Tuesday, May 3, 2011

pelbagai kisah DUNIA hari ini


salam semua
loor bila masa dia kawin ?? ke x pernah kawin tetiba tup2 dah bersalin .. anak KEMBAR tuuu ! .. ape2 punn tahniah buat mariah carey nie , i'm happy 4 u ..
dan dia x nak bersalin dah katanya .. cukup dengan kembar lelaki & perempuannya itu .. :)) she's soo HOT !

Nick cannon dan Mariah Carey

HARI ulang tahun perkahwinan yang ketiga buat penyanyi Mariah Carey dan Nick Cannon begitu bermakna sekali apabila Mariah telah selamat melahirkan sepasang kembar, Sabtu, di sebuah hospital di Los Angeles, Amerika Syarikat.
Menurut jurucakap pasangan tersebut, Cindi Berger, kedua-dua bayi lelaki dan perempuan seberat 2.35 kilogram dan 2.44 kilogram itu masih lagi belum diberikan nama yang sesuai.



"Cannon begitu takut dan gemuruh ketika Mariah mengadu sakit perut sehingga dia tersalah masuk wad, sedangkan dia perlu menghantar Mariah ke wad bersalin.
"Bagaimanapun Cannon tampak lega apabila melihat isteri dan anak-anaknya selamat. Malah selepas kelahiran itu, mereka memasang lagu nyanyian Mariah, We Belong Together untuk memperdengarkan kepada kembar tersebut," katanya kepada laman portal The Telegraph.

Tambah Berger, Mariah telah membuat keputusan untuk tidak mengandung lagi pada masa akan datang kerana pasangan kembar itu sudah cukup membuatkan Mariah dan Cannon bahagia.


 dan sedih mendengar berita keguguran anak ke 6 isma dan zul ini .. apa2 pun semua ini dugaan dari allah .. harap isma kuat hadapi .. x perlah sekurang2nya isma dan zul sudahpun mempunyai 5 anak penyeri rumahtangga .. harap2 kehilangan kali ini tidak melemahkan semangat isma dan zul ..
 


PETALING JAYA: Suami penyanyi Isma AF7 iaitu Zul (2By2) tidak menolak bahawa tekanan dan kesibukan mengendalikan produksi Nusanbakti Corporation Sdn Bhd antara faktor penyebab isterinya mengalami keguguran bayi keenam mereka, Sabtu lalu.

Tambahnya, sejak memegang jawatan sebagai Pengarah Urusan di syarikat tersebut dan pengarah filem Sofazr The Movie, Isma atau nama sebenar Ismaliza Ismail ini terlalu banyak menghabiskan masa dengan kerjayanya.

"Pada hari Sabtu lalu, ada berlaku pendarahan dan selepas kami buat pemeriksaan, doktor dapati janin yang berusia tiga minggu itu sudah tidak bernyawa lagi.
"Mungkin juga kerana sejak akhir-akhir ini, dia terlalu azktif bergerak sebab ketika dapat tahu dia hamil, dia sedang sibuk mengarah filem Sofazr The Movie," katanya kepada mStar Online.


dan akhirnya , berita yg pada mulanya akak kurang percaya .. kerana khabarnya amerika tergesa2 dengan laporan kematian pemimpin alQaeeda ini .. adakah benar ?? hanya allah yg mengetahui .. bila tgk pic ini dlm berita online pagi2 nie .. rasa kasihan pula .. bukan apa , bukan menyokong apa yg dia buat selama ini tapi melihatkan wajah jenazah dia .. apa yg mereka lakukan pada mata jenazah osama ini .. jelas disitu .. 

dan khabarnya melalui berita pagi tadi , mayat osama telah di buang ke LAUT ! .. apa ?? dan berita itu mendapat tentangan dari pemimpin2 arab .. dan mempertikaikan perbuatan Amerika , mereka memberitahu walaupun osama dianggap penjenayah beliau adalah ISLAM dan tidak seharusnya di perlakukan sebegitu rupa dan mahu jenazah beliau di semadikan dengan cara yg betul .

