Friday, June 3, 2011

puding wholemeal & biskut OREO !


salam semua

hahahhahah akhirnya akak buat juga .. kali nie buat sendiri tau .. main campak2 jugaaa .. tanye adik sikit pastu buat .. blend semua bahan . lepas tuu patah2kan biskut oreo dan lapiskan sekali lagi dgn roti wholemeal .. dan taraaaaaaaaaaaaaaaa dh jadi ! hahahhah selalu tu guna kismis @ pisang @ kurma kan .. kali nie try testt tgk .. haaaaaaa jadi punnn dan hasilnyaaaaaaaa sedap ! :))


 siap di bakar ! ... amcam sedap kann huhuh


 seyes sedappp ! try lah buat guna biskut oreo nie .. akak amik yg perasa vanila tuu .. perghhh !

 hubby akak suke mcm nie katanya .. x suke keras2 , pada akak suke keras sikit .. ermmm tapi ok jeww mcm nie .. sibbb baik akak sudu2 kan utk anak2 .. kalau tidak x sempat konon2 nak buat makan petang semalam .. huhuh tgh ari dah habis ! ...

close up sikit .. kasi ati uols terSIKSA ! .. tersiksa ke .. alahhhh biasa2 je nie .. akak bukannye terer bab2 buat puding nie .. puding nie jelahhh yg pandai nyeee .. tu pun bila balik umah ummi sbb umah ummi akak ada oven .. ekekekek alasan oven layieee ... lalalallalalala :))


 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

43 comments:

  1. nak sikit.... saya peminat oreo yang tegar!

    ReplyDelete
  2. wahhhh...memang tersikkksa tgk nih..haritu intan xletak ape2 pun..sbb xde barang..klu ade kompem sedap kan ;)

    ReplyDelete
  3. wahhh..rajin nnt nak buat la...hehehe

    ReplyDelete
  4. sy dh plan nk buat puding roti bkr mggu ni
    akak plak bg idea bernas gni
    haruss taruk oreo gak la..hahaha

    ReplyDelete
  5. rajin akak..
    sedapnye jer tgk ni kak.. ;)

    ReplyDelete
  6. memang tersiksa kak wehhh nengok gambo je nih takdapat merasa hehehehe :)

    ReplyDelete
  7. amboihhh..tliur Sha kak...kalau taruk choc chips mesti lg marbeles..

    ReplyDelete
  8. sedap nyaaaaa! terliur nih!

    ReplyDelete
  9. heheh.. ok la tu kak..

    cam ena tu oven tu peram jekk.. adeihhh

    ReplyDelete
  10. dirimu menjeleskan diriku...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    nati geder2 lagi..bowok puding mabeles nih...wajibbb!!!!

    ni kat CC ke?

    ReplyDelete
  11. yaaaaaaaaaaa ampunnnnnnnnnnnn
    mmg tersiksa uuuu
    akkkkkkkkkkk mtk resepi plssssssssssss

    ReplyDelete
  12. Aiyo sedapnye kak. Kena bakar ke? Aloh tu yang payah takda oven ni. HHAHA

    ReplyDelete
  13. ye ye sungguh terseksa nih....
    nmpak senang....nak cubalah ;

    ReplyDelete
  14. adoii da la tekak teringin nk mkn dessert
    huhuhuuu

    ReplyDelete
  15. ye kak. mmg terseksa ni. ade lg tak. nak pg mkn ni kang tengahari ni boleh. hihih

    ReplyDelete
  16. kak..bagi la resipi..hehe :P

    ReplyDelete
  17. sy pun takde oven.. sy wat peseng kukus je kak.. tapi mmg terseksa hati sy tgk gmbr puding akak ni..hahaha

    ReplyDelete
  18. telan air liur jek sy kak!

    bencikkkk...bak sini sket!

    ReplyDelete
  19. ADOYAI SIS, BERDANGDUT PERUT KU ...

    ACI KASI RESEPI ?

    ReplyDelete
  20. eh kak, n3 kita sama lak...oreo!!

    ReplyDelete
  21. uihhhhh..
    tak aci..!!!
    nak buat gak..nak resepi boleh...:)

    ReplyDelete
  22. memang nampak sedaplah ieda.....

    resepi mana?

    ReplyDelete
  23. Kak ieda..mana resepinya..sue nak buat juga..heee

    ReplyDelete
  24. laparrrrrrrrrrrrrrrrrrr..
    terliur

    ReplyDelete
  25. oven saya dah duduk dalam stor sudah..
    rosak..
    huhu..teringin nya nak bakor2...
    kena kumpul duit ni nak beli oven baru,,

    ReplyDelete
  26. pasni nk try ler...tp mana resipinya?

    ReplyDelete
  27. mana resipinya kak? halah oven saya baru je terbako. nampak sgt rajin membakar kannn :) (tidakkkkkkk)

    ReplyDelete
  28. nyummy..sedapnya kak.kalau santai2 makan smbil tgk tv layan 2.hihi

    ReplyDelete
  29. uwaaa!!!! telan air lur tau sy kak....nmpak sedapsss

    ReplyDelete
  30. Nanti bolehlah akak tiru resepi ieda, cam lain sikit sebab letak oreokan mesti budak suka.

    ReplyDelete
  31. mmg tersiksa nafsu makan munna kak...

    ReplyDelete
  32. Kak ieda.. Resepi baru ni.. Leh cuba:)

    ReplyDelete
  33. wahh roti yg garing2 tu plg saya suka sis...sedappppp

    ReplyDelete
  34. nyum2 sodapnyer nengok jer ler...hehe nak tempah boleh...

    ReplyDelete
  35. mampu tahan air lioo jelah...nk buat snediri umah takde oven gak..heeee

    ReplyDelete
  36. assalamualaikum...


    tak tahan tgk semua puding nie...sy mmg suke puding mcm nie huhuhhhhh

    ReplyDelete
  37. aduh..wanginye sampi ke sini kak

    ReplyDelete
  38. arrgghh ! dah telan air liur nie...

    ReplyDelete
  39. perghhhh maveles..syioknya dpt mkn ni..hehe

    ReplyDelete
  40. yeah alasan oven jugak yang menjadi masalah eida..kekekkeke...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...