Wednesday, June 29, 2011

adoiii ! LETIH !


salam semua
aduh x dpt akak nak fikir bila jumpa org mcm nie huhuhu , dah lah baru balik meeting nie .. haaaaaaaa sekali dpt email nie .. sakit perut dibuatnya .. budak nie senggal lahhh huwaaaaaaaaaaaaa
jom kita baca :))



Dapat dari email, Sampul surat dihantar 
oleh LHDN......

Seorang pekerja swasta telah membuat panggilan ke LHDN dan bertanyakan 'Form 'B'. Salah seorang kerani LHDN telah menjawab panggilan tersebut dan bertanyakan alamat bagi membolehkan borang tersebut dihantar dan berikut adalah perbualan mereka :-

Kerani LHDN : Boleh bagi alamat encik?

Pekerja Swasta : Ok, hantar ke Ranhill Worley di opis saya.

Kerani LHDN : Apa Ranhill? ...... eja macam mana?

Pekerja Swasta : R.A.N.H.I.L.L eja dia camni : 'R'.. untuk Rumah... 'A' untuk Ayam .. 'N' untuk Nangka... 'H' untuk Holland ... 'I' untuk itik..'L.L' untuk lain- lain....'

Kerani LHDN : Ok.. nanti kami hantar ke alamat itu

Selepas seminggu, borang tersebut pun sampai - jom tengok alamat di sampul surat !!!


Kalau memang betullah cerita di atas memang tak layak nak minta bonus kerani tu ! uhuhuhuh

SELAMAT BERBUKA PUASA BUAT YG BERPUASA ..!



Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

19 comments:

  1. cerita betul ke ni??
    kerani ni biar betul nih..
    aih..

    ReplyDelete
  2. cerita betul ke ni??
    kerani ni biar betul nih..
    aih..

    ReplyDelete
  3. Eh! biar betul! ada jugak yg macam ni??

    ReplyDelete
  4. lawak...mmg lawak..ade gak org macam tu ye...hihihi...

    kejap lagi nak balik ni...ambik anak kat sekolah, jd mak supir hari ini...bapaknye tak de..

    ReplyDelete
  5. hehe..ade jugok pesen gtu..lurus sungguh..hehehe

    ReplyDelete
  6. biar betul kerani lhdn ni? awat sengat bebenor..heheh

    ReplyDelete
  7. ranhill?besar 2 cmpany tu.hihi

    ReplyDelete
  8. lawak2 kak.. hihihi.. kerani tu kenapa tulis gitu.. hihhhhhhhhhhhi

    ReplyDelete
  9. erk! mcmmcm.

    akk buke mkn apa td?

    ReplyDelete
  10. cntiklah kak majlisnya dlm merah..nmpak naik n ceria sgt...best!

    ReplyDelete
  11. hahahaha..
    ida.. sungguh ker, mana kamu dapat ttg info nie.
    kena ganti kerani lain nie.
    waka..waka

    ReplyDelete
  12. kihkih..ada gak mcm tu erk..betul ke ni?.. ;)

    ReplyDelete
  13. Terlebih lurus tu. kalau cik ina jadik boss terus gantung keja. zalim tak.

    ReplyDelete
  14. lawaknya... apa punya kerani tu... sian kan... kahhhkahhh...

    ReplyDelete
  15. biar betik kak...
    hahahhaa....

    ReplyDelete
  16. Ya Allah bendul nyee kerani tue..terbaik punyee..alahaii..sabo je..ni kes u jump i jump gak la..haihh apa pun tak bleyy

    ReplyDelete
  17. carita betul ke ni kak?hahahaha

    ReplyDelete
  18. hahaha... ini lurus bendul ni kak...

    ReplyDelete
  19. hahaha..memang sengal lah kerani tu....:)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...