Visual video yang dikeluarkan Express TV menunjukkan jenazah pemimpin Al Qaeda, Osama bin Laden di Islamabad, Pakistan pada Isnin. Beliau yang juga perancang utama serangan terhadap Pusat Dagangan Dunia di Amerika Syarikat (AS) pada 11 September 2001 dilaporkan terbunuh dalam satu serangan yang diketuai AS. Foto AP


30 comments:

  1. waaaa... bestnya dia dapat sepasang... teringin nak tengok pic twin dia :)

    ReplyDelete
  2. psl mariah carey ni mmg takde dgr lak dia dh kawin.pasal isma pg td ade dgr kat radio...psl osama pun dh lama tak amik port.eheh..

    ReplyDelete
  3. bestnye dpt twins...

    ReplyDelete
  4. own isma gugur, kesiannyer..takpalah mungkin takdak rezeki kan :)

    ReplyDelete
  5. maira ~ tulah kan .. dia dpt kembar tuu :)

    ReplyDelete
  6. ratu ~ ekekke akak dgr semua ini di dlm radio dan terus bukak online kat tenet ..:)

    ReplyDelete
  7. sha as ~ aah kan .. sure lah happy :)

    ReplyDelete
  8. ieda ~ tulah .. x perkan bukan rejeki dia .. lagipun dia dah ada anak 5 org , rasanya x ralat sgt kann

    ReplyDelete
  9. sian osama,, amerika ni macam2 rancangan,, media pun salah gune,,,,,

    ReplyDelete
  10. kak, mariah carey memang dah lame kawin ngan Nick tu,, itupun lepas die gaduh ngan Eminem ,,,, ngeh3!!

    ReplyDelete
  11. Hmm.sedey plak tgk jenazah osama dibuat gitu.. apa laa salahnya dikebumi dengan cara yg betul.. aduhai.. amerika nie..

    ReplyDelete
  12. wah twin? hebat...dlm diam2 ye..

    ReplyDelete
  13. bessnyer dpt anak kembar....

    ReplyDelete
  14. ramai celeb barat dpt twins...mesti ada buat something ni kan...tp yg heran tu body mentain...orng berduit senang la semua boleh buat...

    ReplyDelete
  15. dyea ~ ya dikk .. heran kan .. ermm tapi x perlu heran lah mereka boleh buat mcm2 hal kan..

    ReplyDelete
  16. hehhehe besela org barat..xkisah kawen ke x..hehe..best tu dpt ank kembar laki pompuan plak tu..

    ReplyDelete
  17. besh nye dpt twinnn ...

    ** sonok tui tgk akak lepak2 king dgn geng2 kontan

    ReplyDelete
  18. ntah betul ke tidak osama yg jd dalang serangan dulu, hanya ia yg tahu kn? sbb bnyk fakta mngatakan ia langsung xde kaitan..

    tahniah buat mariah carey dan takziah buat isma..

    ReplyDelete
  19. seronok dpt twin..tp tak dpt bayagkan cmner la kalau izan nak jaga sorg2 diri..hehe

    ReplyDelete
  20. hmmm macam2 lah dunia kan. isu semasa yang kadang meremangkan bulu roma... heheh

    dapat twins? syok!

    ReplyDelete
  21. Pusingan dunia ..ada yg gembira, ada yg sedih, hari ini ada yg lahir dan hari ini juga ada yg pergi... Al-Fatihah....

    ReplyDelete
  22. kembar tu..mesti comel kannnnn..:)

    klik HB

    ReplyDelete
  23. 3 cerita sekaligus kak.hihi.jat ni xpadan dgn xkhwin lagi,tp salu angan2 nk kembar.hihi

    ReplyDelete
  24. jat ~ kekekek ko memang dik .. :) berangan2 per yang .. mana tahu jadi kenyataan :)

    ReplyDelete
  25. azzey ~ ekekeke tu lah .. syok kan

    thanx dik :)

    ReplyDelete
  26. munna ~ tu lah semua itu lengkap ketentuan dari allah kan ..x terfikir oleh kita ..

    ReplyDelete
  27. eteiy ~ tu lah kan .. sedih pun ada .. mcm hal lah .. huhuh

    ReplyDelete
  28. suziey ~ aah kan dik .. mc dah plan2 jew .. ramai gak artis barat yg dpt anak kembar nie kan :)

    ReplyDelete
  29. fazilzura ~ tu lah .. memang seronok kalau dpt twins nie , mencabar minda kita sebanrnya :)

    ekekek tu lah :)

    ReplyDelete
  30. posh ~ tu lah den doakan mu beb .. banyak2 .. aminnnn :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...