Tuesday, June 14, 2011

Rebecca Nur Islam Keguguran


salam semua

yuhuuuuuuuuuuuuuuuuu agak sebuk pagi2 nie .. until now .. entry pun yg dah siap dari mlm tadi , tinggal tambah2 sahaja :)) , sorry sgt2 akak tgh gigih BW nie .. sbb tadi pagi memang x sempat huhuhu :) thanx kpd yg sudi singgah .. akak akan kunjung balas .. tunggu yaaaaaaaaaaa ..

ini kisah rebecca nur islam .. dia dah kawin ?? bila kawin ?? bila dia ngandung ?? dan tetiba baca berita dia dah keguguran ... huhuhu yg akak tahu dia memang ada anak angkat dan sgt2 cumei .. bila tgk pic nie anak angkat dia dah besar rupenya huhuhuhuhu ... x alert tul akak nie kan ekekekekke



Rebecca Nur Islam yang baru-baru ini telah disahkan keguguran kandungan anaknya yang berusia 2 bulan hasil perkahwinanya dengan Nor Azam pada bulan Januari yang lalu. Kehadiran anak angkat mereka, Nor Adam Danie yang berusia 3 tahun mengubat kedukaan Rabecca dan suami. 

Mengikut kata Rebecca, “Pada malam kejadian saya sakit di bahagian bawah perut dan berlaku pendarahan. Suami saya bawa ke hospital dan apabila diperiksa bayi dalam kandungan sudah tidak bernyawa. kemudian doktor melakukan pembedahan untuk mengeluarkan bayi. Kata doktor bayi tersebut sudah beberapa hari meninggal dunia tanpa saya sedari ketika mendapat tahu perkara tersebut saya tak henti menangis, mungkin saya terlalu berharap untuk mendapatkan bayi.” -sumber mStar

Semoga Rebecca dan suami tabah menghadapi dugaan ini. Semoga cepat sembuh dan berusaha untuk mendapatkan anak kembali. Takziah sekali lagi kepada Rebecca dan suami.





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

38 comments:

  1. ieda--
    minggu lepas dia gugur.. kesian kan..
    hanya yang prnah rasai saat keguguran yang tahu..

    sangat2 sedih dan tertekan..

    semoga rebecca tabah..amin

    ReplyDelete
  2. moga rabecca terus tabah..

    cgg doakan yg terbaik buat dia, akak dab semua:)

    ReplyDelete
  3. sian dia..harap tabah menghadapi nyer..

    ReplyDelete
  4. ANK ANGKAT TU DIA JAGA B4 KAHWIN LAGI,,,MMG MASA ANAK ANGKAT TU MASIH BABY LAGI

    ReplyDelete
  5. awe tahu dia kahwin...tapi pregnant tak tahu..yela baru 2 bulan kan...takpe..ada rezeki lain InsyaAllah

    ReplyDelete
  6. smoga dia tabah hadapi segala cubaan..nxt time cube lagi ye.. ;))

    ReplyDelete
  7. alahai kesian nye....

    ReplyDelete
  8. saya xla rajin sangat ikut cerita artis.. tapi haritu tertengok tv ada chef wan jemput dia lepas dia kawin..

    ReplyDelete
  9. rebecca ni satu skolah ngan ratu tp dia batch setahun atas ratu kalau tak silap...

    ReplyDelete
  10. takziah.....mgkin belum rezeki lagi kn...moga ade peluang lagi slps ni...

    akak doakan k.a.m.i juga yer... :)

    ReplyDelete
  11. dpt tahu dr newspaper psal rebecca...emm memang best la kak,dpt tgok anak2 happy main pasir air laut..walau tmpat tu tk femes mana janji dpt buat mrk gembira :)

    ReplyDelete
  12. semoga rebecca n suami tabah..

    ReplyDelete
  13. ada hikmah di sebalik semua yg terjadi kan... sedih tgk muka dia tu~

    ReplyDelete
  14. Semuga tabah...dah bukan rezeki..

    ReplyDelete
  15. So pity. Hope she recovers soon. :(

    ReplyDelete
  16. insyallah ada rezeki akan dtg :)

    ReplyDelete
  17. moga dia & husband tabah....tapi sure masih sedih kan..;(

    ReplyDelete
  18. sian die..nmpk sgt frustnye kan..tp tkpe, insya allh ade nnti rezki lain..

    ReplyDelete
  19. mmg tau dia dh kawin..
    Siankan..moga dia tabah..insyaallah moga ada rezeki akn dtg..

    ReplyDelete
  20. takziah utk rebecca.mmg sedih anak yg dinanti2 dah tak ada.kalau saya mau meroyan kut.

    ReplyDelete
  21. mmg dia dh kawin lah kak..ada keluar kat tv lagi masa tu hehe..

    kesian nya dia..

    ReplyDelete
  22. xde rezeki rebecca lg tu, xpe pasni usaha lagi..

    ReplyDelete
  23. takde rezeki lagi buat dia...

    ReplyDelete
  24. bukan rezeki dia kan ..

    org yg terlalu mengharap mmg selalu mcmni..moga dia tabah hadapi dugaan ni..

    ReplyDelete
  25. blm rezeki dia lagi nampaknya..

    teruskan berusaha.. InsyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  26. takziah buat rebecca nur.. smoga diberi rezki di lain hari.. insyaallah..

    ReplyDelete
  27. kesian..
    kenapa artis selalu keguguran???

    ReplyDelete
  28. insyaAllah ada rezeki akan dtg...

    ReplyDelete
  29. kesian dia..smga ade rezeki utk dia..

    simple je muka dia xmekap..nice..

    ReplyDelete
  30. kak diana bukan artis je kak , den nie ha pun tergolong dalam golongan orang yang macam tue huhuhu...

    ReplyDelete
  31. semoga dipermudahkan selepas ini aminn

    ReplyDelete
  32. Takziah...moga ada rezeki lain pasni..insyaAllah

    ReplyDelete
  33. akak xpenah alami mcm ni..
    mesti sgt sedih sb dah ada dlm rahim kita..

    harap rebecca tabah mnghadapinya

    ReplyDelete
  34. moga dia tabah.. sedih bila keguguran ita 3 kali dah melaluinya..:(Alhamdulillah Allah bari juga 2 orang permata hati

    ReplyDelete
  35. blum rzki, kan...
    kak ieda, sy ni confuse sbnarnye... akak dh klua kn n3 bout riena's birhday tu kan so bleh ke lg nk join GA tu lg..ke dh t.leh? confuse

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...