Sunday, May 22, 2011

percubaan PERTAMA - roti sardin grg


salam semua

alhamdulillah , sure ada yg gelak kan .. hahahah akak gelak dulu ..
ermm 1st time tuu buat roti grg sardin nie .. ermmm utk minum petang kami ..
dah settle dahh dimakan oleh kami2 .. x sempat tunggu petang hahahahha .. bila makan dlm panas2 nie lagi sedap kan sooo x yah tunggu petang sgt .. baru sat habis ekekkeke

ok moh layan .. resepi akak amik dari adik nuanza .. thanx dikk .. x tahan tgk adik buat .. mengiur kan terus ku buat juga .. sibbb baik ada roti kan :)

 akak biasa akan guna roti wholemael nie .. jarang sgt makan roti biasa .. kalau terdesak nak makan je akak akan beli .. 

 bancuh tepung gandum & tepung beras .. ala2 mcm nak bancuh grg pisang tuu : jgn lupe garam dan sedikit kunyit serbuk ya ..

 sardin .. of course akak guna sardin bottan .. idaman selalu :)

 sardin diasingkan dari kuahnya .. grg bersama bawang besar + lada , kalau nak lagi best perah asam limau .. tapi tadi akak x der asam limau .. ok jewww :)

 di letakkan didalam roti .. siap sedia utk di celup dengan tepung dan di 
grg dlm deep oil yaaa :)

 dan taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

v

v

grg garing sikit baru best .. terasa dlm tekak nie .. hermm lepas nie
boleh buat lagi !

roti grg sardin - home made :)


JEMPUT MAKAN SEMUA ! 


ps : petang nie nak pi mana lah erkk ?? ingat nak ajak hubby balik kg .. ermm balik kejap .. dah boring anak2 nie duk dlm rumah lepas kena suruh baca .. dan baca .. dan baca .. huhuhu x nak mereka stress kan .. kalau stress takut esok semua x leh jawab huhuhuh






Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

27 comments:

  1. ala..lapa je rasa..nk kena buat ni..tp kena g beli roti n sardin dlu...hehe

    ReplyDelete
  2. hihi...best...sy pun penah amek resepi kek dr nuanza...

    ReplyDelete
  3. leh ambik resepi ni..hee

    ReplyDelete
  4. bestnya kalo dapat makan petang2 kan..syiokkk!!

    ReplyDelete
  5. sedapnya..nak jugak resepi ni yer.
    (asyik salin reesepi jer..buatnya ntah bila..huhu)

    ReplyDelete
  6. wah buat makan petang best ni. nampak sedapp

    Kalau tak Blogwalking

    ReplyDelete
  7. hurm....sesekali makan roti goreng wat kudapan petang, best ni kan sis......idea dah mai..............tq Sis...

    ReplyDelete
  8. eemmm..boleh tahan jg model2 yg ditayang kan ni ye...meleleh jg ayo lio i ni ye kak....

    ReplyDelete
  9. bestnye kalau ade yg tlg buat cenggini.ratu tggal ngappp jekk....skang ni nk wat apa pun malas sbb takde yg nk makan.kalau ade cik kitol tu semangat nk masak tu lain skit...em buda

    ReplyDelete
  10. best kalu goreng garing2..

    mmg cripsy sgt2...

    ReplyDelete
  11. perrggghh!trus lapo perut ni..hehe

    nak kena try gak ni..=)

    ReplyDelete
  12. ADUHAI SEDAPNYA KAK ... TAK MINUM PTG LAGI NI

    ReplyDelete
  13. ok nampak sedappppp sebab saya laparrrrrrrr

    ReplyDelete
  14. sedapnye kak..
    lily pun selalu buat roti goreng mcm ni tp inti kaya jer.. ;)

    ReplyDelete
  15. wah resepi baru ni
    saya bese gulung2 pastu celup telo je
    pastu goreng

    ReplyDelete
  16. lapanyeeeeeeee tgk roti sardinnn. nakkkkkkk

    ReplyDelete
  17. mana sempat nk simpan kak...kalau cm nie rupenye roti tue..x dan hidang sy dh bedal..:D

    ReplyDelete
  18. 1st time tau sal celup dlm tepung ni..nmpk sedap..leh jd minum ptg esk ni..hehe

    ReplyDelete
  19. sedak2 napoknya.....akak pom xpenah buat sb mmg jenis xsuka sadin...huhu

    ReplyDelete
  20. boleh try buat b/fast kat anak2 esok pagi ni...
    nak tengok kat dapur ade lagi ke sardin tu...roti mmg sentiasa ade...

    ReplyDelete
  21. akak pun memang suka buat roti sardin goreng tepung camtu, anak2 pun mmg suka

    ReplyDelete
  22. owh..kena ngan tepung ke..slalu sy celup ngan telur jer..nanti leh cuba..

    gud luck utk anak2 akak utk exam esok..!!

    ReplyDelete
  23. kalu dah namanya sardin...apa2 buat pun sedap...!

    ReplyDelete
  24. sedapnyer....
    nanti nak try buatlah....

    ReplyDelete
  25. amboihh..kemain lg sedap nih! sha da lama x buat..

    kak, n3 kite jmpe kt kuantan tu sha da post smlm..ehehe

    ReplyDelete
  26. ooo xpernah plak lin celup kt tepung. selalu lin buat celup telo jek...nnt nak cuba la.

    ReplyDelete
  27. oo ada bubuh tepung ke..ingt dorg letak telur je kt roti tu..hekhek =)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...