Tuesday, June 21, 2011

kenapa susah sgt bila berurusan dgn G****


salam semua

erghh penat .. pagi2 lagi dah kena berurusan dengan org "gomen" huhuhuh bukan nak mengutuk ok .. paham kerja masing2 ada kelebihan dan kelemahannya .. tapi please lahhh kalau ada kastemer yg tanye tolong dahulukan dan beritahu dengan jelas .. dlm surat lain , bila tanye lain .. dah mcm mana ?? adoiiiii kami2 nie kerja swasta kena kejar masa .. x leh nak berlengah .. banyak lagi urusan lain yg perlu disiapkan ..

bukan niat nak memperlekehkan org yg bekerja dengan "gomen" tapi dah banyak sebenarnya yg diperkatakan tentang kelemahan servis dari mereka nie .. akak sebenarnya malas lahh nak komplin2 nie .. dah lama pendam .. tapi bila tiba hari nie .. akak terpaksa turun naik pejabat disebabkan salah infomasi dari mereka2 nie .. huwaaaaaaaaaaaaaaa letih lahhhh huhuhuh nak nangis punn ada tau ! sib baikkk ada hubby temankan ..

JGN SALAH PAHAM YA .. AKAK TAHU X SEMUA ORG "g" MCM TU , CUMA SEDIH KERANA HAL MCM NIE MEMBUATKAN AKAK TURUN NAIK 5 PEJABAT PAGI INI HUWAAAAAAAA

ps : entry ada sedikit emooo .. adoiiii .. subhanallahhhhh .... sambil urut dada uhuhhuhu


 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

37 comments:

  1. ehehe...no comment....

    ReplyDelete
  2. erkk apa nak komen ya?...

    rasanya individu/manusia yang buat semua tu jadi gitu. Bila berada di zon selesa, suka buat kerja sambil lewa..

    ReplyDelete
  3. erks....ku org gomen tapi selalu kene gak mcm ni dgn gomen lain..adeeeeeesssssssssss.........

    ReplyDelete
  4. mmg pn kak.tp taknak komen lelebih nnti ade yg terasa jd musuh lak...sabar ye kak...

    ReplyDelete
  5. stended la ieda..akak biasa gak kene..tapi percayalahhhhhh..jika berurusan ngan akak..kelaz punya servis...ehheheehe

    sobar deh..poso ko??

    ReplyDelete
  6. eemm..ni pasal salah info la ni...

    http://makencikladyzul.blogspot.com/2011/06/ini-cheqita-campur2-yg-last-part-2.html

    ReplyDelete
  7. uhuhuhu...

    masa sha keje private dulu pun tension sgt dgn gomen....sbb sha buat keje mmg pantas dan kalo boleh, arini bukak fail, arini jugak settle kan....nak keje payment dan sbgnye...baru company maju....tapi bila dah keje gomen ni...ehehehe ada benar ada tidak jugak org luar berkata ttg gomen tu...sesetengah tempat mmg....hampa betul....tapi tempat sha dulu2 mula masuk keje..kalo buat keje sambil lewa nampak nye 24jam kena tuko...sbb tempat sha dulu tu tempat tuko kan org...so anytime je

    ReplyDelete
  8. Sa-ba-ro kak...heheheh..

    ReplyDelete
  9. bukan semua gomen cam ni kan...tapi yg segelintir ni la yg buat kita fenin...tak per la ieda..anggap la mereka ni pon makhluk Allah yg tak lepas dari kesalahan...

    ReplyDelete
  10. selalu masuk pejabat gomen sunyi je...merayapp g makan le tu tak pon bergosip *jahat mulut aku* hehehehhe :)

    ReplyDelete
  11. kak..ade sedikit tercabaran kat sha tu..ekekekek..sbb dia keje gomen x silap..
    ntahla kak..sush nak ckp..sbb sye dah Muak keje yg melibatkan dorang..

    ReplyDelete
  12. huhuhu..no komen jgak la kak...

    ReplyDelete
  13. Yang jadi kita marah tu, dorang cam tak de perasaan je bila dah wat salah. selalu gak akak kena cam tu .sabau ye ieda.

    ReplyDelete
  14. sy pun keja gomen gak kak... kekadang fed up dgn staff sendiri... ek camtu tu... hehe.. no komen la kak...

    ReplyDelete
  15. slm, eB terkena tempiasnyer tuh.. hu3

    ReplyDelete
  16. @sha a.s jgn salah paham ya dik .. akak sedar x semua .. tapi sedih sbb penat ngan kerenah ma nu bin sia huuh

    ReplyDelete
  17. @eB ezrin eb jgn salah paham ya dik .. akak x marah kan semua .. tapi sedih dan luahan perasaan je .. mana2 pun sama kan .. cuma hari nie sedih sbb turun naik dekat 5 pejabat sbb kesalahan mereka bagi info huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  18. sabar jer la..tapi tak semua kot..
    pernah terkene...hangin jugak..

