Friday, May 6, 2011

Lagi ! huhuhu ... sendirilah fikir

 
 salam semua

aduh entahlah apa nak cakap .. sendiri fikir dan nilailah , berapa harga artis melayu & islam negara kita skrg nie huhuhuhuh :)



Jom Baca Lagi .. 
 
Gambar di atas ialah milik seorang pelakon yang tak berapa popular, iaitu Nurul Ain Nordin untuk filem Suatu Malam Kubur Berasap. Abang Nara percaya yang si Nurul Ain ini tak mahu pun gambarnya diambil dengan cara sebegini. Kemungkinan besar ini kehendak pihak-pihak yang terlibat dengan filem lakonannya. Kalau tak ambil gambar macam ini, Nurul Ain pastinya akan rasa serba salah sebab takut langgar arahan big boss.

Tapi, Abang Nara rasa kini sudah tiba masanya untuk artis Malaysia, terutamanya wanita untuk bangkit tegakkan kemahuan sendiri terutama bab berpakaian. Kadang-kala rasa sedih dengan artis kita (terutama artis perempuan) yang dieksploitasi untuk berkemban, pakai seksi, pakai baju adik untuk melariskan dan membuat kontroversi bagi menaikkan sesebuah filem. Malu dan kecewa juga dengan industri hiburan kita sebenarnya.

Tapi kalau memang dengan kerelaan hati si pelakon memakai pakaian yang menjolok mata, itu tak mampu lah Abang Nara nak kata apa-apa. Tetapi kalau atas sebab arahan-arahan orang atasan, Abang Nara boleh dibawa berbincang dan boleh sopankan sikit cara pemakaian. Tak gitu? Sudah tiba masa untuk artis kita demand sedikit demi maruah sendiri. 

APA PENDAPAT UOLS ??? 

ps : kdg2 dah x suke kalau anak2 baca berita2 mcm nie .. mereka pun adakalanya bertanye , " dia nie islam ke ibu ?? , islam boleh pakai mcm nie ye ??" huhuhu mcm mana nak jawab uols ..



Jom Jana Pendapatan TERBARU dengan klik2 HEARTBEAT

44 comments:

  1. adusss perasan cun ke? seksi ke? hebat ke?

    eee meluat mata ni lahh

    ReplyDelete
  2. ni kes nak fofular cepat la nie...tk ke mana sudahnya...

    ReplyDelete
  3. apakata, jgn tengok TV ..hehehe

    ReplyDelete
  4. alahai...tak tercomment jadinya,
    sekeping ni jer ke,kak ;D

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Ieda

    rakyat ikut pemimpin

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. begitu ya? tak dedah depan..belakang kira boleh ya? hmm sgt tak faham *sedihhhh*

    ReplyDelete
  7. aduhai wanita/pompuan!

    ReplyDelete
  8. kata filem kita wajah kita..tapi ini sume bukan wajah kita...artis malaysia skunk more barat..dengan baju trend belakang terdedah, baju kemban...lepas tu macam ni pula...apa nak jadi..takot bos atau Allah?

    tepuk dada tanya iman

    ReplyDelete
  9. dasatnya..sampai nmpk sebahagian montot dia kot nih..

    galak sgt nk jadi pelakon, smpai arahan tak semenggah pon dia nk ikut tak pikir

    ReplyDelete
  10. adusshhh!!! depan laki sendiri pun kekadang malu nk pakai gitu....

    ReplyDelete
  11. akak awe copy pic nak share kat blog...

    ReplyDelete
  12. ni sapa yer ieda? tk cam lah..

    ReplyDelete
  13. hmmm...ape nk jadi la artis zaman skang nih kan..

    suke2 die jek..

    mak pak die nih tak sakit jantung agaknye tgk gambar anak die camni..filem lucah ke ape nih..

    ReplyDelete
  14. cekcinya hari jumaat ni

    ReplyDelete
  15. smga kembali ke pangkal jalan..

