Friday, June 17, 2011

sgt RINGKAS !


salam semua

ok pagi2 nie jom cerita sikit pasal tips2 kesihatan , nak2 utk melangsingkan badan kan .. ermm bagi yg x mengamalkan mana2 produk .. bolehlah cuba tips2 ini .. sgt2 menarik :)

Jika anda seorang yang rajin mengamalkan petua-petua tradisional, mungkin anda boleh mencuba petua-petua ini;

1.MINUM AIR LIMAU NIPIS
CARANYA: Sediakan 2 biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari. Perah airnya dalam gelas berisi air sejuk, masukkan dalam peti ais. Jadikannya minuman anda setiap kali selapas makan tengahari dan malam.

2. MINUM AIR ASAM JAWA
CARANYA: Ambil sebuku asam jawa dan ramas dalam segelas air. Masukkan dalam peti sejuk dan jadikan minuman selepas makan tengahari dan malam. (ps:saya dah pernah cuba cara ni, rasa sakit perut lepas minum)

3. MINUM TEH CINA/TEH HIJAU
CARANYA: Jika anda tak berminat minum air limau atau air asam jawa, anda mungkin boleh mencuba teh cina. Bancuh seuncang teh cina, tambahkan serbuk kayu manis dan madu.

4. NAK LANGSINGKAN BADAN SELEPAS BERSALIN
CARANYA: Ambil 5 halia bara (halia cina), 10 biji lada hitam, 30 ekor ikan bilis. Tumbuk kesemua bahan sampai lumat dan perahkan air limau nipis. Makan bersama nasi panas waktu pagi dan malam, setiap hari sewaktu dalam pantang.(ps: kalau lepas pantang pun still makan macam ni, memang boleh kurus rasanya)

5. NAK KURANGKAN PERUT BUNCIT
CARANYA: Ambil sedikit kapur makan dan sebiji limau purut yang telah diperah jusnya. Gaulkan bersama dan lumurkan di bahagian perut sebelum tidur, biarkan kering sampai pagi.

6. NAK KURANGKAN PERUT BUNCIT LAGI!
CARANYA: Campur perahan air limau nipis bersama teh tanpa gula. Amalkan minum setiap hari.










Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT


18 comments:

  1. petua hari jumaat namenye nih..hehe

    ReplyDelete
  2. wah.. ada tips lagi.. tq kak for sharing ;)

    ReplyDelete
  3. tq kak... nnti nak try ikut... hehehe...

    ReplyDelete
  4. petua dan tips yg sangat menjimatkan..semua brg di dapur shj

    ReplyDelete
  5. sedapnya limau nipis..
    memang kalau buat air sedap sangt..
    ada bau wangi2 tu...
    kalau limau kasturi pun saya suka..tapi
    tak suka buat air..
    makan gitu je..
    cicah dengan kicap..
    heheheh

    ReplyDelete
  6. terbaik lahh..sy selalu amalkan yang bab minum air limau nipis niee..memang bestt

    ReplyDelete
  7. bkn senang nk nmpk cantik ni sbnrnya kan..haha..=)

    ReplyDelete
  8. limau nipis mmg sedap kan akak..

    ReplyDelete
  9. bagus tips ni..yg air tu yg best tu..senang & simple... slalu gak buat..

    ReplyDelete
  10. bab minum air masam2 ni memang suka..tp kalau hari2 mau nipis usus dibuatnya..huhu!

    kak ieda..ini email add saya : cilo_wan@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. petua no.4 tu best...feveret saya masa pantang dulu...

    ReplyDelete
  12. best2 la petua ni kak!!! tq!

    ReplyDelete
  13. wahhhh..limau nipis air feveret!

    ReplyDelete
  14. kak ieda comel, yg minum air limau tu mmg selalu Sha n Hubby amalkan :)

    ReplyDelete
  15. tq... :)
    "happy father's day"

    ReplyDelete
  16. terima kasih kak..sbb syer.. ;)

    ReplyDelete
  17. Air limaun nipis = feveret!
    Air asam juwa = suka!
    teh hijau = sedap!

    nak cube buat yang kapur tu la kak :) tq tips

    ReplyDelete
  18. tau tntnag petua2 ni kak..tp malas nk amalkan hari2..huhu..

    mane la nk kurus kan?

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...