Tuesday, May 10, 2011

hahah pegang2 .. gengam2 .. adehhh


 salam semua

haaa kasi suspen sikit ngan tajuk kat atas tuu ... ekekke akak sebenarnya tercuit ati dengan kata2 abang NARA nie ..
ada betulnya kan ?? :) huhuhuh

Kalau anda membaca Pancaindera semalam, ada luahan hati daripada Joyah tentang gambar-gambar majlis pertunangan artis Malaysia. Kata Joyah, dia tak ada masalah dengan trend artis-artis kita yang kecoh satu dunia apabila bertunang. Tetapi dia ada masalah apabila masa artis-artis ini ambil gambar pertunangan, tangan dah melekat dan posing dah melekap macam berkahwin. Fikir-fikir balik, ada logiknya jugak luahan hati Joyah itu.
Iyerlah, sebagai seorang artis sepatutnya mereka sudah tahu yang gambar majlis pertunangan mereka akan tersebar luas. Sepatutnya jangan posing over the limit sangat. Tunang je pun. Abang Nara pun faham dengan trend mengambil gambar masa pertunangan. Memang standard la tue. Tapi kalau time tunang dah pegang-pegang pinggang dan genggam erat tangan, itu dah lain macam dah kan?
Tulisan di atas tiada kena mengena dengan gambar majlis pertunangan Zahiril Adzim dan Shera Ayob. Cuma sekadar meluahkan apa yang telah ditulis oleh Joyah Pancaindera. Layankan lagi beberapa keping gambar majlis pertunangan Zahiril Adzim dan Shera Ayob ini 


Jom Baca Lagi ..


mereka nie bukan lah artis popular sgt kan huhuhu

ermmm anda tepuk dada tanya selera .. boleh gitu !!


sumber : abang NARA

ps : blog akak nie bukan lah blog org popular ya .. kalau ada yg sudi nak folo akak amat2 berbesar hati .. tapi jgn lah nak menduga hati akak yg memang x ambil kesah pun , sbb akak tahu dunia blogging nie dunia dia alam maya .. jadi no hal .. semalam 1001 , mlm tadi kembali 1000 .. pagi ini 1001 semula .. kenapa ya ? ermmm




Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

57 comments:

  1. hurmm..time sha tunang pn x berani nk posing pegang²...ehehe

    ReplyDelete
  2. belum ada lesen lagi dik...bawak bertendang...hehe

    ReplyDelete
  3. tu lah kak..kdg2 konpius, dia ni nikah ke tunang..grand gilee..

    ReplyDelete
  4. betui2 tue kan kak..skrg org dh x pndang dosa pahala dh..janji syokk..

    ReplyDelete
  5. tu la kan kak...kite dulu2 tunang...tunang pun mane ade datang2...

    ReplyDelete
  6. sy tunang dl,yg laki tak dtg pun..huhu..org skrg dh takleh tng,biar kwin je trus leh la posing sakan ms tu..hehe

    ReplyDelete
  7. heheheheheh rara perasan jugak.mcm dh over lak kan.siap peluk2 lagik.haih~

    ReplyDelete
  8. rara ~ tu lah akak pun dah naik nyampah sebenarnya .. lucu pun ada .. semua nya sekrang dah x ambil kisah huhuh

    ReplyDelete
  9. kyzie ~ ya dik .. sepatutnya mcm tu .. kalau dah mcm nie baik je kawin terus x lah menjolok mata dan buat kita meluat huhuh

    ReplyDelete
  10. ratu ~ ya dik .. kita dulu memang sgt2 berbeza kan .. pelik sgt2 .. kenapa org skrg mcm tuu .. sedangkan mak bapak mereka adalah dari generasi mak2 kita jugak huhuh

    ReplyDelete
  11. gieyana ~ huhu ya dik .. sedih kan .. pelik pun ada ...

    ReplyDelete
  12. Biasa laa artis zaman skrg nie..Yang tak bertunang pun dah pegang2 dan peluk2..nie plak yang bertunang cam ada lesen laa tuk dia..org.. nak wat lebih2 lagik..

    ReplyDelete
  13. wardah ~ tunang je nie dik .. kalau grand pun x per .. ikut kemampuan tapi masalahnya disini , tgk lah pegang sana , peluk sana huhuhhu tu yg menimbulkan dosa sebenarnya ..

    biarlah beradat betul .. nak dtg pun x perlah x kesah tapi jgn lah bergambar mcm nie .. bukan ke akan menimbulkan fitnah .. dan fitnah itu suatu dosa !

