Monday, May 2, 2011

ujan ! .. ok kita minum duluuuu


 salam semua

ok .. kita rehat kan minda petang2 nie dengan cucur ikan bilis .. bukan yg dah siap dlm paket tuu .. tapi hand made by akak :))

anak2 request nak makan .. kebetulan ujan pulak kat sini petang nie .. soo apa layie .. layan cucur ikan bilis ini dengan air kopi .. 

awwwwwwwwwwww jemput makannn semua !!!

 
 jemput ikan bilis di petang hari .. :)


ok .. pic gader2 part last akan muncul bila2 masa .. tgk kalau akak rajin edit2 pic .. kalau tidak pic kuar esok yaaa .. :) esok dah kerja ya ??? huwaaaaaaaaaaaaaaa nak cuti lagiiiiiiiiiiiiiii 


40 comments:

  1. Assalamualaikum Ieda

    boleh habis satu pinggan tu...bila hujan berlarutan...

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. huh!!!
    sedap tu kak..
    tapi kalau cucur pisang mesti lagi sedap tu..
    perhh.. tiba2 teringin la pulak.. adehh..

    ReplyDelete
  3. kt sini pon ujan... mmg best tuh pekena jeput2 dan kopi o....

    ingatkn dah abis part geder2 tuh... he3...

    ReplyDelete
  4. huwawawa ku tergodaaa..nak sket!hehe

    ReplyDelete
  5. wan ~ kekekek dah habis wan .. x sempat habis grg dah licin .. taruk habis ..taruk habis .. last ieda sendiri jamah 2-3 ulas jeeee :)

    ReplyDelete
  6. zue ~ tu lah sini ujan kan dik .. tetiba ada idea nak buat nie .. anak2 lah yg mintak nak makan :)

    eekek x habis layie dikk .. last part .. tgh edit pic nie :)

    ReplyDelete
  7. cik pulau ~ jemput makan dikkk :)

    ReplyDelete
  8. bro rozali ~ tu lah .. licin dah bro .. huhuh

    ReplyDelete
  9. cucur bilis pun kesukaan LM.buat sendiri lbh sedap.

    ReplyDelete
  10. lydia ~ thanx dik .. x pandai nak buat yg mcm kat kedai tuu huhu

    ReplyDelete
  11. ieda dahlah hujan kat luar ni.taruh cili ke ieda. akak suka gak letak cili tak payah cicah sos.dapat plak minum ngan air kopi.ooo mebeles

    ReplyDelete
  12. CIMDDC ~ kalau buat cucur kak x tauk lada x der umphhh ekekk .. bukan pedas pun kak :))

    jemput makan kak :))

    ReplyDelete
  13. haha sedapnye lama tak makan. nak tumpang makan sekaki? ujan gak kt sini. lapo~ huhu

    ReplyDelete
  14. r-5 ~ nak tumpang 10 kaki punnn x per .. tai dah habis kekkeke :)

    ReplyDelete
  15. sedap!

    tp jat da selamat g tapau nasi kukus

    g jalan2 utara,rindu amat nasi kukus.makan kat kedai sana rasa dia xsama lah kak dgn org sini msak tau.

    ReplyDelete
  16. jemput ikan bilis favourite kami..2 hari sekali buat...

    ReplyDelete
  17. zati ~ oh ya ke .. huhuh x sama lah dik .. lain nogori ekekke :)

    ReplyDelete
  18. white cappu ~ oh yaa .. akak dah lama x buat :)

    ReplyDelete
  19. alamakkk... sedapnyaaa sis... kl masih ujan lagi plak ni... adusss

    ReplyDelete
  20. alamakkk... sedapnyaaa sis... kl masih ujan lagi plak ni... adusss

    ReplyDelete
  21. lama dh x buat cucur ni.. heHe..

    ReplyDelete
  22. amboi sedapnya kak,
    nyum nyum...

    kalau wanie,
    wanie suka tambah ubi kentang,
    hurm....

    ReplyDelete
  23. mujur semalam masa kita gath tak ujan kan...lega!..kalau tak, bertempiaran la nak lari sambil bawa makanan..heheh

    ReplyDelete
  24. ujan2..mkn lak cucur bilis panas2...uppp, sedapnyer...++ ngn air kopi o..hehehehe

    ReplyDelete
  25. susumie ~ ekekek tu lah .. sedap kan dik .. sini still ujan woo :)

    ReplyDelete
  26. jaja ~ haaa ekekek tulah .. x dpt nak bayang kan :)

    ReplyDelete
  27. wanie ~ tulah biassa tu akak taruk jugak .. tapi stok kentang dah abisss ekkeke :)

    ReplyDelete
  28. ejulz ~ rajin adik buat .. tentu sedap nieee :))

    ReplyDelete
  29. alinx ~ hai dear .. dah lama tul x jejak akak kat sini yeee :)
    ejekekek kl ujan gak ke ??
    sini dah reda dah dikk :))

    ReplyDelete
  30. wah gambar dah besar la kat sini hehe
    sedapnye
    tgh2 ujan kt KL ni
    sedap ni pekena

    ReplyDelete
  31. nana ~ aah dikk bosan pic kecik2 nie .. kita tukar sikit :)

    ooo sana ujan layie yaaa :)

    ReplyDelete
  32. owh ada lg ye gmbr kt geder2 akak nk hapdet ye? best2...mesti byk gmbr2 izan yg asyik mkn je hehe..

    cekodok best time hujan dan perot lapar sejuk2 mcm ni.ptg td hujan kan,tp izan kat megamall masa tu,hehe...

    ReplyDelete
  33. YaAllah..tertelan air liur...dah lama tak makan cengkodok tepung...isy2...cicah dgn sos...emm..sedap...air teh...

    ReplyDelete
  34. salam akak..

    wow sedapnye..ujan2 mkn cengkodok ni..memang bestkan..heheh

    ReplyDelete
  35. wah sedapnyer...cecah ngan sos minum pulak kopi...hmmm memang menjilat jari

    ReplyDelete
  36. izan ~ haa jalan layie.. akak dah lama x ke mega mall tu dik .. ermm kalau kesana nak kena duit kan .. soo slow lahh ekekke :)

    ReplyDelete
  37. farhan ~ ekekek jemput makan dik .. :)

    ReplyDelete
  38. cik ceria ~ tulah .. sedap kan .. nak2 ngan kopi panas2 :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...