Thursday, June 9, 2011

persiapan yg SEDERHANA


salam semua

hermm alhamdulillah , dah beli dahhhhhhhh , adik akak belikan di KL haritu .. uols sure dah beli dan ada diantaranya dah tempah dah kan .. akak beli terus utk anak2, kira tahun ini sedondon dengan akak lahhhhhhh :) tahun nie semua persiapan ala kadar .. tidak beria2 sbb nak budget utk lepas raya pula .. 

so raya tahun nie sungguh2 ala kadar .. anak2 punn akak x belikan lagi persiapan raya yg lain .. hubby pula pakai baju melayu tahun lepas , sbb dia x pakai langsung lepas sembahyang raya tahun lepas , hubby akak nie kalau sembahyang jumaat selalu pakai suar dan tshirt je .. jrg sgt2 nak nampak dia sarung baju melayuu huhuh .. jadi tahun nie dah jimat sikit ekekekek .. lagipun dia x kesah :)) tema tahun nie merah .. lalalallala


akak suke ngan corak kain nie .. pandai adik dan ummi memilihnya .. :))


 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

39 comments:

  1. saya baru nak pegi tempah baju jam 11 ni :))

    ReplyDelete
  2. nampaknye salam la color tema kite kak..intan pun warna merah..tp plain 2 tone color..;)

    ReplyDelete
  3. eyyeyeeyeyey eida pun dah p beli kain tuk buat baju raya last week...this week baru nak p tempah...

    ReplyDelete
  4. ye la..baju rasa dah kene tempah sekarang..takot nnt tak siap....

    ReplyDelete
  5. adehhh...tatau nak buat baju apa..hehe :P

    ReplyDelete
  6. waaaa.. awal buat baju raya.. heHe. ejulz balik aritu dah bagi duit kat mak srh settlekan semua.. heHe anak mak la katakan.. ^.^

    biasa ejulz beli yg sudah siap je malam nak raya tu, tp thn ni nak buat baju tempah laa.. nak lain sikit.. lama x pakai baju tempah.. harap2 lawa kali ni.. heHe

    ReplyDelete
  7. oklah tu, dah buat pun persiapan utk hari raya.
    akak ni langsung tak prepare apa2 pun lagi. suka sgt last minit

    ReplyDelete
  8. Dekat sini x amek tempahan dah kak..huhu so beli siap je la , masalah saiz je la sebab amy kecik .terpaksa beli baju budak la nampaknya hihih..

    ReplyDelete
  9. haahlah kak, memang lawa corak kain tu...

    ReplyDelete
  10. Wah! dah ada baju raya nampaknya...:)

    ReplyDelete
  11. Saya dah htr ke tailor pun kak,sebab masuk bulan Jun tailor saya dah closed order utk Raya huhuhu mujur sempat

    ReplyDelete
  12. ena jugak tak nampak2 lagi rupa kain baju tu kak mana nak beli ni.. adeiiiiiii..

    ReplyDelete
  13. lya pon dh settle.. dh htr taylor pon.. pon sederhana gak... xdela beli smpai berhelai.. ckp la 2-3 pasang je

    ReplyDelete
  14. oh kt blm decide lagi nak kaler ape...

    ReplyDelete
  15. a'a la, kain bunger2 tuh cantek.. i lioke... musti berseri rayer nanti kan? :)

    ReplyDelete
  16. Cantik kaler baju Ieda tahun nie..merah gitu..

    ReplyDelete
  17. kami yg baju raya pertama dah tempah.. yang mummy nya ada yg dah hantar tempah...

    ReplyDelete
  18. saya pon dah beli kak.. lmbat2 nanti tailor tak nak jahit plak.. huhu...

    ReplyDelete
  19. memang cantik yang tu sis..bunga pun berkenan..

    ReplyDelete
  20. Selmt beraye kak ieda comel....huhu

    ReplyDelete
  21. xpe kak , selagi leh gune, kite gune.. x perlu membzir..
    tp cm daku mmg suke membazir wakakak psl anak baru sorg kan ..
    kalau kut 3-4 org kang, ado yg recycle je bj

    ReplyDelete
  22. wah!!! dah buat persediaan.. bagus2x

    ReplyDelete
  23. belum lagi kak.belum prepare apa lg.cam nk beli yg da siap je.

    ReplyDelete
  24. Tahun ni maybe ktorg tak tempah baju..just pakai baju tahun lalu jer kut..mcm x semagat jer..koz x dpt blk KG..just beraya bertiga jer kat sini..sedih..sob..sob..

    ReplyDelete
  25. joomm kak..tgk sutera batik dri Terengganu...

    http://www.facebook.com/pages/Sutera-Asli-dot-Terengganu/214545031896606

    ni linknye k..

    ReplyDelete
  26. dilla pun da anta tailor..tp janji amik bulan pose dulu..bukan ape, takut terpakai sebelum raye..huhu

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum Ieda

    wauuu
    merah le mangahhhh
    he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  28. belum beli kain pun..rasenye tak dah tak terima tempahan...

    beli yg siap jahit jer la jawapnye...

    ReplyDelete
  29. cantik la kain yg corak bunga tuh, menepati citarasa sy jgk tu..hehe

    Sy pn dah beli & tempah baju tuk raya, dkt cni tailor dah xnak terima tempahan start dr bulan may hr tu lg, cam awal jekan..

    ReplyDelete
  30. samelah kita kak, tahun ala kadar je...suami pun cdg dia nak pakai bju lama..dia pun jarang pakai bju melayu, rasa membazir pula tiap2 tahun nak buat...

    ReplyDelete
  31. saya suka yang tak de corak..
    kain kosong dan ada manik2 je..
    citarasa kita berbeza..:)

    ReplyDelete
  32. ooo..dah beli ye...aduss..kita belum beli lg la...

    ReplyDelete
  33. cantik la corak dia..sy belum le lagi..:( huhuhuhu

    ReplyDelete
  34. munna punya dah cukup tinggal yg en abg dan anak2 je blm beli lagi...

    ReplyDelete
  35. tahun ni tak da baju raya :(

    ReplyDelete
  36. cantik..dah dekat nk puasa..hari ni nieda baru terhegeh2 nak ganti puasa..

    ReplyDelete
  37. saya belum ada tema lagi untuk tahun ni.. cik abg belum bgtau..hu3

    saya lebih suka yg 1 lagi tu

    ReplyDelete
  38. huhuhu..baju raya dah tempah lps raya thn lepas lagi..tp still x siap

    ReplyDelete
  39. saya tahun ni buat awal2 takut nanti tailor taknak...akak bershopping kat masjid india ker?

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...