Wednesday, June 8, 2011

alhamdulillah hari ke2 puasa sunat ...


salam semua

alhamdulillah selesai sudah puasa sunat bulan rejab hari ke2 akak .. :)) , inilah sahaja yg mampu akak masak utk dijamu bersama anak2 dan suami .. syukur juga kerana amanina berjaya ikut puasa dengan akak hari ini .. dia cakap nak puasa juga esok dengan akak .. hermmmm :)) insyaallahhh akak x paksa .. tapi dia nak ..

moh layan menu2 yg sgt2 simple ini ..

 nasi impit dan kuih itu pemberian BFF ina .. thanx ina .. :))

 terlur dadar pembuka selera kami .. permintaan nina :))

 kembung pelaling masak kicap .. permintaan nina jugeee ...

 asam pedas yg akak masak semalam di umah mak .. bawak balik dan panaskan .. perghhhh :))

gaeijo pilihan akak ... ngeeeeeeeeeeeeeee :))


ps : insyaallah akak akan berpuasa lagi esok .. :) dah niat awal2 sblm bendera merah berkibar , dapatlah menunaikan puasa di bulan rejab ini .. sukeeeeeeeeee , bukan selalu dpt peluang berpuasa di bulan2 mulia nie .. sblm2 nie anak2 masih kecil ... skrg dah besar alhamdulillah nak banyakkan amalan2 sunat nie insyaallahhhh  :))


 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

27 comments:

  1. alhamdulillah.......kak, sha mcm payah nk jmpe kembung pelaling klau beli kt tesco ke giant ke....

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..

    menu akk semua bukak selera..paling terliur asam pedas tu ;)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah....

    telor dadar memang pembuka selera..awe sanggup makan telor ngan nasi ngan kicap jerk..heheh

    ReplyDelete
  4. sedap plak tengok asam pedas tu..

    ReplyDelete
  5. wallaaaa telor dadar tuuuu.. aahhhh sedapnyaaa

    ReplyDelete
  6. Simple tp sangat menyelerakan kak oiii!!~

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah.... munna skrg ni wajib goreng telur dadar hari2 ...kakak meya suka sgt

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..

    ena lom start lg.. InsyaAllah..Next week.. moga dipermudahkan urusan kan kak.. :)

    ReplyDelete
  9. ASAM PEDAS TU..SEDAPNYER...
    INSYALLAH.. NEXT WEEK LYA PON NK START PUASA...SKALI DGN PUASA GANTI.

    ReplyDelete
  10. gaeijo tu apa ya kak...cam bergedil pun ya..cekodok pun ya...sharele resepi.....

    ReplyDelete
  11. @sha a.s oh ya dik .. ermm kat sini memang mudah dpt , mgklin sbb dekat ngan lautkan :)

    ReplyDelete
  12. @mamyharraz aah dik asam pedas kalau dah di peranggat lebih terangkat :))

    ReplyDelete
  13. @Nur Hawa Mohd Zin hahahha awe same ngan anak2 akak .. mkn terlur ngan kicap lebih bertambah2 ekekek :)

    ReplyDelete
  14. lauk cam ni lah el suka...best..tp xleh tgk lm2..mau punah diet aku hahahahaha

    ReplyDelete
  15. @eelobor ala2 bebola ikan tapi dia bebola sayur2an dlm nye :)

    ReplyDelete
  16. @munna oh yaaaaaa akak idoklah selalu .. sesekali tekak nak makan :)

    ReplyDelete
  17. @LYAfrina alhamdulillah .. akak yg ganti2 dah lama habis buat masa puasa 6 .. :))

    ReplyDelete
  18. @Mama Gee akak beli nie dik .. bukan buat , dia ala2 bebola ikan tuu tapi bebola sayu2ran :)) alaaaaaa G yg mcm kita tgk dlm yungtaufu tuu :))

    ReplyDelete
  19. selamat bpuasa kak.. ;)..sye nk puasa tp x puasa2 jugak..
    sedapnye menu semalam..suke masak kicap n asam pedas tuh..memang peberet..mengiurkan ;(

    ReplyDelete
  20. akak gaeijo tue mende apa?? cam bergedil jerk eida tengok..tapi bulat lain skit...

    ReplyDelete
  21. syukur alhamdulillah, dpt gak sis berpuasa..sy x berkesempatan lagi.

    ReplyDelete
  22. sedapnya..
    bila nak ganti puasa ni * monolog..
    aishhhh..ramadhan dah dekat..:P

    ReplyDelete
  23. fuhhh menu mantopppppppppppppppppppp

    ReplyDelete
  24. selamat berpuasa kak...beznye menu akak...terliur dibuatnye..

    ReplyDelete
  25. bestnye..nampak sedap je menu akak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...