Wednesday, May 18, 2011

dia tetap BERSELERA tau !


salam semua

entry nie akak buat lepas akak balik dari berjumpa adik sha as di ECM arituu .. huuh penat2 akak masak juga ... nak2 bila lepas nina & riena makan roti mereka still lapar huhuh  , tgk wajah zahrien yg keletihan sampai tidur petang tuu dia terKENCING dlm seluar .. huwaaaaaaaaaaa penat layie akak .. 

membasuh pulakkkk carpet kecil di luar rumah .. lepas tuu baru akak mandikan dia dan siapkan minum petang VS dinner kami ari tuu .. dah mcm lipas kudung akak nie buat kerja .. huhuhuh


muke tensi sbb kena marah .. x sabar2 nak telur .. muke lapar pun ye jugak huhuhu


 wajah merah sbb kena marah dan kepanasan demam huhuhuh .. ciannnn anak teruna akak nie huhuhu

 kepenatan menunggu nasi grg agar sejuk .. uuuhuh suh tiup sendiri x nak .. dia rela tunggu 

berselera dia makan .. sedih bila tgk nie .. terbayangkan wajah lapar dia duk tunggu dengan setianya akak menggoreng nasi petang tuuu huhuhuhuh

inilah menu kami petang tuu :))

dah ! pi makan nuuuuuuuuuuu kang ada yg melelehh nanti ! ekekekke





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT


31 comments:

  1. kalau demam ada selera makan x pe kak , x de la risau sangat. nie sesetengah budak bila demam selera makan pun putus.tue yang payah...

    ReplyDelete
  2. patut la berselera kak. tgk menu makanan pun dah power. hehehe

    Blogger bajet Hebat

    ReplyDelete
  3. hahah...lapar tu..eheh..tapi rajin la sis ni..

    ReplyDelete
  4. ayam goreng dah memanggil2 ni...adeh la...

    ReplyDelete
  5. Comelnya naak bujang ieda - merah muka dia. :)

    ReplyDelete
  6. alala,dia dahla putih,kalau demam ke marah ke mesti nmpak merah muka O.o

    ReplyDelete
  7. yela lapar tu kak...ratu pun kalau lapar sgt mmg nk naik angin je keje.ehehe...

    ReplyDelete
  8. Assalam kak ieda...
    tipu nasi goreng mana nak best...lain ler kalau tiup lilin atas kek...hehhehe

    ReplyDelete
  9. Garang nyer muka dia kak..Makan tetapp makan..hEHEHEHE~

    ReplyDelete
  10. merah muka zahrien..sebab demam ye....semoga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  11. amboi garangnye muke cik abang tuu...berkerut2 dahinye.hihi

    ReplyDelete
  12. ala ciannyee dak encem tuu...yg penting dia tak cerewet kan...sonang idup...hehehe

    eh kak, McD ada offer apa ek? camana nk dpt buy 1 free 1 tu?

    ReplyDelete
  13. sian dak encem tu..nasib baik demam pun dia selera makan..

    ReplyDelete
  14. Hero sejibik muka ibu dia yg comel tu...akak, Hero ni pn rmbut perang mcm kakngah dia eh.....jeles i tau!

    ReplyDelete
  15. comelnya la hai...saya suka tengok budak2 yg selera makan dengan fizikal yg sangat comel....huhh..anak saya dua2 tu makan selera tapi badan tak naik2 jugak...ishhhh geram tau...u ade kasi dia ape2 suppliment lain lagi ka????

    ReplyDelete
  16. seronok bile anak makan ape yg kite masak..
    dhia dah kurang selera makan skrg..
    tp kalo die mintak nasi, mmg die makan sungguh2..
    tp jarang dah dhia mintak nasi sekarang..

    ReplyDelete
  17. ada anak kecik2 ni mmg kena mcm lipas kudung kak..kalau ada org yg jagakan sementara kita melipaskan diri tu lg bagus huhu.

    mesti sedap akak masak tu,tu yg berselera tu =D

    ReplyDelete
  18. comelllssss je.anak akk tak bengang ke bile akk snap pic dye.dye pnh tanya x knp mama dye asek snap piccy dye.heheheh.

    manyak nye makanan tu,rajin akk eh =)

    ReplyDelete
  19. baguslah kak zahrien ttp ada selera nak makan. nmpak sedap lah nasi grg akak tu~

    ReplyDelete
  20. berselera makan tuu..baguslah macam tuu..

    ReplyDelete
  21. @Just Call Me Bitt huuhuh X pernah I bagi apa suplimenty uu .. memang dah dari asal selera mengalahkan org tua huhuh .. punnn tgh usaha nak diet kan mereka :)

    ReplyDelete
  22. @.:Mama Dhia:. oh ya ka dik .. huuhuh tu lah semua budak x sama .. ermm kalau dia minat nasi tuu ok lah kan .. tapi kalau dah jarang minta nasi tuu have to do something dik huhuh

    ReplyDelete
  23. @~izan~ tu lah izan .. akak nie kalau x mcm lipas kudung anak2 x makan kuut huhuh .. letih buat kerja umah jewww
    huuh masak simple2 je izan .. tapi dia suke telur dadar tuu :))

    ReplyDelete
  24. @rara pinkmafia hhahahah mereka dan immune dik ekekke :) layan je bila mak nyer snap2 tuu ekekke sampai dah paham rara :))

    thanx dikk .. jadi isteri dan ibu nie kena sgt2 rajin nak2 anak2 pemakan orgnya :))

    ReplyDelete
  25. @Izan Ishak nasi grg biasa2 je dik huhuhhu hari2 buat mereka x jemu kuut , cume perisa berbeza2 lah :)

    ReplyDelete
  26. @Amy Syaquena aah lah amy .. kebanyakan akak dgr kawan2 akak cakap bila anak2 sakit mereka x nak makan .. tapi anak2 akak biasa2 je .. makan lalu je .. siap tambah cume letih je nampak diwajah mereka :))

    ReplyDelete
  27. @Freaky alah dikk nasi grg biasa je dik :)

    ReplyDelete
  28. @Cik Sue dikk x paham apa adik cakap ??

    ReplyDelete
  29. @sha a.s ekekek lepas nie kalau sha ngandung print pic anak2 akak tau .. sure tembam dan perang nanti .. insyaallahhh :))

    ReplyDelete
  30. berselera dia makan.. akak, saya pun teringin la.. wuwuwu!! entah bila dapat rasa masakan akak ni.. hehe!! ;)

    ReplyDelete
  31. xpe selera mkn time demam..nati cepat baik tau..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...