Tuesday, June 21, 2011

mari kita RENGGANGkan MOLUT !


salam semua

ok2 .. kita lupakan pasal luahan , rintihan dan tangisan akak dlm entry lepas ... bukan niat nak membuatkan org sakit ati cuma sekadar meluahkan perasaan .. harap2 kita sama2 muhasabah diri dan dapat memperbaiki diri kita yg memang lemah nie .. insyaallahhh kita akan puas hati dgn apa yg telah kita buat .. akak percaya dugaan dari allah kepada hambanya ada dalam pelbagai bentuk .. sama2 kita renung2kan bersama .. cayunk uols semua ! , x mau ada masam2 muke .. akak leh nampak tau ! ekekkek :)

ok bagi melegakan hati dan fikiran akak dan semua org .. moh baca jawab teka teki nie .. dah ada jawapan sebenarnya .. kalau rasa betul baru scrool kat bawah tuu erkk ekekkeke :))


1) Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai

2) Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik

3) Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar “bulb” mentol

4) Ahmad bin Abu, kambing bin apa?


:


:


:


:


:




Jawapannya:


1) Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

2) Lampu stadium kalau ada ‘game’ dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada ‘game’ dia padam

3) Semut yang matanya BENGKAK

4) Kambing binATANG


ps : x der mood nak cerita pasal makan .. sbb makan dlm keadaan penat tadi :))





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

28 comments:

  1. heheheheheh akk ni,suke bg teka teki then ada jwpn skali.hehehe.

    hmm G mmg cm tu,sy even keje G pon,tak suke sgt ngan G ni kak.

    ReplyDelete
  2. hehehehehe...sempoiii.. ;)

    ReplyDelete
  3. kak...naper hari ni rasa boring sangat nih... hadoiiiiiyai

    ReplyDelete
  4. hihihihih sempoiiii kak..

    ReplyDelete
  5. Meh nak tumpang gelak gak...hahahahahah

    ReplyDelete
  6. @NM02 huhuhu awat dikkk ?? akak x boring tapi ngantuuuuuuuuuuuuukkkkkkkkkk uhuh

    ReplyDelete
  7. @rara pinkmafia ekkekeke aikkk biar benar dik ekekek :) apa2 punn mcm tulah ragam manusia kan .. letih ! :))

    ReplyDelete
  8. same la boring ar ari ni...adeess...

    ReplyDelete
  9. hihi..pinjam teka teki akak tuk teka pd dak opis..bosan n ngntuk gak ni

    ReplyDelete
  10. hehehe....apa-apa lah ieda. Hilang gak ngantuk yus ni baca teka teki ieda..:)

    ReplyDelete
  11. @♥Mrs.Eady♥ aloor ciannye .. haaa awat erkk ari nie hari bosan semalaysia kuuut ekekek :)

    ReplyDelete
  12. @kayzie ahahhaha silakan dik ! .. jgn mereka baca jawapannye udah ! :))

    ReplyDelete
  13. @~ yus ~ aah yus ieda ngantukk nie .. :))

    ReplyDelete
  14. ala, baru jerk nak teka2 jawapan, dah ada laks.. hehe

    ReplyDelete
  15. ada jugak yang lampu bilik nyala bila ada game..
    ekekekek

    ReplyDelete
  16. teka teki ni uji iq jugak jika dpt jwb dgn tepat..

    ReplyDelete
  17. hehehe sy betul yg binATANG tu je..yg lain tk betul jawab..hehehe

    ReplyDelete
  18. Kak excited amy nak teka sekali ada jawapan daaa .. tapi ajwapan yang akak bagi buat amy tersenyum sendiri melihat pc sampai hubby tegur kenapa pulak tu sampai tersengeh sorang2 hehehe....

    ReplyDelete
  19. yg las skali kelaka..kambing bin ape puas saye pikir,hahaha,sabar ye kak..saye pon baru pas tulis n3 emo jugak..

    ReplyDelete
  20. aaa tataw cite psl ape akk ckp..okila yus g baca post b4 dlu la :)

    ReplyDelete
  21. ok lagi la n3 akak ni dari n3 ena yg lately ni ntah apa2.. haihhh
    suka ngan teka teki akak ni.. :D

    ReplyDelete
  22. @Amy Syaquena hahahhah hubby amy skodeng amy ye .. ekekke :))

    ReplyDelete
  23. @mama_umar_maryam huhuuhu tu lah mula2 akak baca kan dik akak pun puas nak teka , konon2 x nak tgk jawapan lah kan .. sekaliii ekekkeke x tahan tgk gak .. lari jauh dari pemikiran :)

    ReplyDelete
  24. @alexa yussida ekekekek ok dik baca2 .. :)

    ReplyDelete
  25. @Ena hahahah dik , nie pun pueh cari idea .. jalan2 google2 dpt teka teki nie .. tu yg nak share tuu sbb jawapan dia x terjanggka oleh akak ekekek :)

    huhuhu akak x selalu emo dik tapi bila dah jadi mcm tuuu hanggin satu badan , tapi sekejapp jeee , jgn risooo :))

    ReplyDelete
  26. kak, sha x terase hati ke ape psl n3 smlm tu..psl mmg ade kebenarannye pun..tp depends pd sesebuah jabatan tu la...tpt Sha x...hihi

    bole tahan gak teka teki teka tekuk akak tu...ehehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...