Monday, May 30, 2011

sejuk-sejuk di TEKAK


salam semua

rinduunya kat uols .. 2 ari akak x online sbb balik kg .. mlm jumaat tu nak lah jugak BW di rumah sekali tenet di rumah pun JAM huhuhu .. sooo memang x beronline lah akak sehingga ke pagi nie .. sooo daku kembali ... hope tenet di rumah will be ok petang nanti .. :) anak2 ada dirumah nie , kecuali zahrien , akak still hantar nursery sbb kalau bertiga beradik tuu dirumah alamatnya akak sakit kepala bila balik :) 

ok nie cerita kelmarin , akak try test buat aiskrim kat umah dengan anak2 .. ekekkek tapi rasanya x berapa nak jadi sbb akak blend 2x jewww .. huhuu anak2 dah x sabar nak makan specially zahrien , 2-3 kali ulang2 bukak peti .. tensi juga akak nie .. hermm mereka xcited bila dpt tahu akak buat aiskrim .. hasilnya ermm tgk lah .. x berapa nak jadi .. aiskrim milo with coco crunch .. main bedal je masuk ape yg ade ekekke :))

tapi tulah ..x sampai sehari punnn aiskrim dah habis .. ngan ayah2 nye suke sgt .. janji ada gaye2 aiskrim katanyeee huhuhuhhu :) nak sejuk kan hati ibu yg frust sbb x berapa nak jadi


 dah lah puasa hari ini .. insyaallahhhh :) x menahan lak tgk nie pagi2 ..



resepi cilok dari adik NUANZA .. thanx dear , akak tiru2 tapi still x jadi .. tak pe , next time buat yg betul2 sampai jadi .. :))

macam mana dengan program cuti sek uols .. akak so far x plan ke mana2 lagi dgn anak2 .. tgk lah nest week koot kalau ada pun .. banyak kenduri kendara di kg kalau cuti sek nie .. sooo kena plan elok2 ..:)) sambil2 menternak badan ekekkekek

ps : pagi2 nie akak ada pendaftaran pelajar baru ke UCSA , akak bertugas di kaunter penginapan .. sampai pukul 11.30 .. soo till than , see u olas lepas nie :)





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

27 comments:

  1. AISKRIM KE TU????

    PERANCANGAN CUTI SEKOLAH NON ADOOOO.... BZ DGN KEJE & XDE ANK Y G SCHOOL LAGIK.. HEHEHEHE..

    TP NAK KE MAJLIS KAWIN MMG BELAMBOK LA... BILA MUSIM CUTI SEKOLAH..MUSIM MGAWAN PON TIBA...

    ReplyDelete
  2. tengok pun macam terasa2 di mulut.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. lama dah x tgk org buat eskrem potong.. heHe..

    ReplyDelete
  4. leh arr bisnes aiskrim kat umah lepas ni...hehehe...
    selamat berposa kak, jgn posa yang yang yok lak ;)

    ReplyDelete
  5. akk, lin pun dh cuba..mmg best la... nnt br nk upload gambo

    ReplyDelete
  6. ok je nmpk gmbo eskreng tu..
    bagus gak ieda sb rajin buat
    kalu akak gak..belasah kat kodai ajo..huhu

    plan cuti..minggu ni jd suri rumah fulltime..++tanda ketas exam..

    minggu depan baru blik klate...

    ReplyDelete
  7. wau..xpenah rasa aiskrim nie...nampak macam sedap..

    budak2 yg cuti sek,sy tetap kene keje..huhuhuhu :(

    ReplyDelete
  8. x berapa nk jadi pun tp licin...tu yg penting...heee

    ReplyDelete
  9. walaupun akak cakap tak jadi, tapi bagi saya jadi je tuu kak.. kalaulah habis tu, maknanye sedap lah tuu.. hehehe..

    ReplyDelete
  10. wahh..dulu Sha slalu bwt aiskrim Malaysia je kak :P

    cuti sekolah ni Sha keje la, anak pn xde lagi nk bercuti sama...ehehe...tp Sha nk g Malacca slbr8 anniversary k.a.m.i yg pertama! sape org Malacca, leh la jmpe...

    Sha g 4 June ni :)

    ReplyDelete
  11. wow, buat aiskrim, mesti sedap ni. akak pun sama, buat aiskrim malaysia pandai le...hehehe
    cuti sekolah kali ni mmg tak plan pun lg, pasal ami ada tuisyen kat sekolah, dia kan nak exam upsr tahun ni.

    ReplyDelete
  12. rajin akak try wat ais krim ya..
    takpa try lagi.. nt mesti jadi lebih gebu..

    ReplyDelete
  13. rajinnyer akak...mesti best nikan...qaysara & uwais suka makan aiskrim tapi mummynyer tak sempat nak buat sendiri huhu...

    ReplyDelete
  14. tak pernah lagi buat aiskrem hehe biasa beli je..tapi sekali sekala buat, best jugak kan

    ReplyDelete
  15. kecur ayaq liuq kak..heheh...tang cococrunch tu mesti rangup :)

    ReplyDelete
  16. mmg sejuk tekak saye nengoknye tu...

    dah ler puasa hari ni...

    ReplyDelete
  17. Salam Ida..nampak sedap ngat aiskrim tu, terutama musim cuaca panas ni..tak g holiday ke cuti sklh ni? Suriati dengar nya g umrah kan..

    ReplyDelete
  18. shedap layan time2 panass ni

    ReplyDelete
  19. wahhh sodap makan tu , tp zr kene pose makan tu sis psl sakit tekak

    ReplyDelete
  20. terliurnya kak sy tgk ... hu3

    by da way, sy tag akak join ga nih ...

    http://cydaacmecontest.blogspot.com/2011/05/ga-jemari-emmie.html

    ReplyDelete
  21. Aduhh..saya juga poser rini...gulpp..gulp..

    ReplyDelete
  22. apekah itu? eskem? abc?

    ReplyDelete
  23. munna pun takde plan nak kemana pun cuti sekolah ni...mcm biasa je kak lagipun takde anak yg bersekolah lagi... cuma hujung minggu mmg perut kenyang sebab penuh undangan kenduri

    ReplyDelete
  24. noriz ~ alhamdulillahhhhhhhh dik sampai ke petang dah nie :) perghhh banyak tul dugaan makan nie ekekkee

    ReplyDelete
  25. ariana ~ huhuh x kemana lah ariana .. aah kak suriati gi umrah :)

    ReplyDelete
  26. mama cyda ~ thanx dik :) insyaallah akak buat nanti :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...