Monday, June 20, 2011

Royal Phg Polo Club Competition .. ape TU ! - Part 1


salam semua


nie kisah ahad arituu .. ingat tak akak cakap akak balik kg sbb nak tgk royal polo club competition nie .. haaaa berlangsung selama 2 minggu uuuuuuuu .. dari 13 jun ke 25 jun .. haaaaa sape2 yg duk kuantan leh lah gi tgk .. teruja uuu .. international competition nie .. dah lama akak x tgk .. balik kg tuu 2 hari kami turun padang .. nak2 anak2 yg teruja nak tgk kuda kan .. 

Sblm2 nie kalau akak bawak anak2 round padang nie jarang sekali dpt tgk kuda raja nie .. ermm dlm pertandingan nie .. haaaaaa berpuluh2 ekor kuda diraja turun padang .. perlawanan antarabangsa dari serata pelusuk negara .. best2 :)


 ramainya org toksah cakap sbb sabtu kan .. sekeliling padang org berkumpul .. dah macam pesta lah nie :) kawasan padang royal polo club ngan umah mak akak dlm 15 minit je .. dkt sgt .. nak2 ikut jalan kampung :)


 zahrien yg nak susu .. huhuhuh


 petang tuu perlawanan antara pasukan negara pakistan menentang south africa .. memang pakistan ! yes .... :)

 ada ketikanya terasa dekat ngan akak dan family .. risauuu uuu huhuhu



 anak2 yg happy ...

 mcm biasa pic tuan tanah kena ada ekekekek

ummi yg sentiasa menemani kami sekeluarga .. sayang ummi !


ps : kepada yg berpuasa , selamat berbuka ! plan buka apa hari nie ?? .. haa jgn lupe puasa pada 29 Jun ini ( Rabu ) bersamaan 27 rejab .. israq miqraj tau .. besar fadhilat pahalanya .. insyaallahhhhhhhhhhh :)





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

36 comments:

  1. wah...awe tak pernah lagi tgk kuda beraksi dalam polo game ni...kalu tengok kuda dalam kandang, zoo ngan tepi pantai pernah..tapi ada waktu dulu Yang Dipertua Agong lalu depan rumah nenek naik kuda sebab ada ape ntah dekat Stadium...umah nenek awe dekat giler ngan stadium hang jebat kat melaka ni :)

    ReplyDelete
  2. akak gi tgk polo? sy dengar nama je dah macam allergic... malas deal dengan org polo ni... kena bayar ke kak?

    ReplyDelete
  3. rara still fobia dgr kes yg penunggang kuda yg tak boleh kawal kude dye tu.yg merempuh budak 5 tahun tu.tak pasal2 je.

    ReplyDelete
  4. akak xpenah tgk sukan polo
    kuda penah naik..hehhe

    ieda kg kat pekan eh?

    ReplyDelete
  5. pernah tengok kuda tapi tak pernah naik kuda huhuhu..

    ReplyDelete
  6. tak pernah lagi akak nengok polo ni depan mata. baguslah ieda ni, rajin bawak family beriadah.

    ReplyDelete
  7. Akak bukan tak nak pergi..tapi memandangkan cuaca skrg yg panas terik ni..tu yg rasa mls tu..
    Tapi nampak ieda pergi mcm best plk..:)

    ReplyDelete
  8. Amy pernah tengok sukan nie sekali je , memang best sukan nie..

    ReplyDelete
  9. sukan polo ni mmg ler selalu ada kat pahang psl tengku mahkota pun suka sukan ni, hehe..

    best ler ieda dpt tgk sukan ni dpn mata...

    ReplyDelete
  10. Wah!best ni kalu dpt amik pics..hehe


    **psstt: takde pape pun..saje je tuka cat..amik mood baru..hihi

    ReplyDelete
  11. wa mcm best jer...sy dahlah suka kuda..kuda ensem..heheeheheh

    ReplyDelete
  12. tak reti nak tengok sukan tu...
    tapi mcm best jer kan...

    ReplyDelete
  13. raja2 bersukan yee..

    ReplyDelete
  14. saya tak pernah tengok depan2 gini..
    hehhe...jakun ni!

    ReplyDelete
  15. wahhhhhhh.. cam bez je kak..


    Alhamdulillah.. berpuasa tanpa rasa penat or lapar semalam.. suka suka.. buka ala kadar je kak.. ngan asam pedas..

    ReplyDelete
  16. wah..cam best la sis..tapi gambar sis mmg cantik..

    ReplyDelete
  17. macam best jer..x penah tgk sukan ni secara real lg..

    gambar cantiklah..besar-besar..watermark pun cantek..cemana buat watermark gitu?

    ReplyDelete
  18. x penah lg tgk cmni...mesti best!

    ReplyDelete
  19. syoz nye..hari tu time polo tu ade kat pekan gak balik umah mertua..tapi tak berkesempatan pun nak g..akak orang pekan ke??

    ReplyDelete
  20. wahhhh.... klu bwk anak2 mmg sukerla bdk2 tuh tgk kuda... hehehe...

    ReplyDelete
  21. @rara pinkmafia loor ye ke dik .. ermm kes tu dah lama kan .. bila dgr rara cakap tuu seram lak akak nie :)

    ReplyDelete
  22. @Rozita ishhh x kena bayar lah dikk percuma je nie .. keliling padang boleh duduk tgk :)

    kenapa ita ada kes ngan org polo ke ??

    ReplyDelete
  23. @sarah-najwan aah kak .. saya kg di pekan .. di ketapang tengah ... akak pernah sampai ke ??

    ReplyDelete
  24. @Cik Ina Do do Cheng hermm kebetulan ada kak .. bukan selalu anak2 dpt tgk .. mak dan ayah punn x selalu tgk tau ekekek :)

    ReplyDelete
  25. @ariana's best kak .. jgn pergi tgh ari .. dia lawan bermula jam 5 ptg kak .. masa nie dah redup dah :)

    ReplyDelete
  26. @ALoNa CintamaniszLite aah kak , TMP memang suke sgt sukan nie .. kira kerabat dia memang suke :)

    ReplyDelete
  27. @Kalamhati aah wan .. ramai gak penembak amatur hari tuu :)) ieda je x bawak DSLR .. malas lahh leceh ngan anak2 layie ekekkee :)

    ReplyDelete
  28. @Yan bukan raja tapi pertandingan seluruh pelusuk negara .. :)

    ReplyDelete
  29. @Ena alhmadulillah asam pedas , sedap tuu :))

    ReplyDelete
  30. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty thanx dik .. akak ada adik blogger tlg buatkan watermark tuu :)

    ReplyDelete
  31. @Puteri Qis Balqis aah Qis .. org pekan je .. merantau je jauh .. skrg dah duk pahang :)

    ReplyDelete
  32. @Zue AnnaLeeya aah zue .. bawak lah anak2 dik .. sure mereka suke .. sabtu nie penutup tau :)

    ReplyDelete
  33. wah.best nya.sy pun xpnah pergi tgok sukan polo ni.huu :)

    ReplyDelete
  34. tak penah gi tgk dekat2 camni..bez kan kak sesekali bawak anak tgk benda2 camni..bagi die explore benda baru..

    ReplyDelete
  35. kt penah g tgk skali polo nie..ms tu xingt la sape punye game..klau x silap mase tu kat ampang kot...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...