Wednesday, May 4, 2011

Gulai Apa Sahaja termasuk dengan B * * * !! huhuhu


 salam semua

huhuhuh x tertelan air liuq akak nie bila tgk pic2 bawah nie, terpaksa akak publishkan dah petang2 sikit ... kalau tgh ari tadi mauu ada yg x lalu makan uhhuu , sedih nyaaa .. pic ini adalah dari blog adik SINI .. thanx dikkk bagi akak share kat umah akak nie .. sedih dan sedihhhh 

yaaaaaaaaaa mgkin mereka bukan org islam tapiii apa tujuan mereka bila daging ini dikatakan HALAL ! 
sah2 nak buat jual kepada org2 islam kan , dah tuu mana org2 islam yg bute hati tuuu .. terus je beli tanpa usul periksa .. haaa bukan ker kes nak menganiayaaaaaa tuuu !... uols tahu ini dari negara mana ?? rasanya uols dah boleh agak kan .. huhu


 tgk tuuu siappp sembelih lah konon .. cara islam lahh tuu uuhuhuhuhu


paling best pic nie 



haa tuuu sah2 tulis halal .. daging halal !!! huwaaaaaaaa tgk lah kepala apa tuuu .. x nampak terang2 kepala Babbbbbb ... huhuhuhu apa jua keadaan sekalipunn Baaa tetap BABI ! ... 

 tgk sah2 nak memperdayakan org islam kan !
suke ayat adik nie .. akak pinjam dikk !ekeek sbb x tergamok nak tulis 

"sape punye pihak la ni,... memang sengaje nak bagi umat kita makan babi,,, sial tul.. "


 nasib baik negara kita masih menitik beratkan tanda HALAL itu .. kalau tidakkk harusss jadi begini .. 

credit to adik : SINI ( adehhh nak panggil ape erkk adik ... :))


59 comments:

  1. Itu pasal laa negara dia org dilanda..huru hara dan gunung berapi sebab tak tau halal ngan haram dah..Ishh..

    ReplyDelete
  2. mmg jahanam sape yg buat cenggini kan...

    ReplyDelete
  3. menengoknya pun da naik berbulu anok tekok..huk huk

    semoga kita semua beringat2 akan hal ini..minta jauh dr perkara ini jugak..

    ReplyDelete
  4. ngapa jadi gitu...katanya negara islam..tapi hal2 macam ini di buat main2

    ReplyDelete
  5. rinna ~ tulah .. huhhu sedih kan .. mereka ternyata memperlekehkan islam itu sendiri .. erghhh

    ReplyDelete
  6. mcm2. takot kan kalau org mcm ni. mmg geli geleman tgk terjalar gitu gaya huhu

    ReplyDelete
  7. ratu ~ yaaa , bila tgk nie x hairan lah mereka selalu dilanda musibah .. tapi masih tiada kesedaran huhuhu

    ReplyDelete
  8. kak zea ~ tulah kak .. ieda masa mule2 tgk kan , nak muntah kak .. sbb x dpt bayangkan yg sembelih bab tuu huhuhu

    memang minta dijauhka lahh kakkk huhuhu

    ReplyDelete
  9. kejamnya agenda. nak umat islam makan benda haram tu. keji sungguh !

    ReplyDelete
  10. munna ~ negara islam tapi mereka bukan islam kuut .. tapi benda2 mcm nie bukan boleh di buat main kan ..

    x tahulah kalau istilah HALAL disana adalah mengHALALkan yg haram huhuhu

    ReplyDelete
  11. loya tekak menengoknya..yarkkk!!

    ReplyDelete
  12. izan ~ tu lah gelikan dik huhuhhu .. akak mule tgk tuu x sanggup nak copy paste .. huwaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  13. miza ~ ya dikk .. senang2 je letak halal kan .. tu nampak tuu yg x nampak tuu mcm mana huhuhu :(

    ReplyDelete
  14. Sembelih cara Islam? Memang dah haram pon, boleh plak sembelih cara Islam. Babi tapi halal, caner tu. Dunia dah terbalik.

    ReplyDelete
  15. cida ~ huhuhu tulah dikk .. erghhhhhh

    ReplyDelete
  16. huiii..mcm2 la diorg ni..kalo kite da xselera....hehehe

    ReplyDelete
  17. diorg ni x belajar ker?? dah sah2 daging babi, sembelih camner pun still HARAM.. mende lah..

    ReplyDelete
  18. kat mana ni ieda? iskkk..terus nak wekkk........aerrrrrrr

    ReplyDelete
  19. uhuhuhuhu.. ade sestgh org bukan islam ni kan.. dorg kan nye faham pon.. ade ke buat gulai letak tulang ibab.. pastu die kata.. yu leh makan.. sbb kite tak gune daging ibab.. kite gune tulang je.. pergghhh

    ReplyDelete
  20. lahanat kan depa nie........huhuh
    la nie org ISLAM jadik buruan org KAFIRUN...huhuhu

    ReplyDelete
  21. kalu haram..haram juga..ish..bahaya betul la

    ReplyDelete
  22. huhh,, kurang hajar betull..geram kan..

    ReplyDelete
  23. nie sengal ke ape ? macam haramm jee.. ade ke jual babi ckp halal.. yg jual pun same naek... giler... *geram nie kak geram.. grrr !