    ReplyDelete
  19. mmg kena byk2 sabo jelah kak. tak dinafikan mmg ada antaranya yg buat keje sambil lewa...sampaikan kita yg jadi mangsanya~

    ReplyDelete
  20. tu jenis yang masing2 nak lepas kan diri tu yang orang tu suruh pi sana..
    orang ni suruh pi situ..
    jadi mangsanya kita la..

    ReplyDelete
  21. emm penah gak terkena cm akak ni.. letih la ngn karenah diorang yg buat kerja slow, kita keje swasta ni bukan ada ms nk melanguk tgu lama2

    ReplyDelete
  22. xberani komen lebih2 kak sbb ramai blogger org gomen, takut mereka plk terasa...huhu

    Sama la dgn sy pun sllu kena, sampai 1 tahap klu berurusan dgn gomen, sy srh org lain @ klu hal personal srh my hubby p...huhu

    ReplyDelete
  23. selalunya klu berurusan dgn klinik atau hospital kerajaan selalu kena mcm tu

    ReplyDelete
  24. company masz half gomen.. kekadang stress gak berurusan ngan orang full gomen kan.. banyak sangat prosedur sampai kadang2 tu x logik jerk proses tu..

    tapi mcam yang kak ieda bagitau, x sume macam tu, tapi selalu gak lah hadapi masalah cenggitu.. huhu

    ReplyDelete
  25. customer service gomen mmg sgt poor lah..mmg xsemua mcm tu...tp majoritiiiii...grr~ xpe kak, hopefully lepas luah kt cni lega la ati akak ye..cheers! =)

    ReplyDelete
  26. maybe yang jaga kaunter tu stresssful...hehe..biasa la gomen kan...kena buat keje sama..protokol lagi...hehe :P

    ReplyDelete
  27. mmg selalu hadapi benda ni kak , KECUALI kalau ahkak ni ado cable beso, PA sec datuk ker, OKB ker... nama ayah ada TAN SRI ker.. compom laju , x yah beratur2 dh

    ReplyDelete
  28. emmm sy sblm keje gomen sy keje swasta n mmg slalu dengo rungutan pasal susahnya berurusan dgn gomen...bila dah masuk gomen sy mmg sedaya upaya pastikan cara keje sy n unit sy x nyusahkan customer...alhamdulillah stakat ni unit sy jarang nyusahkan customer mbantu lg ada...sabo byk yer kak ieda...sy pun wlupun keje gomen tp still berdepan dgn karenah birokrasi dpd gomen sendiri sbb unit sy ni bukan berkepentingan x byk karenahnya tp jabatan lain tu yg lg berkepentingan yg jadi 'kerana nila setitik rosak susu sebelanga' nak buat camno

    ReplyDelete
  29. mcm sya jugak.... no romen, eh... komen.. ahakssss

    ReplyDelete
  30. @fazilzura haaa tul tu zura .. tu akak perasan sgt2 .. sbb yg berkepentingan mcm tulah selalu yg mcm2 kite nie dipandang remeh huhuh .. kasihan kat makcik2 pakcik2 yg cakap kenapalahhh lambat sgt .. penatnya makcik nunggu ! huhuh

    ReplyDelete
  31. @Lina ya dik kerana nila setitik rosak susu sebelangga .. x perlahhh janji semua ini dpt menyedarkan kita agar dpt bekerja dengan lebih baik .. insyaallahhh kalau x cemerlang punn sekurang2nya kita dah usaha utk tidak nyusahkan org kan :)

    ReplyDelete
  32. @NM02 ahaksssssss akak sukeeeeeeeee ! :)

    ReplyDelete
  33. ohhh g for gomen..hehehe..saba je la kak..masing2 kekadang lupe tugas dorg sampai jd tak betol segala urusan..mungkin itu ujian utk akk..hehe..sabor2 :)

    ReplyDelete
  34. walaupun g org 'G'
    tp g sendiri pun bengang kadang2
    dgn sikap org G ni
    iskk memalukan tul arr...

    ReplyDelete
  35. @alexa yussida tu lah dik .. kdg2 tu emo sbb selalu dah akak kena mcm tuu .. tanye lain , kat sini lain .. dlm surat lain .. dah lah nak berurusan dgn mereka nie payah huhu

    tulah dugaan allah kan .. kena sabar cuma terluah lah sikit perasaan amarah tuu ekekeke :)

    ReplyDelete
  36. @Mama Gee kekekke saboor dik .. sabooor :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...