Thursday, June 16, 2011

majlis yg SEDERHANA


salam semua

aduhhhhhhh dah tgh ari kan .. barulahhh akak sempat nak update sikit2 nie .. sib baikk lah pic2 semua dah update awal2 dirumah .. tinggal publishkan je .. banyak tul kerja hari ini dari pagi ... masuk meeting dan kuar settlekan mana yg patut .. kebetulan akak puasa hari nie ( insyaallahhh ) tu yg sempat tekan utk publish tgh ari nie .. pagi2 x sempat dah .. sooo lepas nie bolehlah akak BW kannn :))  .. 

ok2 .. entry nie nak cerita pasal makan2 bday sabriena anak tengah akak :)
alhamdulillah majlis hari jadi sabriena kali nie sgt2 sederhana .. akak buat makan pagi je .. mereka punn x banyak soal .. tahu mereka tgk banyak makanan dan yg penting ada kek .. tahun nie bday riena akak x buat di nursery dia mcm last year , sbbb eermmm mcm biasa budget dah lari ke laut .. banyak yg akak perlu simpan utk persiapan yg akan dtg ... 

sooo kenalah berjimat dari skrg .. kan kann .. skrg nie semua kena jimat cermat , bukan mcm dulu dah .. semua barang dah naik .. sooo mana yg perlu sahaja ... :)) syukur anak2 akak paham dan x banyak tanye .. cuma sabriena je yg mcm x berapa ceria mula2 tu sbb x dpt kek yg dia idamkan .. sbbnya akak dah terlupa .. kek bday dia di tempah dlm keadaan tergesa2 kali ini ... 

sibbb baik adik izan blogger yg sudi buatkan walau dpt tempahan last minute dari akak huhuhu thanx dikkk hasil kek muuuu mantopssssssssssssss !!!
 bday gurl di waktu pagi .. awal2 dah mandi .. tahu nak potong kek :))

 carrot cheese cake lagi ... pilihan akak dan anak2 .. tapi mereka dah start cakap x nak dah kek nie for next celebration .. hahahah dah muak kuuut .. akak ?? ok jeeeeeeeee sbb memang peminat setia carrot cake nie ! 

pink in colour .. cantik kan :)) simple & sweet .. thanx adik izan
 menu sarapan kami pagi tuu ... simple2 je ..

 ayam crispy ala2 KFC .. nak beli KFC x bukak layie pagi2 uuu , sib baik dah ada stok dirumah ummi akak :)

 kuih nie kalau di kg akak dipanggil . kuih balak .. 
haaaaaaaaa pernah dgr tak ??

menu utama .. kuehtiaw grg , request dari hubby .. :))


 ibu love u allssssssssssss muah !!

one happy family ... insyaallahhhhhhhhhh aminnn !
Rasullullah s.a.w. bersabda;
“Puasa pada awal Rejab,pertengahan dan akhirnya seperti berpuasa sebulan pahalanya”





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

30 comments:

  1. sonok nya dpt potong kek.hehehe.

    nk sikit.teringin lak tgk kfc tu =)

    ReplyDelete
  2. semoga bahagia selama2nye...semoga jadi anak yg solehah dan mentaati perintah allah dan ibubapa...dan jadi anak yg pintar...aminnn

    kuih balak tu sedap ker...tak pernah dgr la...

    ReplyDelete
  3. geram nye tgok kek tu, sib baik tak nmpak isi dalam nye...kang lagi rasa geram...hihihi

    semacam lak tgok kuih balak tu kak...hahahha

    selamat berposa kak, kita dah selamat settle semua ;)

    ReplyDelete
  4. sedap nya ... makruh nie klu tgk lama2.. dah la posa...terliur ja tgk...hhehe

    ReplyDelete
  5. Hpy bdy Sabrina...

    Ceria je muka bday girl, siap mandi awal pg tu..hehe

    Sedap ke kak carrot cheese cake..???

    ReplyDelete
  6. happy je nampak birth girl.. mstila happykn dpt potong kek & mkn kek

    ReplyDelete
  7. Bila kata nak potong kek..pagi2 dah bangun kan..kanak2 semua sama jer...excited sgtt...

