Monday, May 9, 2011

MELOMPAT itu bagus ok !


salam semua

hahahhaha jgn buat di pejabat ok .. kalau anda dirumah ok lah kan :))
ahhahah kalau nina nie dia payah sikit nak melompat , rupa2nya melompat ini bagus ya ! akak , huhuhu kalau melompat mauu hubby akak cakap buang tebiat ! huhuhhuu x syok dia tuuu ekekek :)


 
Jom Baca Lagi ..


Pernahkah anda terfikir bahawa MELOMPAT merupakan salah satu komponen penting untuk membina tulang yang kuat bagi anak anda? 

Penyelidikan yang telah dijalankan di Oregan State University melibatkan kanak-kanak berusia 7 hingga 9 tahun telah membuktikan bahawa melompat membantu dalam pembentukan tulang yang kuat. Dalam penyelidikan tersebut, kanak-kanak disuruh melompat dari ketinggian 2 kaki ke bawah sebanyak 200-300 kali seminggu selama 7 bulan.

Hasilnya, kanak-kanak ini menunjukkan peningkatan ketumpatan tulang paha sebanyak 3-8%. Tunggu apa lagi? Galakkan anak-anak anda keluar dan lakukan sebarang aktiviti yang melibatkan lompatan!

ps : lunch apa uols ?? akak puasa hari ini .. so memang x kuar lah dari pejabat :) any idea nak masak apa ari nie utk berbuka ?? uhuhuh



Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

33 comments:

  1. anak munna suka melompat dari kerusi....

    tag kak ieda join kontest

    http://anakdaraku.blogspot.com/2011/05/mummy-shafie-give-away.html

    ReplyDelete
  2. baru segar mata ku ini...
    nak melompat la mcm ni..hehehe

    puasa ye hari ni..puasa ganti ke..

    ReplyDelete
  3. Walaupun rumah kakcik 'rumah batu' kakcik takut nak melompat - mau retak simen lantai! :)

    ReplyDelete
  4. akak ni mmg suka lompat ek..patot la ajak kami semua lompat ari tu masa geder2 hehehe

    ReplyDelete
  5. hehe
    saya mmg suka melompat
    mmg baik ye kekeke

    ReplyDelete
  6. haishhhh... klu sy melompat mesti gegarrrr... hehehe...

    ReplyDelete
  7. huh, gayat la nak lompat2 nie.....

    happy mothers day kak ieda

    ReplyDelete
  8. org ckp melompat pun boleh kekalkan bentuk badan yg cantik.. anak2 sy suke melompat atas katil sampai katil patah..

    ReplyDelete
  9. trgt kakak kalo nk duduk atas sofa atau katil msti nk melompat..selalu mak mrh..ahaha

    ReplyDelete
  10. waaaa...... lepas nie x leh marah2 lagi kalau anak melompat... suruh dia lompat lagi & lagi & lagi... haha :)

    ReplyDelete
  11. lompat masa kecik kuatkan tulang..lompat mase besar@tua ni???patah tulang kan kak..huhuh

    ReplyDelete
  12. akak, gimme 5!!! sha pn pose hr ni...ehehe....nk lompat gakla...ahaha

    ReplyDelete
  13. melompat lah lebih tinggi lagi.....hehe

    ReplyDelete
  14. jarang melompat dah skg ni,heheh

    ReplyDelete
  15. anak2 mmg suka melompat kak. terjun tiruk pun selalu atas tilam tu~

    ReplyDelete
  16. jom lompat bintang sama2 :)

    masak taucu pun sedap kak!

    ReplyDelete
  17. nak melompatlah balik nnt. atas katil, bleh tak?? hehehe

    ReplyDelete
  18. agaknye sy kuat lompat sjak akhir2 ni tue ketinggian sy semakin bertambah..heheheh..rasanye la..hehehe

    selamat berbuka nnt ye kak..

    ReplyDelete
  19. anok4 akak seme hobi melompat dan berlari..

    xlarat aku nk kejar dgn suara tarzan merduku..huhu

    masak singgang daging+ goreng daging+ kerabu daging+ air soya ais+ kuih butir nako + kurma...okeh la tu..berasaskan daging...

    ReplyDelete
  20. kalau rumah rndah xleh nak lompat lam rumah.. heHe

    ReplyDelete
  21. anak2 saya memang hari2 melompat rasanya....hihi

    ReplyDelete
  22. kak zea ~ ekkekek adoii kak .. banyaknye daging ekekke ;) pengsan saya nanti darah naik uhuhu

    ahahaha tulah sore tarzan akan yg cumei ituu musti akan pecah :))

    ReplyDelete
  23. dah besar ni jarang melompat tapi bila melompat sangat best!

    ReplyDelete
  24. Betui..melompat ni mmg bagus utk anak2 nak membesar terutamanya. Akak dh nmpak kesan kat anak akak yg no 2 tu..hehe

    ReplyDelete
  25. kak, kalu sy yg melompat mau bergegar rumah sy..pastu mesti ada retak2..budak2 kalu melompat comel lah..heeee

    ReplyDelete
  26. Budak-budak memang suka melompat, tapi akak kalau melompat buruk rupanya .gegar satu rumah.ekekek

    ReplyDelete
  27. CIMDDC ~ kita kak kalau melompat mauu gugur jantung gegar tuu satu hal ekekkeke :)

    ReplyDelete
  28. hanim ~ aah kalau anak2 tu lain lah kan .. sbb mereka masih kecil ada jugak perubahannya .. kalau kita nie huwaaaaaaaaa :))

    ReplyDelete
  29. alona ~ oh ya kak .. haa saya nak suh anak saya nina melompat risoo kak huhuh maklumlah dia kan gemu huhuhu

    ReplyDelete
  30. ejulz ~ ekekke aah kalau rumah rendah sanggkut atas bumbung lahh dekk noiii ekekke :)

    ReplyDelete
  31. lalink ~ ekekke ye ke dik hahah nak lompat jugak lah .. :))

    thanx dikk :)

    ReplyDelete
  32. nmo2 ~ jgn buat naya dikkk huhuhh :))

    MTD ~ ekekek akak sukee ! aah dik masak taucu kan .. ermm nak kena beli ikan lah mcm tuu .. stok ikan x der layie nie huhuhu

    ReplyDelete
  33. izan ~ yerlah anak2 yg suke kalau lompat2 nie :)

    mama maryam ~ huhuh same ler kita dik .. akak pun jarang dah lompat2 nie .. bila xcercise sahaja :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...