    ReplyDelete
  14. posh ~ yes beb ini yg dipanggil "selok" dlm bahasa org pahang :)

    ReplyDelete
  15. sha as ~ huhuhu tulah dik .. zaman akak tunang akak dtg bila majlis dah habis sbb nak makan :) lepas tu kami x bergambar pun diajust tgk akak dari jauh :))

    ReplyDelete
  16. rinna ~ ya beb .. lesen yg membolehkan mereka buat sewenang2nya .. sedangkan mereka adalah org2 yg menjadi tatapan semua masyarakat dan perilaku begini akan membawakan unsur2yg x baik kepada mereka ..

    dan kalau dah bertunang , kawin itu hanya syarat sahaja kan .. huhu

    ReplyDelete
  17. ha betul tu kak,izan bertunang dulu bukan setakat tak dtg,tp tunangnya kat tgh laut huhu...mmg tak nampak langsung la btg hidung hehe...

    skrg tunang pun pelamin2 kak..dolu2 takde...moden n ada modal semua jadi huhu

    ReplyDelete
  18. la ni..tunang dah serupa nak nikah terus!ntah ape ape ntah..

    ReplyDelete
  19. cheqna bertunang same ngan tarikh tunang depa ni..tapi tak de la cheqna nak posing bagai..nak kena pelangkung ke ape posing cam gitu..pegang2 bagai..tunang bukan lesen weh...tapi tu la kak...zaman bercinta pun dah pegang peluk bagai...moga cheqna dan kita semua dipelihara dari melakukan aksi2 yang haram itu....amin...

    ReplyDelete
  20. bertunang mcm dah bleh nikah dah kan...

    ReplyDelete
  21. setuju kak....semacam dah lupa cara merisik meminang di dalam Islam kan....

    ReplyDelete
  22. sebab tu org2 tua kata tak elok yg lelaki datang waktu bertunang... banyak mengundang fitnah...

    ReplyDelete
  23. tu la.. dah gaya dah kawin plak.. nasib baik asben ena kalo posing utk pasangan bertunang memg jauh2 jekk...

    ReplyDelete
  24. zaman sekarang org bertunang mcm org nak bernikah..

    silap gaya lepas tunang pg honeymoon..eh!

    ReplyDelete
  25. sy dulu time sibuk dok tunang, husb kat umah die main badminton lagi.. langsung x dtg..

    ReplyDelete
  26. kalau org xtau tgk gambar camni ingat gambar kawen ni hehe..
    apa pun terpulang la atas diri masing-masing kan..
    Cantik r warna pelamin & baju diaorang tu..

    ReplyDelete
  27. sy tunang dlu pn xbrani nk amek gbr dkt² apa lg nk pegang²..haha..byk cara lg nk express perasaan bahagia kt org =)

    ReplyDelete
  28. kira mmg trend sekarang kot, dah tak kisah semua tu, baru tunang pun dah mcm kahwin..huhu.

    biarkan ajelah follower tu begitu ieda, toksah pikir lah, kita update je, ramai lg nak baca...

    ReplyDelete
  29. bukan zahiril adzm dgn syeira ayob kan? saya minat zahiril ni hehe. sbb tu la org tak bagi tunang lama2 kot. boleh pandang2, jangan pegang2, duduk biar renggang.

    ReplyDelete
  30. biar pandang2... jgn pegang2... duduk renggang2... bertambah sayang.... hehehe...

    sooo... sdiri mau ingatla kan??? nak bergambar pon, berpada2 la sket...

    ReplyDelete
  31. adia ~ yes dik .. suke ayat tuu .. lagu tuu memang dah kena dah .. tapi sekadar lagu huhuh

    ReplyDelete
  32. zue ~ tulah .. nasihat2 ini utk kita bersama juge :) semoga jadi renungan ..

    ReplyDelete
  33. ingat kan dah kawin tadi..gurlp...hehe :P

    ReplyDelete
  34. dh nama pun artis kak...

    ReplyDelete
  35. trend sekarang..baru tunang berpeluk sakan..kadang2 siap si lelaki tu yang sarungkan cincin macam batal air sembahyang time kawin plak...huhuuhu

    ReplyDelete
  36. mmg dah jadi trend...tapi trend yg tak boleh diikut...saya pun kurang setuju sebenarnya kak...

    kak, pasal follower tu, biar la kak, kalau dia nak follow, follow...kalau tak nak sudah...ada kita kisah kan kak...

