Wednesday, June 15, 2011

Alamak ! awat x tahu ...


salam semua

awat akak x tau ! adehhhhhhhhhhh banyak yg akak x tau nie ekekekke
org sebuk lah katakannnn ! sebuk sgt ... konon2 ... ekekekekke
ye sungguhhh ! .. dekat tuuu .. moh ramai2 pakat serbu dan bagi sokongan ! adehhhhhhh


Ahad lepas, wartawan hiburan paling hebat di Malaysia melaporkan yang kini Saerah sedang menjalankan perniagaan menjual cupcake di gerai tepi Sungai Kuantan, Pahang. Khabarnya cupcake yang dijual oleh Saerah dijual dengan harga RM4 satu.
Abang Nara bila baca tulisan Zubir ini terasa seperti Zubir cuba menyindir status Siti Saerah sebagai adik kepada Siti Nurhaliza. Mungkin bagi Zubir tidak sesuai untuk Saerah berniaga di gerai kecil sedangnkan kakaknya merupakan penyanyi nombor 1 Malaysia. Bagi Abang Nara, lagi bagus Saerah berniaga asalkan pendapatan yang diterima halal dan datang dari titik peluhnya sendiri.

Apa pun semoga Saerah, suami dan bayi mereka berdua hidup bahagia tanpa spotlight daripada dunia hiburan lagi. Baca entri ini sepenuhnya untuk membaca hasil tulisan Zubir Ahad lepas.

info : abang NARA

ps : hari nie akak puasa lagi .. alhamdulillah , cuma puasa hari ini agak letih , bukan kerana letih dahaga atau lapar tapi letih dengen PERANGAI org yg macam S***N ! ... haaaaaaaaa aci !

 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

40 comments:

  1. jngan pandang dia jual ape..pandang bidang yang diceburinya..iaitu berniaga...

    ReplyDelete
  2. mahal nyek sebiji 4 hengget..kekekekke....eida pun posa jugak hari nie..posa ganti tuk hari ke 13 ganti posa...

    ReplyDelete
  3. baru gosip pasal dia waktu bekpes ngan member2 opis tadi :)

    ReplyDelete
  4. tuelah..zubir mcm rendah2kan keje dia je..sy baca jgak artikat tulisan zubir nei..

    ReplyDelete
  5. sabar la kak..banyak jee yang syaitonirojim dan yg menguji kesabaran nak2 masa berpuasa nie.hehehe

    rm4? mahall gileee..letak ape lam cupcakes tuee? gileee ahhh

    ReplyDelete
  6. kena g ni try cupcake saerah.. bagus dia berniaga mcm tu,kalau bukak besar2an sgt kang org kata tumpang harta si kakak pulak..mulut org,ada je tak kena..

    ReplyDelete
  7. mcm2 skrg nie kan..dunia wartawan nie mcm2 diaorang putar belit dn kdg2 melampau2..owg dh hidup bahagia pon nk diganggu lg kan..

    ReplyDelete
  8. bagus lah.sekurg kurgnya dye tak bergantung kt kakak dye sgt.

    ReplyDelete
  9. nok g beli cup cakes siti saerah la nanti... hehehehe

    ReplyDelete
  10. mmm... dah dia elok nak nega mcm tu biaq pi lah... tak kira la adik artis terkenal pun... daro dok buat benda bukan2...

    kekadang wartawan ni pun mcm2 hal..

    ReplyDelete
  11. kira bagus la..xmenumpang kakak dia..lagipun hidup kita xkan nak ambik kesempatan atas kekayaan adik beradik kita kan..

    ReplyDelete
  12. benda halal pun, ape ade hal ye dak? reporter je yg slalu lebih²...

    kak, Sha pn masih bpuasa.....jom buka sama²

    ReplyDelete
  13. saya gak yg lom ganti pose lagi.puasa dhlah nak dekat ni.dasarrrr..

