Wednesday, June 1, 2011

roti dalam TEMPAYAN


salam semua

hermm pagi sabtu baru2 nie akak kan balik kg , pagi2 lagi dah plan x nak buat bfast .. teringin nak makan roti tempayan .. ermmm sedapppp ! cicah kuah kari daging cincang @ ayam ... :) roti tempayan nie memang kira popular lah di pekan nie .. kalau org2 luar sure x biasa makan kuut .. sbb nie bukan mamak yg buat tapi org arab .. asalnya dari arab tapi dia kawin dgn perempuan kelantan disini dan terus menetap di malaysia .. :) 

jadi akak dah plan nak pi sarap ngan hubby .. anak2 duk umah sbb mereka x bangun layie masa nie .. akak bungkus kan ajee utk mereka .. bile lagi nak feeling2 ngedate kan ekekekke

ermm mula2 tuu akak x pandai makan , semua gara2 hubby yg mengajar akak makan nie .. so setiap kali balik pekan .. mak dan ayah sure akan ajak kami makan sini .. tukar2 selera .. 
ok lah moh layannnnnnnnnn !

 warung nie biasa2 je ..

tempayan yg digunakan utk menampal roti didalammya .. :)

 taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. nie akak punye sbb ada kaki ayam ekekekkeke 
kari daging cincang bersama kaki ayam ....

 ini hubby punye .. roti tempayan goreng .. sorryyy pic x berapa clear sbb ambil dgn nokia C3 jewww 

 mula2 hubby makan roti jeww ... lepas tuuu

v

v

v

v

v

v

 aikkkkk ! makan nasi minyak pulaaaa huhuhuhu kuat tul cik hubby makan huhuhuh , kenapa erkk org lelaki nie kuat makan .. bdn x naik2 punn .. ermm tapi akak suke mcm nie .. maintain x boroi ! muahhahahaha

mcm biasa .. tuan tanah enterpreme pagi tuu ekekekke .. jgn mareeeeeeeeee


UOLS MAKAN APE LUNCH NIE ! ..





 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

50 comments:

  1. mana nak carik roti ni kt sini...huhu habisla..sbb dah teringin tgk gebu roti tempayan tu =P

    - tuan blog sgt comeii - :)

    ReplyDelete
  2. unik nama roti tu.. roti tempayan.. heHe

    ReplyDelete
  3. first time dengar roti tempayan goreng..hehe

    ReplyDelete
  4. adoii lapar la..
    sedap ya tgk roti arab tu..
    tapi sini taktau la mana nak cari

    ReplyDelete
  5. klu yg kedai mamak punya pernah lah makan...

    ReplyDelete
  6. kedai ni kat area mane ye kak ieda...kat tengah bandar pekan ke

    ReplyDelete
  7. Sha x penah rs roti tempayan..mesti best ni kn..anyway,u look so cute laarhhh...

    i give u ★★★!!!!

    ReplyDelete
  8. kak, hepi bday tau.
    terliur nye tgk roti tempayan tu. kebulur dah ni. hihih.
    kt mane kedainye kt pekan tu. nak try gak la. sedap ek?

    ReplyDelete
  9. hari2 ke ada kak? sbtu ni nk g mekap pengantin kat pekan,bley terjah hehe..kat kwsn mana ni kak?

    ReplyDelete
  10. baguskan mkn roti tu..tak berminyak...

    saye posa lagi hari ni...

    ReplyDelete
  11. ala...terus teringin tau..jauh tu nk cari..pahang nun..huhu

    ReplyDelete
  12. wahhh mantop menu ni , tu kt ner tu sis?

    ReplyDelete
  13. akak likes roti tempayan beri mach..hahhaha

    igt masa akak form 3..kami buat majlis hari guru...hidang roti tempayan kat cikgu..seronok sgt sb cikgu2 ckp pestime mkn hidangan begini...heheh

    ReplyDelete
  14. wah...
    kat sini tak de la yg jual gini..
    nak buka kedai jual roti tempayan la..:)

    ReplyDelete
  15. roti tempayan mcm roti nan..ke lain?? hihi~

    sy mkn nasi cmpr utk lunch..erk! sendat prot nih mam byk nau..huhu~ =P

    ReplyDelete
  16. mkn KFC..hehe..

    roti tempayan goreng tu nmpk sedap tp msti byk minyak kan..hehe..ni kira roti naan la kan..

    ReplyDelete
  17. owh cm tu eh kak.wahhhh ada kaki ayam tuuuu.

    ReplyDelete
  18. kak.. sy slalu gi gerai ni mkn roti ni... kt pekan... tp lme dah x pergi

    ReplyDelete
  19. @mamyharraz x tahulah dik ada tidak di tmpt adik .. kat pekan , pahang nie femes nie :)

    ermm cer cari di kedai2 mamak cth rest TAJ ke ALIF ke .. haaa :)

    thanx dik ..

