Monday, June 27, 2011

itu lah dinamakan REZEKI ..


salam semua

baru nak cerita pasal kejayaan SEPAH nie .. alhamdulillah mereka menang dan tahniah , TERBAIK ! dan mari kita baca kata2 salah seorang ahli kumpulan SEPAH nie .. :)


Pada sidang media, Jep mewakili anggota Sepah lain menjelaskan mereka menangis kerana terharu dan benar-benar bersyukur dengan rezeki yang diperoleh tidak pernah terlintas di fikiran bahawa mereka akan menjadi juara memandangkan pesaing lain juga tidak kurang hebatnya terutamanya Jozan yang ada ramai penyokong dan sedia popular.

"Setiap kali muncul di pentas, kami cuba menghiburkan penonton dan peminat. Itu saja yang ada dalam kepala dan tidak lebih daripada itu. Apabila diumumkan juara itu yang membuatkan kami tergamam...benar-benar terharu!" katanya.

Jelas Jep lagi, dia benar-benar bersyukur dengan rezeki yang diberikan Tuhan walaupun hendak diikutkan dia bukanlah seorang hamba yang benar-benar taat dan soleh.

"Apa yang membuatkan kami menangis adalah apabila mengenangkan kami sebagai hamba Allah s.w.t yang tidak sempurna. Malah menghadap-Nya, sehari belum tentu lengkap lima waktu. Tapi Allah itu Maha Pengasih dan Maha Penyayang. Dia tetap memberikan kami rezeki ini. Kemenangan ini membuatkan saya berasa sangat kerdil di sisi-Nya. "Kemenangan ini secara tidak langsung mengurangkan beban kewangan yang perlu ditanggung selama ini,"
katanya.

sumber : Hmetro


ya .. jadi beringat lah selalu , allah maha kaya .. rezeki yg diberi ada maknanya .. semoga ada keinsafan disitu dan kerjakanlah tanggungjawab dan kewajipan kita yg utama itu dahulu , jgn lupa kerana setiap rezeki yg diberi olehnya , bila2 masa boleh diambil olehnya kembali .. dan x lupa jua , usaha tangga kejayaan dan kejayaan x akan dtg bergolek kalau hanya berusaha tanpa berdoa dan bermunajjat kepadanya .. :)


 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

27 comments:

  1. ai pow suka dia orang...lawak yg terbaek dari ladang...jap jap semputtttttt hahahaha

    ReplyDelete
  2. sepah mmg bestttt.... dari mula smp final, lawak diaorg mmg tak jemu.... kasik saya, aahhhhhhhh semputtttttttttt..... hahahaha....

    tp jozan pon best gak... cuma rezeki sepah mlm tuh kan????

    ReplyDelete
  3. X sempat tgk kat TV...tgk kat youtube jer..hihi

    ReplyDelete
  4. saya jugak suke dgn lawak sepah
    selamba ajer... :D

    ReplyDelete
  5. memang rezeki kump sepah walaupun jozan dpt undia paling tinggi stp minggu..

    tp zana ok jer sepah menang sbb lawak diaorang pun best dr minggu pertama.. jozan kejap best, kejap x best.. so sepah layak utk menang..

    ReplyDelete
  6. arghh...semputttt....hehehe...

    ReplyDelete
  7. dorang mmg terbaik. ai pun nanes tahu.. hehehe

    bila ada kesedaran, maka lakukanlah tanggungjawab itu...

    ReplyDelete
  8. tahniaaahh...rezeki anak siti sarah.. ;)

    ReplyDelete
  9. rezeki Alah nk bg.....alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  10. mmg sepah layak menang...dah rezeki diorang

    ReplyDelete
  11. wuu sedey jozan xmenang..tsk~ papepon tahniah sepah~ =)

    ReplyDelete
  12. lawak sepah mlm tu mmg best..

    tp nabil gak y best walopon tmpat k-3, tp rembat 150ribu sorang2 tu

    ReplyDelete
  13. huhuhuh..kat rumah tak dak astro...

    kak jom tngk sapa dpt jwp teka teki teka tekok tu...

    ReplyDelete
  14. mmg sukelah sepah menang kak...power tue lawak drg...rezeki allah bagikan....sapa sangka...

    ReplyDelete
  15. kak sy send ticket je kt nuff tu..maybe akak kena nekkan lg traffic kut..sbb be kan ikut pd traffic/uv =)

    ReplyDelete
  16. suke sepah nie..lawak diorng best..

    ReplyDelete
  17. rezeki diorang kan kak :)

    ReplyDelete
  18. @LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ ahahahha x sangka tekaan akak betul ! :) thanx dikkk buat review :)

    ReplyDelete
  19. @YanaMIB huhuhuh mencik lah yana .. letih wooo , adakalanya akak terfikir nak kuar kan aje iklan tuu .. majuk tau ! .. nak antar ticket ?? kat mane ?? huhu sungguh x pandai ! huhuhuh

    ReplyDelete
  20. memang suka sepah jadi juara...jozan pun best

    ReplyDelete
  21. xpenah ikut pun rancangan nie...tapi ramai yang cakap diorang best....rezeki kan....

    ReplyDelete
  22. suke giler sepah menang kak.kami jerit mcm nk gile.

    ReplyDelete
  23. diorg mmg layak menang

    ReplyDelete
  24. yeah..suke diorang menang..

    rezki anak shuib nih..

    ReplyDelete
  25. memang patut diaorang menang! terharu pulak dgn kata2 Jep tuhh

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...