    ReplyDelete
  14. haah kan??? biarla dia berniaga sdiri kan???
    lgpon dia dah ader kluarga sdiri...
    takkan nak sruh kakak dia tggung plak????
    tak baik ar nak sindir gitu kan???

    ReplyDelete
  15. uik dia dh kawen ek..lg teruk sy xtau ape2..hhahahaa..btl la biarla dia keluar dr bayangan kakak dia..

    ReplyDelete
  16. biarla dia jual kat gerai ke apa ke...takkan akak glemer smpai nk kena jaga sme mende..sibuk je dorang sme ni kan...

    ReplyDelete
  17. leps ni ramai pi serbu.. but ok what .. rezeki yg halal

    ReplyDelete
  18. kena try ni..nak tgk berbaloi ke tak 4 ringgit satu tu..takpelah..berniaga kat mana pun, asalkan rezeki halal kan..

    Selamat berposa Ieda!

    ReplyDelete
  19. ler igatkan saya jer tak tahu... ropa2nya akk pun sama tak tahu... kekekeke

    ReplyDelete
  20. kesian pulak kat saerah ni kan.. dia cari rezeki halal pun org tak puas hati... kalau tetiba dia buka cafe org kata harta kak dia pulak kan.. ni kira ok la dia mula dr bawah..

    tapi mahainya .. hehhe...

    ReplyDelete
  21. Bagus la tu kan kak sebab dia berniaga lagi pun buat kecil2 nanti leh buka besar plak..:)

    ReplyDelete
  22. selamat bpuasa kak..
    hmmm..beniaga tepi jaln pun nak kecoh wartawan nih..sabar jelah

    ReplyDelete
  23. waaa..dulu dgr dia bukak saloon..

    ReplyDelete
  24. tepi sungai tu benteng ke kak? confius ni...

    ReplyDelete
  25. so lepas ni boleh la gi beli cupcake saerah biler gi kuantan...dulu suka makan nasi ayam kat benteng mungkin skang dah takder kot...

    ReplyDelete
  26. baru jer tau...

    janji buat keja yg halalkann...rezeki ade dimane2..

    ReplyDelete
  27. ieda..nati kita pi kedai dia nak..ehhee

    ReplyDelete
  28. tak kisahlah asalkan pekerjaan tu halal kan...

    ReplyDelete
  29. hehehhe...D pun br tau ni sis...benda halal apa la salahnya...yg kaya kak dia..bukan dia...biaq la dia nk buat semua tu...

    ReplyDelete
  30. 4 hengget??
    amboi mahalnye..
    kedai kecik cup cake nya mahal..
    heheh...
    ikut status akak nya kot..

    ReplyDelete
  31. HI IEDA:p

    YE KE..
    NANTI SINGGAH LA NAK TGK:p

    ReplyDelete
  32. zubir tu kenapalah nak menyibuk. takkanlah jual cup cake , boleh kasi malu akak dia. biarlah ieda asal dia bahagiakan.

    ReplyDelete
  33. ikut dia la kan
    nak juai kek tepi jalan pon
    janji rezki halal

    ReplyDelete
  34. mniaga kek apa salahnyer, janji dr sumber yg halal...

    Saerah perlu bangkit dr masa silam dia, dah dh buat salah, munkin skrg br dia sedar...

    papepun doakan yg terbaik buat mereka..

    ReplyDelete
  35. saya pernah jumpe dia di majlis kawen anak polis, kurus saja dia skang.....

    ReplyDelete
  36. TAK KISAHLAH TU YG PTG REZEKI TU HALAL....

    ReplyDelete
  37. alahai sian die ni kan...slalu sgt dbanding2kan ngan kakak die..mane la same rezki masing2 allah da tentukan..sabo jek la..

    semalam dilla pose..ari ni tak..huhu

    ReplyDelete
  38. x kisahlah dia jual apa pun,
    asalkan apa yg dia jual tue adalah dtg dari rezeki yg halal,
    hurm...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...