Wednesday, June 15, 2011

akhirnya MERASA jugak !


salam semua

letihnya tuhan sahaja yg tahu hari nie .. terasa semacam je lemahnya .. akak puasa .. tapi dah pun buka puasa tadi .. baru sat sbb x tahan keletihan .. kebetulan akak memang x dpt tidur mlm tadi .. hubby akak balik ke rumah jam 2.00 pagi .. bila dia balik akak dah terjaga .. dia pula sakit mata ... huhuhu keluar masuk bilik sbb x tahan sakit mata yg biasa dia kena tu menyerang .. ( merah mata ) .. huhuh punnn akak x dpt tidur .. risau tgk dia .. dia keluar cari ayemore .. still x ok .. huhu last2 guna ais mcm biasa dia buat .. sampai ke jam 5 pagi akak berjaga .. lena2 ayam je huhuhu .. 

akak cakap kat hubby nak berpuasa .. dia cakap .. x yahlah kalau ieda letih .. dah x tidur niekan .. huhuh .. ingatkan boleh bertahan .. tapi dah sampai kul 11 tadi bdn akak lain mcm dah rasanya .. terus decide utk berbuka dan minum air .. habis 1 liter akak minum .. alhamdulillah sakit kepala yg ada tadi dah mula reda ..

nie pic last week di rumah mak akak .. dah lama ngidam nak makan kuih nie
uols tahukan kuih ape nie ..
kuih LOPIS kan .. sukeeeeeeeeeeeee kalau ke pasar malam selalu akak cari tapi kuih nie popular bila time bulan puasa kan :))



skrg nie bila tgk pic nie dah rasa lapar sgt2 .. semacam pulak bunyi perut nie ..
jom pi makan .. buat adik sha as .. akak x dpt nak berbuka puasa bersama dgn muuu .. esok insyaallah kita berbuka sama ya cayunk !! :)






Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

35 comments:

  1. kuih ni memang sedap! makan berketul2 pun takpe..hehe

    ReplyDelete
  2. sedap ni... lama tak makan kuih ni..nyum2

    ReplyDelete
  3. semalam pergi pasar malam ada nampak tapi tak boleh beli sebab mak kata kat rumah mak dah buat kuih kacau (sagu mata ikan)

    ReplyDelete
  4. akakkkkkkk! x aci taww..ngelat pose...eheheh...xpe, Sha paham je..x kesah laa....ehehe

    kueh lopes tu mmg sedap! tp xpe, Sha tahan godaan...hihihi...

    ReplyDelete
  5. sedap ooo... terliur... jadik ker nk join gather2 nih? ;p

    ReplyDelete
  6. terkecur air liur ku kak! :)

    ReplyDelete
  7. ooppss...jgn tayang2..kang sekarang jg D keluar p beli ni...TAPI waktu2 mcm ni ada lg ka org jual kuih ye?terpaksa la kena tunggu petang2 plak la...aduss...sis ni memang la...

    ReplyDelete
  8. sedapnye
    dah lama xmakan ni

    ReplyDelete
  9. ssh nk dpt kuih lopis kt sini..biasa jmpe time pose or raya jek..haha~ =)

    ReplyDelete
  10. Alahai...dari semalam dok terbayang kuih nie....hari nie buka blog ternampak pula kuih nie kat sini..tak boleh jadik nie..nak kena balik buat juga lah.....

    ReplyDelete
  11. ieda>>:)

    nie kuih feberet kita gak sis

    ReplyDelete
  12. kuih ni mmg jarang2 ada...dulu masa kecik2 tak suka kuih ni, bile dah besar kuih ni jugak yang sedap...

    ReplyDelete
  13. kuih feveret yus juga ni ieda..:)

    ReplyDelete
  14. lopes mengiurkan dari jeniffer lopez hehe...sedap ni =)

    ReplyDelete
  15. suke mkn kuih ni..tp dh lama x mkn..selalunye time puasa..stiap hari nk beli kuih ni..sedap..

    ReplyDelete
  16. bestnya kueh lopis ni. peberet akak.kalau pegi pasar malam pun suka beli.

    ReplyDelete
  17. sodappnyerr makk.. ehehe

    ReplyDelete
  18. kat jb dah sinonim ngan lopez 3 segi...kalau jumpa bulat tu ttp nk yg 3 segi punye :)

    ReplyDelete
  19. Takpe kak, kalau takut memudarat baik buka je..selalu tgk org jual kuih ni tapi jrg2 beli sebab ada salut kelapa tu, tak berapa suka..

    ReplyDelete
  20. sy tiap2 pagi b/fast cari kuih lopeh ni, peberet nih..hehe

    Terliur sudah tgk pic kuih lopeh tu...huhu

    ReplyDelete
  21. wah sedapnya, lama tak makan =)

    ReplyDelete
  22. dah lamo ambo tk mkn kuih ni kak...tetiba mengidam ni

    ReplyDelete
  23. kalau tak tahan memang kne berbuka..xleh paksa diri, lebih2 lagi kalau pose sunat....saye kan kalo first day puasa, misti kepala neh saket sgt sgt...huhuhu



    lama xdgr kbr akak...huhuhu

    ReplyDelete
  24. kuih lopis pujaan ati ku kak
    sedapnyeeeeee lm x mkn ni yg nak g carik ni cari gali ok hehehehe

    ReplyDelete
  25. akk..utk sye xde ker..xkan utk sha jek..ceyyy..tetibe budak xpose nak menyibok kan..;)

    ReplyDelete
  26. ieda...diriku masih kebal lagi..hehehe

    esok xnak poso pulok..kamis nati poso pulok..hehe

    akak ni pom rasa ketar palo lutut gak tapi msih bertahn..mlm ni nk buko di kedailah..

    smlm beli mknan kat pasar tani IM2 tau..besttt nasi kerabunya..

    ReplyDelete
  27. alamak,
    wanie pun dah lama x mkn kuih lopes,
    nak suruh mama buatlah,
    nyum nyum

    ReplyDelete
  28. sok saya pun nak puasa lah...

    ReplyDelete
  29. nak google la resepi dia saya nak buat petang ni..:)

    ReplyDelete
  30. pagi tadi baru jer makan 2 ketul...
    kuih fav saya memang best letak air gula lebih sikit ummmppp...

    ReplyDelete
  31. pagi tadi baru jer makan 2 ketul...
    kuih fav saya memang best letak air gula lebih sikit ummmppp...

    ReplyDelete
  32. sy pun suka jgk kuih lopes ni..nenek sy buat sedap....

    ReplyDelete
  33. ye ye ms ngandung dlu sy asyik ngidam je kuih ni hahaha
    dh lama t.mrasa niii....alameks kejam la kak ieda niii....kang dh mngidam lg tiba2

    ReplyDelete
  34. dapnyaaa..kuih feveret g jugak ni kak...kalo bulen poser mesti cari....hehee nk belajar buatlah..buat senidri lg best kot..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...