Sunday, May 22, 2011

nasi lemak & daging RUSA !


salam semua

selamat pagi .. alhamdulillah .. mlm tadi hubby balik .. dekat2 kul 3 pagi .. tgk2 dia bawa balik daging RUSA .. haaaaaaaa best2 .. tapi akak x makan .. nasib baik dia bawa balik yg dah bergoreng .. kak long akak tolong grgkan utk dia .. hermmm suke sgt lah .. siap pesan .. esok buat nasi lemak ekekek .. 
pagi2 nie tadi akak bergegas bangun , masak nasi lemak ,  kali nie sambal ikan bilis je .. last week dah dengan sambal sotong kan , so tukar2 selera lahhh

dan ini hasilnya 



 ayam crispy utk anak2 dan akak - sbb kami x makan daging RUSA :)

 telur rebus sudah semestinya .. utk zahrien :)

 ya tu diaaaaaaaaa daging RUSA grg dgn kunyit , utk hubby yg x sabar2
nak makan :)

dan geyjos

KELEBIHAN DAGING RUSA  
1)rendah lemak & kolestrol
2) tinggi protein dan zat besi yang baik utk ibu mengandung & kanak-kanak
3) sumber vitamin B yang baik untuk tenaga dan jantung
4) mengandungi omega 3 yang baik untuk melancarkan peredaran darah
5) dan pelbagai khasiat yang lain.

harga RM 50.00 sekilo di pasaran sekarang - tapi hubby akak x beli , ada kawan dia di kg yg berikan 1/2 kilo .. :)) 

info : google

SELAMAT MENJAMU SELERA SEMUA ! .. UOLS DAH MAKAN ??






Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

22 comments:

  1. sedap ke daging rusa?
    alamak,
    wanie x pernah try lagi,
    hihihihi...

    apapun sgt2 menyelerakan tgk mknan2 dlm entri nie,
    buat wanie terus jadi lapaQ:)

    ReplyDelete
  2. salam ieda..k.atie xpernah makan daging rusa.camne rasanya yer?

    ReplyDelete
  3. @♥♥azatiesayang ♥♥ akak sedap kak manis .. ieda tadi hubby suruh rasa .. ieda x leh makan sgt sbb takut pening .. makan sikit2 jamah .. anak2 pun sama .. hubby suruh rasa :)

    ReplyDelete
  4. @Cik Wanie Ghani oh ya .. akak dah banyak kali rasa .. tapi x lah makan beria .. sedapp manis dik daging dia .. daging fresh ! ... :)

    thanx dikk .. nie menus sampai tgh ari .. dah x yah masak :)

    ReplyDelete
  5. wah..nasi lemak akak menyebabkan saya lapar nie....hehehehe..daging rusa tue rasanya mcm daging lembu ke kak???

    ReplyDelete
  6. Ieda ko mengoda akak ni pagi.dahlah belum sarap lagi. lapar sangat. daging rusa sedap, akak pernah makan sekali kat restoran mongul.

    ReplyDelete
  7. sedapnye sarapan pg akak ni..

    sedapkan daging rusa ni kak..tp dh lama x mknlah..

    ReplyDelete
  8. aduh sis..mmg payah kan nak dpt daging rusa
    nak2 mahal plak tu harganya...
    tp kalau dah dpt free mcm tu...harus ler hubby kak ida..berkobar2 nak makan daging rusa tu

    zana tak pernah try
    and tak pernah jumpa plak
    tp orang kata daging rusa sedap..dagingnyer lebih manis...and panas...he he he....bagus utk sapa yang ada asthma

    ReplyDelete
  9. sedapnyer...

    daging rusa????
    rasa mcmana??

    ReplyDelete
  10. pernah jg mkn...hubby beli ngan kwn dia rm15 je sekilo xslp...share dgn jiran sblh rumah...sedap la..msk rendang..hehe

    ReplyDelete
  11. @shidah aah dik ;) lebih kurang lah tapi lebih manis rasanya :)

    ReplyDelete
  12. @Cik Ina Do do Cheng hermm aah kak .. sedap kan ekekke :) saya jarang2 jugak dpt makan .. kebetulan hubby punya kawan yg bagi :) tu yg merasa .. saya jamah je kak seketul dua ... x berani amik banyak sbb takut bisa dan angin :) darah naik susah nanti ekkeke

    ReplyDelete
  13. @ZanaNordin hermm aah dik .. bagus sgt utk org asthma .. dan dagingnya lebih manis dan sedap , panas pun ya jugak mcm daging unta :)

    ReplyDelete
  14. @LYAfrina ermm thanx dik ..
    daging rusa nie lebih kurang daging lembu tapi lebih manis dan kurang koletrol berbanding dging biasa ..
    dan org ada darah tinggi x digalakkan makan sbb panas :)

    ReplyDelete
  15. @zih@n hermm murah tuu .. tu mgkin sbb kawan2 kut .. kalau pasaran tu rege dia .. kalau dengan pemburu sah lah kan :) ...

    aah masak rendang lagi sedap .. tapi kalau buat rendang .. rasanya x dan lameee .. dah habis huhuh :)

    ReplyDelete
  16. bagaimanakah rsnya daging rusa ey? knapa akak x mkn? hee :D

    ReplyDelete
  17. @zEri sAfEerA sedp dan manis .. akak makan sikit tadi sbb di paksa hubby .. x makan sgt sbb panas :)

    ReplyDelete
  18. sedappp nye daging rusa
    saya pernah makan sekali
    mmg sedap goreng iasa je

    ReplyDelete
  19. pagi ni pun akak makan nasi lemak, selamat berhujung minggu utk eida sekeluarga

    ReplyDelete
  20. @iedakat sandakan ni mmg murah skit hrganya kak....hehehe.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...