    ReplyDelete
  8. cantiknya kek birthday tu...kuih balak tu bkn mcm kuih cakoi ke kak ieda

    ReplyDelete
  9. walahhh!
    peberet kass kueytiaw goreng tu..huhu..terliur dah..
    kuih balak..???first time dgr..

    ReplyDelete
  10. semua muka x sbr nk mkn kek..hehe~ tetibe teringin nk carrot kek..akak la ni pengaruh sy nih..haha *tiba2 mrh akak* =P

    ReplyDelete
  11. wahhh..cantiknye kek dia..simple ape tukak..kire meriah juga..ade ayam keyepc lagi..huhuhu..sedapnyeee

    ReplyDelete
  12. happy bday Riena..aunty Sha doakan Riena sehat, dimurahkan rezeki n be a gud girl ok....bile nk jmpe auntie Sha lagi ni? ajakla Ibu trun KL...

    note utk Ibu Riena : kuih balak tu x penah dgr...rs cmne kak?

    ReplyDelete
  13. dah besar anak dara akak nie..heppy bday..

    ReplyDelete
  14. sarapan gitu simple??
    kalau saya tu tengah hari tak masak dah..
    hehehe..
    maknanya sarapan saya lagi simple la..
    sandwich tuna dan kopi O je..
    hehehh

    ReplyDelete
  15. epy bufday bt si gegurl, heheheh! :)

    ReplyDelete
  16. Cantik kek tu..
    kuih balak..x pernah dgr kak.. ;)

    ReplyDelete
  17. "Happy Birthday Riena"..Semoga menjadi anak yg solehah,rajin belajar & jgn nakal2 tau!

    ReplyDelete
  18. kuih balak tu camne kak?dalam dia kosong je ke atau makan ngan kuah kacang?kalau kat jb ni...rupa dia camtu...tp belah tengah isi kuah kacang.tp kita orang panggil kuih 'kuntak'...ehehe...anyway hepi bday tu riena :)

    ReplyDelete
  19. hepi belated birthday ye dari auntie yus...

    pagi2 da dpat cake...hehe

    Anak kedua ieda sebaya anak kedua yus rupanya ya..:)

    ReplyDelete
  20. akak ni pandai ye...tang makanan semua dia zooomess ye...jahat toi la..

    ReplyDelete
  21. bestnya dpt sambut birthday, cantik kek tu

    ReplyDelete
  22. wah pagi2 dh ado sesi ptg kek .. besh nye, I LOVE KEK .. lg2 kalau ia nye choc.. yum yum ..

    mmg besh kak, lg2 dpt puaskan hati fmily , x kisah le majlis tu kecik2 pun.. janji epy ..tui dak ?

    ReplyDelete
  23. tak penah lagi rase carrot cheese cake nih...da beberapa kali dilla rase akak duk promote kek nih..kan da terliur..sib baik tak preggy tau..kot tak, harus nih cari satu kluang...

    hepi besday ye tuk riena!

    ReplyDelete
  24. mak ai sodapnya siap zoom dekat2 lagi , akak buat amy terliur betul nie hehehe..

    p/s: baru dapat blogwalking tapi sekejap je ni ada kerja x beres lagi.. akak yang pasal hari tu amy x leh buat la kak sebab template yang amy guna tue gadget dia dah x de kat atas huhuhu~ cam ner erk

    ReplyDelete
  25. happy family sweettttss :)

    ReplyDelete
  26. ok la ni kak..makanan menyelerakan...ayam grg upin ipin pun ada hehe.. hepi besday lg la kat riena hehehe

    ReplyDelete
  27. happy birthday sabriena...semoga berjaya dalam hidup. simple but nice

    ReplyDelete
  28. chomeynya Sabriena..happy birthday.owes be a gud girl. Simple, but sedap2 je menu tu kakieda.happy family :)

    ReplyDelete
  29. eida pun posa jugak kak..huhuhu sedapnya tengok keow teow goreng tue kak...kueh balak tue..kat kl panggil kueh cakoi...sangat di gemari olehku..sedapkan kak...

    ReplyDelete
  30. ni pun da buat majlis ni ieda..
    kalu akak..sekadar potong kek..tu pun sambutnya lambat..ehhe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...