    ReplyDelete
  24. huhu,kawalan HALAL kat negara diorg kurang kot kak.huhu

    ReplyDelete
  25. farhana ~ tu lah huhuhu sedih kan :(

    ReplyDelete
  26. cik ceria ~ huhuhu tahu x per .. entah mcm mana leh selera tgk kepala Baxx tuu huhuh

    ReplyDelete
  27. putra mama ~ akak rasalah mereka ini ingat baxx tu halal kuut , leh makan mereka x tahu baxx tu daging haram .. huhuh

    ReplyDelete
  28. lydia ~ huhuh tahu x per ..:(

    ReplyDelete
  29. talhah ~ ieda rasa di indon nie .. memang org2 sana nie .. cuma x tahu mereka nie islam atau tidak huhuhu

    ReplyDelete
  30. cik bedah ~ huhu ... sedih lah dik kan .. sbb mereka sebanarnya tahu ibab tuu haram kepada org islam cuma mereka nak mempersendakan sahaja .. huhu

    ReplyDelete
  31. op ida ~ tu lah agaknya disana selalu ada bala dtg kan .. semua nie allah nak tunjuk sebanarnya ..

    ReplyDelete
  32. sha as & hawa ~ huhuh .. entah apa yg mereka fikirkan .. kita x tahu :(

    ReplyDelete
  33. jely ~ ekkek sabor dik .. tapi kalau akak ada di sana mauu jugak naik angin .. sila[ hb mereka nie kita kelar kan dn salai jeee daging nye huhuhu

    ReplyDelete
  34. zati ~ bukan kurang dik .. tapi x der langsung .. nie yg buat plan nak kesana kena fikir berjuta2 kali ...

    ReplyDelete
  35. haishhh.... siap pale babbbb tuh ader situ... xkan x tau daging ape kan????? pastuh siap tulis beef tuh... klu org bodo jer beli...

    ReplyDelete
  36. yan ~ huhuhu tu lah memang x tahu nak cakap apa dah :(

    ReplyDelete
  37. zue ~ tu lah nampak sgt nak mempersendakan kita org islam kan .. kut ye pun mana boleh jual tgh khalayak ramai mcm tuu huhu , terbuka je

    ReplyDelete
  38. nak muntah..uwwweeeeeeeeeekk

    ReplyDelete
  39. Assalam...waaahhhh dahsyat, siap ada tanda halal.huhuhu, dieorang nie tak faham kot tanda halal tuu apa...pihak berkuasa pulak x de nak larang2.tuu laa jadinya...tp klo ada tanda halal pun...kite still kena check jugak...klo dh tau mmg x halal, x yah makan...

    Terbaru►Informasi : Kenapa Entri BI BM

    ReplyDelete
  40. eeee..geli plak kita tgk...
    mcm2 jer..pastu siap tulis halal lg..ishh..

    ReplyDelete
  41. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA GELI!!!

    ReplyDelete
  42. mintak2 jauhkan makan benda2 mcm tu...

    gelinye...tak sanggup rasenye...

    ReplyDelete
  43. salam eida,

    uissh..teruk betui depa tu no..

    harap2 org yg beli tu tgklah betui2

    ReplyDelete
  44. teruknya dorang nie.....main2 bab islam tau....

    ReplyDelete
  45. astaghfirullah... memang kurang ajarrrrr... huhu

    ReplyDelete
  46. ngek je kan diorg ni...agknya diorg tk phm istilah halal dr hukum islam kot kan..yelah diorg kan mkn benda tu so diorg kata halal la sbb diorg mkn tk jd apa..ekkekee

    ReplyDelete
  47. fiza ~ tu lah kebanyakan dari mereka di sana , nama je melayu tapi bukan islam huhuh

    ReplyDelete
  48. maira ~ ye dikk .. mcm x caya bila tgk kan .. huhuh ngeri jeww ..

    ReplyDelete
  49. hanim ~ haaa tahu x per .. huhuh

    ReplyDelete
  50. kak ati ~ tu lah kak .. harap org2 islam disana tidak keliru dan bute hati huhuhu

    ReplyDelete
  51. ish,teruknya..benda dah sah2 haram jadi halal pulak.

    ReplyDelete
  52. nauzubillah..sekarng ni macam2 manusia..kite nak mkn pun ragu2 walaupun kedai melayu..org nak duit gune cara macam2

    ReplyDelete
  53. dunia sekarang..yang mereka tahu untung je..halal haram tolak ketepi

    ReplyDelete
  54. skang ni memang banyak sangat menda yang was2nya...kita pun tak dapat nak pastikan..walaupun pihak JAKIM dah banyak buat kerja...

    ReplyDelete
  55. br lepas makan...kembang tekak tgk gambar2 ni...
    kat indon eh kak? huhuh
    sesuka hati je...

    ReplyDelete
  56. hish...sabo jek la...ni kalu da terang2 camni ade jugak yg beli mmg tak tau la..

    yg menjualnye pun satu...halal atok die..

    ReplyDelete
  57. Ntah ler..bg akak..secantik mana dan semaju mana pun sesebuah negara tu..kat M'sia ni jgk ler yg paling rasa selamat...InsyaAllah..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...