang?ikut sape?comel gilerrr...

    ReplyDelete
  29. kecik2 comel.. dah besar ensem.. geram tau tengok anak akak ni.. :)

    ReplyDelete
  30. anak akk ni mmg comels.rambut dye mmg perang eh kak?

    ReplyDelete
  31. ooo akak operate ye..samala ngan ratu dedua anak operate gak.tggl skali je lg dgn harapan dapt baby girl..tp tu la timing nk membuat pun taktau bila...ehehe..

    ReplyDelete
  32. hihi sukalah tgk.sgt comel!

    ReplyDelete
  33. @syanasaid memang dari kecil mcm tu dik .. hubby dan akak masa kecik mcm nie lahh :))

    ReplyDelete
  34. @NM02 ya allahhh dikk sabar ya .. akak doakannnn , insyaallahhhh banyakkan berdoa dikk allah maha mendegar :)

    ReplyDelete
  35. @Cik Ina Do do Cheng ya kak .. insyaallah .. saya selalu mendoakan yg terbaik buat mereka .. kita semua :)

    ReplyDelete
  36. @mummy_ayu thanx dik .. perang mcm rambut iris kan :)

    ReplyDelete
  37. @~Siti Hajar~ thanx dik .. insyaallahhh , eh ya ke ?? ok2 nanti akak emailkan ya .. eiii sukenya :) thanx dikkk :))

    ReplyDelete
  38. sgtla shumellllllllll....yus pun suka tgk gambaq anak2 msa depa kecik2..

    ReplyDelete
  39. @Rozita aloor ciannya perempuan tu kan .. ermm dah nasib dan takdir dia x merasa anak lelaki .. huhuhu x perlah janji anak2 dia sihat dan membesar dengan baik :)

    ReplyDelete
  40. @Kasih Ibu thanx dikk .. aminn semoga berjaya dan menjadi yg terbaik .. :)

    ReplyDelete
  41. @A.s.t.i.n.a thanx dik .. ekekekk karipap .. ermmm nanti2lah .. dah mai ktn lebihd ari karipap akak bagi tau ahakssss :)

    ReplyDelete
  42. @KAMIHIDUP tu lah sedih kan bila fikir2kan pasal tuu ..memang x berhati perut betulkan uhuhu

    ReplyDelete
  43. @AnneRaini rambut perang tuu memang dari kami suami isteri dik specialy hubby akak .. masa kecik rambut dia mcm nie lah :)

    ReplyDelete
  44. @ratusiput ye ke diikkk .. ya allahhh akak doakan banyak2 buat ratu .. insyaallah dik :)

    ReplyDelete
  45. comeynya zahrien ni kak...putih gebu..rambut perang..mcm mat salleh kak....eiiii geramnya tgk...

    moga2 anak2 kita ni bila besar jd anak yg yg ebrguna n xlupe jasa kita kak...amin..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...