Tuesday, June 28, 2011

Takutkan APA sebenarnya !



salam semua

akak baru jelas baru2 nie pasal isu ini .. yg pelik perhimpunan nie dikatakan adalah utk menyuarakan suara rakyat .. kenapa pula nak disekat ! .. dimana letak nya hak asasi rakyat .. kata rakyat didahulukan ..
pada pandangan akak tidak wajarlah jika perhimpunan ini hendak sekat .. akak sokong dan berdoa agar apa yg cuba mereka lakukan tidak di provokasikan oleh mana2 pihak yg berkepentingan .. dan tidak dijadikan landasan utk melakukan sebarang situasi kucar kacir , insyaallahhh
 

PERHIMPUNAN BERSIH - mendapat tentangan
pelbagai pihak


Pemuda UMNO dikatakan akan mengadakan perhimpunan dan berarak pada tarikh yang sama dengan perhimpunan BERSIH bagi menyerahkan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong bagi menyokong sistem demokrasi serta peranan dan pembaharuan yang dilaksanakan SPR. 

Sementara itu, di IPOH, Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, berkata tujuan pembangkang mengadakan demonstrasi jalanan haram itu adalah untuk  mencetus suasana huru-hara.  - APA PULAK ! 

dan bagaimana pula dengan kenyataan ini .. 

 Suhakam: Perhimpunan Aman Tidak Seharusnya Disekat 

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) berkata, perhimpunan aman tidak harus disekat daripada diadakan kerana ia adalah hak asasi awam untuk berbuat demikian.

Pengerusinya, Tan Sri Hasmy Agam berkata, Suhakam berpendirian bahawa perhimpunan jalanan yang ingin dianjurkan oleh Bersih, perhimpunan oleh Pergerakan Pemuda Umno Malaysia dan Gerak Aman pada 9 Julai ini harus dibenarkan selagi ia diadakan dalam suasana yang aman dan tenteram.


info : mstar

haaaaaaaa tgk .. dah jelas dah disitu :)





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

24 comments:

  1. ermmm..mcm2..
    td bca kat blog lekit, org y pakai baju bertulisan BERSIH-->org y tlibat dgn phimpunan BERSIH tu, kna halau o imam masjid smasa nk solat, gara2 pkai baju bertulisan bersih ni... mmg ada pic lagi...

    politik & agama dh dicampur adukkan.apa mau jadi la...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. bile masuk bab² berunsurkan politik, Sha serender awal² :)

    ReplyDelete
  4. @sha a.s :) kenapa takut nak bersuara ?? kita adalah rakyat yg majmuk .. kita ada hak utk bersuara .. mgkin suara kita kecil , disebabkan itulah adanya perhimpunan beramai2 utk menyuarakan hal2 yg kecil ini .. x salahkan , janji x mendatangkan susah kpd org ramai .. :))

    ReplyDelete
  5. @LYAfrina ya lya sedih bila dgr mcm tuu akak ada jugak dgr .. apalahhh salah mereka .. nak masuk masjid utk sembahyang mengadap tuhan .. apa kena dgn politik2 nie .. kalau ye pun kita ada hak utk ambil tahu , jgn sampai kita x tahu apa2 yg terjadi dlm masyarakat kita ..

    pelik sbb perjumpaan ini adalah dari pelbagai kaum dan dari pelbagai laman politik ..

    ReplyDelete
  6. Perlembagaan kita tak terpakai bila melibatkan hal pembangkang ni kak....rakyat dah bijak berfikir..jadi mereka kalu tak buat perhimpuan bersih pun..waktu pilihanraya mereka ada kuasa nak pilih...jadi nak takot ape

    ReplyDelete
  7. yg ni ikut pandangan masing2 la...kalo nak berhimnpun kat ganggu segala urusan ok...elok buat kat tempat mcm stadium ka...sebab mcm blh kontrol sket but if kat jln raya mcm menyusahkan org lain...

    ReplyDelete
  8. Ok je nak buat perhimpunan...asal tdak mengdatangkan huru hara n menyusahkan orang lain....better buat kat tempat yang sepatutnya...

    ReplyDelete
  9. semalam habis miting sambung isu politik ni, fuhhhhh, serius mekchu senyap je.. tatau nak menyampuk tang mana.. hahaha..

    ReplyDelete
  10. betul tu kak..rakyat dah mcm xde hak nak besuara..huhu

    ReplyDelete
  11. klu jd jugak perhimpunan tu semoga xde perkare x elok berlakukan..aman2 jelah..berarak dan bg memorandum elok2 ;)

    ReplyDelete
  12. mak metua rara siap pesan lagik.jgn keluar rumah masa haritu sbb risau.

    haih sorg menetang sorg bg.tak tau mana 1.

    ReplyDelete
  13. kita bhak bsuara cuma kna cari tmpat yg ssuai, bukan d tmpat awam coz lain pulak jadinya nnti

    ReplyDelete
  14. ieda masing-masing nak menegakkan benang yang basah.

    ReplyDelete
  15. akak xamik port hal ni..xsempat ieda..bizi..heheee

    bg akak yg penting..keamanan dan kesejahteraan negara..

    ReplyDelete
  16. kalau bab2 ni ratu suke bace2 je kak...tp tak bape nk amik port sgt.ehehe...utk pengetahuan am mmg kena amik tau..

    ReplyDelete
  17. ishh tak berani nak komen pasal isu politik nehhh sekadar bace jerk bolehlah tambah pengetahuan tapi nak ambik port seriyus tak kut...lantaklah komee..:)

    saya bersuara dalam belogg jerkk..hahahaha...

    ReplyDelete
  18. himpunan BERSIH?? utk aper plak ni..huhu...tak tau pasal isu semasa

    ReplyDelete
  19. bab politik munna mmg tak campur...walaupun boss munna ketua wanita pahang...

    ReplyDelete
  20. bab politik ni zana lebih suka dgr & lihat jer.. xnak komen lebih2..

    ReplyDelete
  21. K.atie sokong!!hihi.Perhimpunan BERSIH tahun lps HB k.atie join...t'shirt kuningnya pon masih simpan lagi.

    ReplyDelete
  22. hal2 politik nie xbrani nak suara lelebey....

    ReplyDelete
  23. susah la nk komen2 benda2 camni kak..

    dilla ckp no komen jek la ek...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...