    ReplyDelete
  20. @ejulz unik sesedap rasa dik ! :))

    ReplyDelete
  21. @wida sedap dik tapi lebih minyak lahh .. akak prefer yg bakar tuu legi lembut :)

    ReplyDelete
  22. @wida sedap dik tapi lebih minyak lahh .. akak prefer yg bakar tuu legi lembut :)

    ReplyDelete
  23. @Sofya ekekkek aah sedap sgt2 dikk , nak2 tgh panas tuu lembutt jeww :))

    ReplyDelete
  24. @munna haaaaa munna kedai mamak tuu akak x pernah cube .. tapi pernah tgk .. tapi yg nie lagi sedap kuut sbb dia bermula dari negara arab kan :)

    ReplyDelete
  25. @Lina dikk aah , di tengah2 bandar pekan nie ... dekat ngan bomba pekan :)

    ReplyDelete
  26. @sha a.s hermm kalau sha lama lagi airtuu akak leh bawak .. yes sgt2 sedap ..

    oww thanx 4 the star !! .. :)

    ReplyDelete
  27. @..nOj.. sedap dik seyes ! .. :)) kat bandar pekan .. dekat sgt ngan balai bomba pekan nie , sebelah ajee :)

    ReplyDelete
  28. @~izan~ aah izan .. dia jual pagi .. sarapan pagilah kan .. ermm dekat ngan bomba .. tanye je org .. sure org tahu :)

    ReplyDelete
  29. @ainnoraini oh ya aino puasa lagi .. sorry .. selamat berpuasa ya ..

    aah makan yg bakar nie lagi sedap dari grg sbb yg tuu berminyak sgt2 .. :))

    ReplyDelete
  30. @Dilla Ady dik try tgk kat kedai mamak , mana2 pun ada kuut .. janji kedai mamak :))

    ReplyDelete
  31. wah... roti tempayan... sedapnya... orang lelaki ni metabolisme tinggi tu makan bnyk pun tetap menten... huh huh huh

    ReplyDelete
  32. @fazilzura kat pekan nie dear .. :) sedap dikk ..

    ReplyDelete
  33. @sarah-najwan aaaaaaaaaa akak buat sendiri ke mase tuu .. waa hebat kak ! :)

    ReplyDelete
  34. @diana hahahah silakan di .. ekekekek sedap tau ! ... :))

    ReplyDelete
  35. @YanaMIB lebih kurang lah tu dik .. cuma dia lebih lembut dari roti nan :))

    ReplyDelete
  36. @[-suziey-] aah lebih kurang sama .. cuma yg ini bila sejuk pun dia still lembut dik :)
    makan KFC ! waaaaaaaaaa best2 ..

    ReplyDelete
  37. @rara pinkmafia hahahaha jgn tegurrrrrrrr ! .. ekekek

    ReplyDelete
  38. @saffa hamzah haaaaaa jom dik kita ngedate ! .. :))

    ReplyDelete
  39. kak, saya pun suka kaki ayam...suka sgt!! kalau dpt sup kaki ayam, mmg saya layan kak...

    ReplyDelete
  40. X pernah lg mkn roti tempayan..mcm sedap je..

    Kak..samalah hubby akak ngan hubby lily..kuat mkn tp bdn x naik2 juga.. :)

    ReplyDelete
  41. alamak..sedapnyaa kak...
    ade kaki ayam lak tu..
    huhuhu

    ReplyDelete
  42. ala..ala...roti nan kan kak?? sedap..saya hari2 makan roti nan.hahahaha

    ReplyDelete
  43. wowww..akak kite pun suke kaki ayam..hehehhe..geng la kite

    ReplyDelete
  44. kt pilah rasanye blm jumpa la...

    ReplyDelete
  45. cuti2 malaysia ke kak? dah kat pekan dah ni... bestnya roti tu cicah kari... kalau sy mintak double dan banjir dgn kari.. best2..

    ReplyDelete
  46. tempat ni mmg selalu rmai org...nak-nak plak ari2 bekerja....hb sy pun ari2 makan kt warung tu...sbb dia dh tertrik hati nagn roti tempayan dia tu....

    ReplyDelete
  47. wah sedapnyee!!

    suka tgk gamga tuan tanah..berseri jee..apa rahsianya ek..hehe

    ReplyDelete
  48. @ roti nan.hihi.tp kak,1st time jat tgk roti nan goreng tau.huhu

    ReplyDelete
  49. em,kelihatan mcm best jek. lapa la plak,aha..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...