Wednesday, June 15, 2011

esok 14 rejab & jumaat 15 rejab .. syukurrrr


salam semua

sesiapa yg ingin mendapatkan fadhilat berpuasa di pertengahan bulan rejab ini ?? .. esok adalah 14 rejab & jumaat ini adalah 15 rejab iaitu pertengahan bulan rejab .. jgn lupa ya kawan2 kalau nak dptkan fadhilat pertengahan rejab kena puasa esok sbb 15 rejab jatuh hari jumaat ok ..
jom sama2 kita capai syafaatnya .. aminnnnnnnnnnn


1. Barang siapa yang berpuasa 1 hari dalam bulan ini dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH swt 

2. Dan barang siapa berpuasa pada tanggal 27 Rejab 1429h/Isra Mi’raj (Rabu, 29 Jun 2011) akan mendapat pahala seperti 5 tahun berpuasa 

3. Barang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH swt 

4. Barang siapa yang berpuasa 3 hari yaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab maka ALLAH swt akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat 

5. Barang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini, insyaallah permintaannya akan dimakbulkan Allah swt..InsyaAllah 

6. Barang siapa berpuasa 7 hari dalam bulan ini, maka ditutupkan 7 pintu neraka Jahanam dan barang siapa berpuasa delapan hari maka akan dibukakan 8 pintu syurga 

7. Barang siapa berpuasa 15 hari dalam bulan ini, maka ALLAH swt akan mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barang siapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH swt akan menambahkan pahalanya.”

Rasullullah s.a.w. bersabda;
“Puasa pada awal Rejab,pertengahan dan akhirnya seperti berpuasa sebulan pahalanya”


 

Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

22 comments:

  1. insyallah..

    esok ayu bakal berpuasa.. dok tengek beras perang dalam periuk nasi.. hehehe

    ReplyDelete
  2. insyaAllah...izan pun nak puasa esok. jom niat puasa jom!

    ReplyDelete
  3. insyaAllah esok mmg Sha bniat nk teruskan berpuasa.....harapnye diberkati :)

    ReplyDelete
  4. kt igt pun nak puasa esok..insyallah..

    ReplyDelete
  5. @Citarasa Rinduan ekekek ye ke ayu .. ieda bersahur dgn shake herbalife je .. insyaallahhh :)

    ReplyDelete
  6. @Izan Ishak insyaallah dikk .. dari siang tadi dah niat nie :)

    ReplyDelete
  7. syg..sy tgh uzur kak...thanx kak share info...

    ReplyDelete
  8. xdpt join sbb tgh red flag

    ReplyDelete
  9. thnks for sharing kak.rara pon nk puasa lah esok. =)

    ReplyDelete
  10. makaseh 4 info ye kak.. insyaallah cuba puasa esok.. tgk la tahan x iman tgk makanan sedap n free esk.. heHe

    ReplyDelete
  11. thanx for da info.. semoga mereka yang berpuasa esok mendapat manfaat.. ameen

    ReplyDelete
  12. emmm x pose lgsug this month ..aduyaii

    ReplyDelete
  13. kak takpe ya puasa ari jumaat...
    ade yg kata kalo nk puasa jumaat...kena pasang2kan dia..
    meaning..kena buat 2 hr berturut..samada khamis/jumaat...or sabtu/jumaat...betul ke kak?

    ReplyDelete
  14. baru perasan hari ni 14 rejab..kebetulan pulak nmpk entry akak...kalau berpuasa esok masih boleh ker?atau nak puasa jumaat dan sabtu?saya tak pasti hal nie..akak tolong ajar..:)

    ReplyDelete
  15. @Mama Gee aah dik .. lupe pula akak nak mention pasal tu ..

    kebetulan tahun nie puasa 15 rejab jatuh ari jumaat .. so kena puasa hari khamis iaitu hari ini dan esok @ jumaat dan sabtu .. :))

    ReplyDelete
  16. @jijasakura x pe dik kalau terlepas hari nie .. puasalah esok (15 rejab) dan sabtu ya .. jgn puasa hari jumaat sahaja .. haram puasa mcm tuu :)

    ReplyDelete
  17. xleh nk poser, mslh kesihatan... hu3... doakan eB yer :)

    ReplyDelete
  18. bagus perkongsian akak nih...buat semangat nk pose nih..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...