Wednesday, June 22, 2011

hahahah jgn kasi HUBBY uols baca !


salam semua

huhuhuh no komen ! tapi stillll jauhh disudut hati ini tidak merelakan diri ini di duakan @ di tigakan @ di empatkan huwwwwwwa .. tapikan kalau si suami berlaku adil mcm mana ?? huhuh susah bila bercakap soal hati nie .. 

ada ke yg rela ?? kena tanye pandangan dari isteri2 SY nie .. x moo tanye SY sbb apa yg dia cakap ada betulnya .. kira x moo terima hakikat sebenarnya lahh nie ... ekekke


Ulasan Akhbar Kerajaan Galak Poligami dan Beri Insentif Lelaki Kahwin Ibu Tunggal

KOTA BARU, 21 Jun – Kerajaan negeri Kelantan bercadang memberi insentif khas kepada golongan suami yang tidak menyembunyikan perkahwinan lain daripada isteri.
Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kesihatan Negeri, Wan Ubaidah Omar berkata pemberian insentif khas itu sebagai galakan kepada para suami agar tidak menyembunyikan perkahwinan berikutnya itu daripada diketahui oleh isteri dan anggota keluarga yang lain.

“Ada syaratnya dan kalau anda seperti Salih Yaakob (penyanyi dan juruhebah Radio Sinar FM) bolehlah ke hadapan untuk terima insentif itu.
“Apa pun ini masih di peringkat cadangan lagi dan jika dipersetujui, bukan sahaja suami yang akan mendapat penghargaan tetapi kepada isteri-isteri dan anak-anak, mereka juga akan turut mendapat insentif ini nanti,” katanya kepada pemberita selepas sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan di Kota Darul Naim di sini hari ini.

Ketika menggulung perbahasan sebelum itu, Wan Ubaidah berkata kerajaan negeri menyambut baik cadangan itu kerana ketika ini ramai yang masih menyembunyikan perkahwinan kedua dan seterusnya.
Dipetik Bernama Online, beliau berkata pada 2002 sahaja lebih 1,000 pasangan telah mendaftarkan perkahwinan berikutnya di Kelantan. “Yang tidak daftar mungkin ramai dan ini yang kita tidak mahu kerana ia boleh mengundang masalah,” katanya.

Wan Ubaidah berkata kerajaan Kelantan tidak menyekat poligami kerana ia sebahagian daripada Islam tetapi dengan syarat suami itu perlu adil.
“Kita tidak menyokong yang kahwin cerai dan perlu adil dalam setiap perkahwinan itu,” katanya. 

Katanya adalah lebih baik mereka yang berkahwin lebih itu memilih armalah (janda) sebagai pasangan hidup kerana di Kelantan sahaja terdapat 25,000 para janda yang berumur bawah 60 tahun dan masih boleh dijadikan isteri.

Lebih Lanjut di: DISINI


sgt2 risau bila lelaki2 di luar sana semua lari ke kelantan sbb pertama boleh kawin ramai dan yg paling best ada insentif .. dan cadangannya utk mengambil janda .. ermmmm tu mungkin boleh diambil pakai oleh akal fikiran .. kesiannn janda2 kan , terbela lah jugak TAPI ! mak stilllllll x relaaaaaaaaaaaaaaaaaa uuuu ! huhuhu




Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

36 comments:

  1. haha jauh di sudut hati sy mmg tak sanggup didua, ditiga & ditempatkan...sy tau sy xleh berkongsi kasih...kasih suamiku hanya untukku seorang saje bole gitu...tp sbenarnya ada positif n negatifnya cadangan kerajaan Kelantan tu

    ReplyDelete
  2. mak tak rela nyah!!! tapi ada yang (+) n (-) cadangan kelantan tu...

    ReplyDelete
  3. cisss tak sokong tak sokong!

    ReplyDelete
  4. huh!! ader ke???? huhu.. x mor lah.....

    ReplyDelete
  5. mak aihhh...................

    *terus speechless...ekeke

    ReplyDelete
  6. tak sokong!! tak rela!!...:)

    ReplyDelete
  7. hemm xterkata.. ada (+) (-)

    ReplyDelete
  8. tak mouu..
    tak rela...
    tak suke...
    tak sokong...

    ReplyDelete
  9. simpang malaikat 44...!!!

    ReplyDelete
  10. Tak tau diri ini mampu ke tak..walaupun Cik abg nya mampu sekali pun..huhu..
    Lemahnya imanku..

    ReplyDelete
  11. tak sanggup kak nak kongsi2 ngan org lain. mintak2 dijauhkan~

    ReplyDelete
  12. ohhhh..... no no no no no no no no.....
    tak rela ai....

    ReplyDelete
  13. aduhai....aduhai...boleh ke ni??

    ReplyDelete
  14. perghh..tapi diriku tak sanggup rasanya..takde kekuatan utk berkongsi kasih rasanya

    ReplyDelete
  15. apa jugak alasan TETAP TAK RELA! TITIK! hehe sy memang tamak =P

    ReplyDelete
  16. hampeh sungguh!
    TIDAKKKKKK :(

    ReplyDelete
  17. minta jauhkan lah madu2 ni semua.... tapi klu ayam madu munna suka...

    ReplyDelete
  18. sy pon x sanggup kak nk bermadu madu nih..adeh~ smoga kita jd isteri yg paling hebat di dpn somi so dat dorg xyah ssh2 dh cari org len..hehe~ ^_^

    ReplyDelete
  19. minta dijauhkan...
    tapi kalo g tak mampu bg zuriat pd suami....dan dia pun mampu...takpelah..
    g akan belajar utk meredhakan.....

    ReplyDelete
  20. tanak..apa kekurangan saya!hehehe

    ReplyDelete
  21. hehehehhe..
    minta dijauhkan juge..

    ReplyDelete
  22. eemm..sungguh kelat utk dikongsikan..TAPI kalau dah takdir nak buat mcmana...kena redha juga kak..

    ReplyDelete
  23. ooh tidak! tak rela jugakk! no no no!!

    ReplyDelete
  24. ieda sekarang banyak sangat isu yang tak masuk akalkan. pasal isteri taatlah, pasal pasangan taatlah, tak de isu lebih berfeadah lagi yang dorang nak bagi tahu ke?.

    ReplyDelete
  25. mau tak mau tak mau tak mau tak mau tak mau?? TAKKKKKKKKKKKKK MAUUUUU....

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum Ieda

    Subhanallah
    Allahuakbar
    drp komen2 yg diberi....

    Wassalam

    ReplyDelete
  27. aaahhh sudah..
    tersengih2 laki baca ek...
    hehe

    ReplyDelete
  28. perancagan manusia tak sehebat prancangan DIA utk ummatnya.. tp tu la.. kita org perempuan ni susah nak berkongsi kasih..

    ReplyDelete
  29. akak xsanggup..xsanggup..xsanggup..

    ReplyDelete
  30. lelaki kenalah sdar diri,mampu ke x nk menanggung 2 family.huhu

    ReplyDelete
  31. mcm tu ka...siap ada insentip...sy pun xrela....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...