Thursday, June 9, 2011

huhuh kalau nie boleh MAKAN ke ??


 salam semua
subhanallahhhh , maha besar ciptaan allah , x terfikir akan keajaiban ciptaan allah .. boleh makan ke cendawan2 nie .. huhuhu kalau akak , tgk je lahhh x terfikir nak makan kalau mcm ini punya unik .. kan kan kan


It`s amazing how nature can be majestic in creation. Creativity of the nature really knows no bounds  
The fruiting body, or mushroom, is an irregular brain-shaped cap dark brown in colour which can reach 10 cm high and 15 cm wide, perched on a stout white stipe up to 6 cm (2.4 in) high. Although potentially fatal if eaten raw, Gyromitra esculenta is a popular delicacy in Scandinavia, Eastern Europe, and the upper Great Lakes region of North America.

eiii geliii wookkkkkkkk

mcm gule2 lah pulok ! ..

telur unta x besar nie kann huhuh



cantik kann .. kalau mcm nie , nak makan mcm mana ??


huhuhu nie lagi satu .. adehhhhhh geli lah ! 



uols makan ape ?? akak masih berpuasa .. sooo nak BW jap .. bye .. muah !!






Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

35 comments:

  1. subhanallah...cantik2 kan kak

    ReplyDelete
  2. Y ATAS SEKALI TU MCM OTAK MANUSIA LAK

    ReplyDelete
  3. cantik tp boleh dimakan ke? beracun?

    ReplyDelete
  4. pic atas2 tu memg geli plak. yg lain tu cantik..

    ReplyDelete
  5. xmakan arin diet
    hehe
    lawa kan cendawan glow in the dark tu

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Aide

    Subhanallah

    Wassalam

    ReplyDelete
  7. geli intan tgk..pic yg paling atas tuh..pastu pic yg last2 tuh..comel giler.. ;)

    ReplyDelete
  8. unik..unik.. tp gelilah pulak tgk yg keluar merah cam darah tu..

    ReplyDelete
  9. eh! samalah kak..saya pun puasa :)

    ReplyDelete
  10. saya penah makan satu cendawan tu..sebijik rasa mcm petai...

    ReplyDelete
  11. cantik tngk pict yg mcm gula2...nak mkn pun mcm tak tertelan la..

    ReplyDelete
  12. Comel... maca rumah smurf pun ada. Tapi yang cam otak tu geli la pulak..

    ReplyDelete
  13. erkkkk mcm2 rupa ade yek..yg comel yg cantik dan xkurang yg geli geleman tgk..ekekke:D

    ReplyDelete
  14. yg macam gule2 tu.. nmpk sweet manis2 je.. haha...

    yg kaler biru cantek !! yg last macam dekat alice in wonderland rasenye... :)

    mkn soto.. sedap :)

    ReplyDelete
  15. yg 1st tu nampak mcm cacing pun ada ..geli nak makan..yg mushroom tu..cantik2...sayang la nak makan..
    subhanallah kan?..

    ReplyDelete
  16. cantik2 kak..tapi kalo nak makan..hehe..fikir dulu kot..

    ReplyDelete
  17. klu cantik2 mcm tu mmg tak berani nak makan...

    ReplyDelete
  18. tak boleh makan..hanya boleh tgk saja kot...hehehe... kalau boleh pun tak tertelanlah jawabnya kak...

    selamat berpuasa kak...

    ReplyDelete
  19. subhanallah...first time tengok..cantik nya..simpan buat frame...

    ReplyDelete
  20. eiiii..
    geli la pulak dgn bentuk dan colour tu..

    ReplyDelete
  21. cantik tapi....tak nak makan kalu tahu rupa asal...kalu dah masuk dalam kuali atau piuk tak kenal rupa awe ngap aje

    ReplyDelete
  22. ada yg nampak cantik ada yg rasa geli plak..
    tapi rasanya takleh makan kottt

    ReplyDelete
  23. tak sanggup nak makan..

    ReplyDelete
  24. yg geli yg jenis bulu2 tuh,hahaha

    ReplyDelete
  25. tgk pon dh geli, leh mkn ker kak..hehe

    ReplyDelete
  26. cantiknyer.....kalau la dpt tanam kt umah.......ehhee

    ReplyDelete
  27. geli nak makan!tp takjub dgn ciptaan Allah..mcm2 bentuk yg unik kan..=)

    ReplyDelete
  28. Geli dan ngeri pun ada.. bukan untuk di makan kot...

    ReplyDelete
  29. takut la nak makan cendawan kat atas tu semua mana la tau beracun....tambah yang come2 tu mau makan ke toilet @ sembelit biler makan...tapi saya makan kulat sisir masak lomak cili api sedapkan...akak penah makan tak?

    ReplyDelete
  30. unik n cntik ciptaan Allah kan....sgt kagum...

    ReplyDelete
  31. peliknye cendawan tue..rase cm waswas je nak mkn..hhee

    ReplyDelete
  32. cantik2nyaa...selama ni duk tgk cendawan terkukur, cendawan shintake dgn cendawan tiram yg biasa makan tu je

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...