Wednesday, June 8, 2011

diskaun utk kurang MANIS !


salam semua

alhamdulillahhhh , siap ada diskaunnn layie .. ekekek lucu pulak kan .. akak memang x minum manis nie .. jarang sgt .. kecuali di rumah .. sesekali tu adalah , selebihnya minum air masak tau ! lebihkan air masak menjamin kesihatan ! .. haaa ape layie kawan2 sahutlah cabaran kurangkan manis dlm minuman .. ada diskaunnn wooo .. 

upssss tapi di pahang jeee nie ... adehhh !!



Diskaun 10 Sen Pesan Teh Tarik Kurang Manis 


KUANTAN: Sebelas restoran di sekitar Kuantan dan Pekan menyahut seruan kerajaan dengan menyertai kempen 'Kurang Gula, Kurang Belanja' bagi mengajak dan mendidik orang ramai mengamalkan cara hidup sihat.

Timbalan Pengarah Pejabat Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan Pahang Alwi Abdul Hamid berkata kempen yang dilancarkan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pada 13 Mei lepas itu, dijangka disertai lebih banyak lagi restoran di seluruh Pahang.

"Kempen itu akan diperluaskan ke restoran lain di negeri ini minggu depan dan kita harap pengusaha restoran akan menjayakannya," katanya kepada pemberita selepas melancarkan kempen itu di Restoran Taj di sini hari ini.

Alwi berkata kempen itu membolehkan pengguna menikmati diskaun 10 sen daripada restoran terlibat sekiranya mereka meminta kandungan gula dikurangkan dalam minuman yang dipesan. BERNAMA

UOLS BFAST APA PAGI NIE !!


ps : alhamdulillah , hari ke2 berpuasa sunat dibulan rejab ini .. terasa segar dengan bersahurkan HERBALIFE shake cappucino 4 scoops.. :)) syukur sbb x rasa letih dan dahaga .. mgkin kerana niat berpuasa itu banyak membantu :))


 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

24 comments:

  1. wah, bgs kempen g2... tapi ramai ker yg heran ngan wit 10 sen tuh? kalo eB yer la kot sbb eB mmg x suker manis2 ;p

    ReplyDelete
  2. wah bagus ni
    saya bese oder teh tarik selalu minta kurg manis

    ReplyDelete
  3. kat kedai aner tuh???? heehhe..klakor plok..

    ReplyDelete
  4. wah,
    1st time dgr nie,
    ada diskaun,
    oklah tue,
    kurangkan gula dlm minuman,
    lebeykan keMANISan dlm senyuman:)

    ReplyDelete
  5. Bagus juga buat mcm ni kan..
    kita mmg disarankan kurangkan manis dlm minuman..lily mmg suke order teh tarik kurang manis..lg sedap..

    ReplyDelete
  6. wah ada diskaun, bestnya =)

    ReplyDelete
  7. ok la tu kak... jgn jadi cam air kotak dan air tin termasuk susu anak... kurang gula bermakna tambah harga... apa cite lak yang tu? hehe...

    pagi ni bekfest nasi lemakdgn kopok...horlick o...meh join..

    ReplyDelete
  8. amy memang x minum air manis sangat kak , dalam sehari segelas pun susah so x kisah sangat la pasal manis2 nie hehehe...

    p/s: di jemput join kak..

    ReplyDelete
  9. ada jugak dgr pasal ni kt radio.tp 10 je.kurg lah 30sen ke.hehehe.

    ReplyDelete
  10. pagi ni belum bekpes lagi kak..x sempat..sbb bnyk keje.. ;) terus mkn tgh hari kot..
    sbnarnye dah lama juga intan x minum air teh tarik nih...mesti sedap klu layan sekali sekala..

    ReplyDelete
  11. Bagus arr kedai tu, tabik spring kat tokey dia..hehe

    Spttnyer kena wat kat seluruh m'sia, buat cam kempen tuh, br org berpusu2 kurangkan manis, btl x?

    ReplyDelete
  12. bila ek nak puasa rejab.. huhuhu... posa ganti pun tak habis lagi nih.

    ReplyDelete
  13. bagus la macam nie..leh jaga kesihatan sekali..

    ReplyDelete
  14. kurangkan manis dalam minuman, lebiohkan dalam senyuman.. hehe semanis senyuman kak ieda!

    ReplyDelete
  15. mnarik kan kak..hehhee..kurang maniss sokmo..tambah manis dlm snyuman..hehe

    ReplyDelete
  16. ala kenapa saya tak boleh nak ikot kempen tu..saya suka teh tarik kaww...

    pengsan jabb...

    ReplyDelete
  17. whaaa den baru tau ni..tq ieda..pasni kena la oder teh kurang manis..hehe

    ReplyDelete
  18. yg kurang manis ada diskaun.. air lain msti naik harga lps ni.. strategi berniaga.. haha

    ReplyDelete
  19. bagus gak kempen mcm tu...bagus utk kurangkan manis dlm minuman...

    ReplyDelete
  20. wah2 promot yg sgt baik tu...siap ada diskaun lg...

    ReplyDelete
  21. wahh suka2..nnt nak minum kat sana la

    ReplyDelete
  22. bagus gak kempen cam tu..haha..tapi mmg la kena kurangkan harga dah kurang susu digunakan..hehe

    ReplyDelete
  23. harap2 niat eida tuk ganti posa minggu depan jugak di permudahkan AMIN....

    ReplyDelete
  24. bagus2 kurangkan manis dlm minuman tambahkan dalam senyuman...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...