Thursday, June 2, 2011

merah itam MENAWAN !


salam semua

akak bersiaran di kg nie .. maklumlah dah mula bercuti sehingga ke hari isnin nanti .. ada juga blogger2 yg bertanya x berupdate ke umah ari nie .. ekekke mgkin x perasan yg akak tulis di entry sblm2 nie akak dah berada di kg kerana akak bercuti kan .. ermmm berangannya nak bawak anak2 jalan2.

ermm entahlah budget sungguh2 x der bulan nie .. banyak yg perlu akak prepare awal .. jadi jalan2 jauh2 nie memang x lah kan .. esok lusa baru plan nak bawa anak2 mandi sungai @ pantai .. tu pun tgk dulu sbb hubby akak sebuk sgt .. perlu siapkan tempahan pelanggan2 yg tertunggak sbb hubby akak x berapa sihat 2-3 hari lepas huhuhuh .. harap2 anak2 paham .. :(

ok lah moh cite majlis kahwin anak saudara biras akak .. weeding last sunday di kg akak .. rupanya anak saudara biras akak nie kawin bukan dgn org jauh punn dengan saudara juga .. adalah bau2 bachang dengan akak dan hubby , ekekke mcm2 ... tulah , kalau duk kg nie selalunya akan jumpa saudara juga .. x pergi jauh melainkan keluar bekerja jauh dari kg , barulah berjumpa dengan org jauh kan .. :))

pasangan huda dan hubby ... x ingat lahhh nama hubby dia huhuhuh

meja santapan , tema majlis hari tuu merah itam dan sikit2 putih ...


huda dalam persalinan sanding putih .. cantik !

bila terliti pic nie kan .. akak baru perasan , siapalahhhh wanita kat atas rumah di berlakang akak tuu .. naik seram lak bila akak amati ... sbb dia seoalah memerhatikan akak dan anak2 kann huhuhu


 
akak dan biras akak .. kak ina .. :)

last sekali pic ngade akak dan zahrien .. suke sgt nak amik pic mcm nie .. cuaca masa nie panas ya tuhan .. rasa mcm nak terbakar wajah nie .. huhuh walau nampak x panas tapii bahang tuuu yg x tahan sebenarnya ..

ok lah .. nak pi BW jap .. sok x tahu boleh online @ tidak ..

ps : sedih sbb akak terlepas nak berpuasa 1 REJAB .. sepatutnya mula berpuasa hari ini dan esok utk menyambut 1 REJAB esok .. tapi semua terlupa .. huhuhu , uols tahu tak kalau esok 1 REJAB , uols x leh puasa esok sahaja .. uols kena bermula dari hari ini .. bermakna hari ini dan esok kena puasa .. barulah betul .. 
Soalan :
Ustaz, saya nak tanya hukum berpuasa hari jumaat sunat 1 rejab?
Jawapan :
Terdapat larangan Nabi daripada berpuasa hari jumaat. Jumhur ulama mengatakan hukumnya makruh kecuali jika berpuasa sehari sebelum atau sehari selepasnya. Atau jika mengenai adat puasa sunatnya, atau mengenai puasa sunat lain seperti sunat hari Arafah dan Asyura. Maka ketika itu tidak makruh, bahkan sunat. 

Sabda Nabi s.a.w.
لا يصومن أحدكم يوم الجمعة إلا أن يصوم يوماً قبله أو يوماً بعده
Maksudnya : Tidak berpuasa seorang kamu akan hari jumaat kecuali ia berpuasa sehari sebelumnya atau sehari selepasnya”.






Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

22 comments:

  1. memang menawan kak tapi nampak gelap n suram sikit. tu pada pandangan saya je.

    Kucing Ape Ni ?

    ReplyDelete
  2. hepy holiday kakak syg...heee.

    nape anak akk tu,ngamuk eh.

    ReplyDelete
  3. patut menyenyap ajo..ai siap tagged you tau..hehee

    cantik pelamin dia gabungan merah itam..vogue you..hehe

    akak dah perasan gmbr org tua masa ieda letak utk GA ieda tu..igt ka lukisan..huhu

    btw..hepi holiday yer..
    akak stat rabu depan holiday nyer,,balik kampung ajo..hahhahaa

    ReplyDelete
  4. awe memang suka merah hitam kak..i like

    ReplyDelete
  5. wah! tema samalah dengan majlis kahwin my sil....:)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Ieda

    selamat bercuti di kampung

    Wassalam

    ReplyDelete
  7. salam kak. ieda.. comelnya gambar2 tu.. hihihihi.. selamat bercuti kak

    ReplyDelete
  8. lama2 bila tgk gambar makcik tua mmg seram lah kak....akak x kenal ke?

    ReplyDelete
  9. macam nak posa. tpi takut bocoq.

    ReplyDelete
  10. slamat bercuti ye kak... :)

    ReplyDelete
  11. mkcik kat belakang tu??
    dia seronok tengok orang begamba kot...tapi saya tengok pun seram..
    hhehe

    ReplyDelete
  12. erks..mmg scary org kat belakang tuh....huhu...

    ReplyDelete
  13. Hitam Merah..cantik sis..selamat bercuti...

    ReplyDelete
  14. ank dara akk jugak paling comelll ;)

    ReplyDelete
  15. happy holiday...bestnye mkn ns knduri..kak ieda comel..anak2 pn comel..rindu pulak nk jmpe akak mcm kt kuantan hr tu..ehehe

    ReplyDelete
  16. a'a kak.. ena un seram nengok makcik tu.. alamakkk

    ReplyDelete
  17. bestnya kak bercuti.

    hihi,nenek 2 nk masuk gmbar sekali 2.

    ReplyDelete
  18. ha ah la kak..seram la nenek tu..len macam jek..

    ReplyDelete
  19. kak, saya lebih tertstik dgn pic makcik tua dibelakang ituuu. masa pic disnap mmg makcik tu betul2 ada kat situ ke??

    *larikkkkkk*

    ReplyDelete
  20. salam kak...akan memang comel...seram jer tengok imej kat blakang tu...siapakah orangtu....

    ReplyDelete
  21. latar belakang hitam merah..mmg naik serilah....

    nenek misteri...heeeee

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...