    ReplyDelete
  16. untuk apa seksi di dunia tapi seksa di akhirat... moga ada jalan untuknya kembali....

    ReplyDelete
  17. kalau dia adik saya, dah lama saya sepak terajang dia. nak mengejar hal donia tapi akhirat esok kepanasan.

    tak semua manusia sempurna, tapi agak2 la kalu nak cepat femes pun.

    ReplyDelete
  18. semua tu dtg dari diri empunya badan juga kak... klu kuat iman walaumacamna org suruh pun pasti kita pertahankan maruah diri sendiri

    ReplyDelete
  19. masalahnya tak kenal pun dia sape kan kak eida..

    ReplyDelete
  20. kesiannye lah jd pompuan tu..hissh..

    ReplyDelete
  21. mmg bahaya kan kalau anak2 tnye macamniee..kelu lidah nak berkata2..alahaii..

    hehehe..readmore tu bestt!!!

    ReplyDelete
  22. mok weyyy..cekcinyer...

    seme ni atas diri sdiri jugak
    nk jadi artiskan..heheehe

    ReplyDelete
  23. er..er..tak pernah tengok pun ..
    artis yaa??aduhaii...:(

    ReplyDelete
  24. ermmm rasanya dia boleh tolak kemahuan berpakaian menutup kalao dia nak...kalau atas kehendak dia saya cuma nak kasi dia tips, ambik pakai camera sendiri dulu kat rumah telek dulu badan sendiri baru beranikan diri...sebelum kena kutuk dek masyarakat bukan kerana seksinya sahaja...konpem kerana adehhhh berbiratnya tak pernah sental ka??

    ReplyDelete
  25. jgn tengok filem tu....boikot je!hehehe

    ReplyDelete
  26. http://husnalalink.blogspot.com/2011/03/as-salam-semua.html

    akak ini tutorial nyeer...hehehe =)) tq akak..

    ReplyDelete
  27. JCMB ~ hahahha tu lah malu kan :)

    ReplyDelete
  28. hohhh.. sape nih???
    sebab tak glamer la amik gambar cenggini.. kas panassss... baru la nama naik!

    adehhhh la dik nurul ain oiiii... bengong tul la budak nih

    ReplyDelete
  29. hohhh.. sape nih???
    sebab tak glamer la amik gambar cenggini.. kas panassss... baru la nama naik!

    adehhhh la dik nurul ain oiiii... bengong tul la budak nih

    ReplyDelete
  30. alaaaaaaaaaaaa kasihani nyaa dia....

    napa laa jadik manGsa...kalO dah boss suh buat sampai langgaq syariat islam blah jaa laa..dok tadah lagik pasepa kan..huhuhu..kew nak GLAM sama.....=(


    rezeki kat BUMI ALLAH nie..besepah lagik dok ada laaa....haishhh

    sedihnyaa tgK.....

    ReplyDelete
  31. Everyone is trying to be glamour over the limit. Same goes with the Bollywood, Kollywood and every wood. Hehehe ;)

    ReplyDelete
  32. alamak siapa dia? filem apa ni?

    Seksi tak ingat dunia. Nk kata ingat akhirat pun tak jugak. hehe

    ReplyDelete
  33. sape artis ni akak??x kenal pun??artis m'sia sekarang mmg berani..x takut tuhan langsung..

    ReplyDelete
  34. dekat blog die mcm islamic je,
    http://www.gnolaqeda.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. hrmmm... kita berhak bersuara klu tak sanggup nak pakai gitu. kan???? pokok pgkal, tepuk dada, tnya hati...

    ReplyDelete
  36. x selera pn nk tgk.huhu

    kak,makin lama makin teruk je.

    ReplyDelete
  37. perghh!!! pelakon baru sudh pandai berkelakuan mcm nie....kt mn letknya agama/iman....teruk la dunia artis skrg...

    ReplyDelete
  38. uiiii seksanya sy menengoknya...ngok ngek ke apa dia nie...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...