    ReplyDelete
  37. ala, x leh tgk gambor ler... hu3

    ReplyDelete
  38. pd gee...bertuanng saja dh berhabis byk..alangkah manis kalo terus bernikah saja...nk kata takde duit..mesti dh cukup duit tu....

    *alah kak...no g tu pun turun naik...maybe ada org yg rs blog kita makin membosankan tak..sbb tu dia unfollow...hehe takpelah kak...jgn pk sgt tentang jumlah follower tu....yg lebih penting..pengunjung2 setia yg hari2 duk masuk blog kita...yg komen2....kalo tak komen tu...takpe..tp dia tetap masuk...jadi silent reader... tul tak?

    ReplyDelete
  39. skrg ni pesen org bertunang ada sekali lelaki siap bergambar mcm org dah kahwin ...dulu yg lelaki nak dtg masa bertunang pun org tua tak kasi

    ReplyDelete
  40. bese la tu...semue nak di tunjukkan ...konon sherassi bershamme le katekan....yg lom tunang pun boleh peluk sakan time amik gambar.....abis tu camne......

    ReplyDelete
  41. sy tulis komen nie ia dah jadi 1002..mmg popular la blog akak nie :-)

    ReplyDelete
  42. gEE ~ yes dik .. akak x kesah sebenarnya .. cuma pelik ekek mcm no 1000 tuu berhantu sbb org nak kekalkan koot .. ekekek :)

    aah nak folo ke tidak its up to them :) no force2 pun kan .. kalau sudi je kan :))

    ReplyDelete
  43. wahida ~ yes dik akak setuju .. ermm x kesah sebenarnya .. lantaklah .. janji isi2 kita penuh dan bermanfaat utk semua :)

    ReplyDelete
  44. sahrom ~ thanx dik .. akak belum popular dikk baru 1000 je tuu .. yg populer yg macm blogger yg cecah puluh2 ribu tuu :)

    ReplyDelete
  45. time dilla tunang, tunangnye takde pun...familynye jek dtg...lagi la ktade can nk amik gambar peluk2 ni tau kak..hihihi

    besela artis skang nih...da nnti org len pun terikut2 kan..

    ReplyDelete
  46. tgk majlis tunang tu..terkonpius sb igt majlis nikah..hehehe

    donia..donia..

    kita dulu zmn bertunang..yg lelaki dok jauh2 ajo..heheh

    laki akak la tu..

    ReplyDelete
  47. kak,ikutkan sebelum tunang pn diorg da amek gmbar kepit2.bnda 2 mcm x jadi hal da utk diorg.

    ReplyDelete
  48. kak..skrg ni bkn artis je cmtu...org2 biase ni pn xnk kalah dgn artis..dh tiru aksi2 artis tu...hukhukk

    ReplyDelete
  49. hehe bab zahiril & tunang dia tu xmau komen..sedara dia ada sorang blogger tau ehehe
    bg saya diorg ni kira glamer juga...nak2 cite juvana tgh di siarkan
    shera tu plak bukan ke pengacara WHI & coming soon nak kuar movie karak
    kira femes la tu sama2 hero & heroin dalam gilem

    ReplyDelete
  50. nana ~ oh I see .. akak x kenal sbb x pernah tgk lah nie .. ermm kalau dia femes lagilah ramai yg kenal kan .. biasanya benda2 mcm nie selalu menjadi perhatian masyarakat even abang NARA pun dah expose kan .. :)

    ReplyDelete
  51. biasalah ..ble tunang ingat dh de tiket ..mgkn dh biasa wat gitu..

    hi, mcm2x

    mia dtg klik nuffnang kak

    ReplyDelete
  52. yes yg tue mmg wanie setuju,
    skg nie mmg trend time tunang pun dah mcm org kawin,
    dah berani pegang2,
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  53. mia ~ huhuh tu lah dik kan .. yg terang2 mcm nie memang malu lah kita tgk kan .. tu lah mcm2 hal skrg nie ..

    kita tgk dan ambil perhatian dan harap tidak berlaku dlm keluarga kita :)

    thanx mia :)

    ReplyDelete
  54. wanie ~ ekekke tu lah dik .. skrg nie trend mereka dah jadi ikutan masyarakat .. sedih lah kan .. sbb kalau mereka terkenal , mereka dah jadi idola pada masyarakat huhuh

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...