Friday, May 20, 2011

BIla tiadanya privacy di FB

salam semua

haa sebab nie lah akak dah jarang sgt berFB .. huhuhuhu dulu rasa mcm FB nie x der meening anything dari berjumpa dengan kawan2 lama .. tapi kan .. jumpe kawan2 lama punn x keep in touch punn , sekadar bertanya khabar dan boleh tgk xtiviti mereka je .. 

just mcm tuu je .. pastu x leh nak cakap lebih2 kan , org x suke .. ermm mcm2 hal .. dan terbaru bila kes mcm nie terjadi ..



Nampaknya semenjak dua ini krew Rilekscrew semakin mengganas di dunia Facebook dengan menjadikan laman Facebook artis sebagai mangsa godaman mereka. Mangsa terbaru mereka Facebook Linda Onn dan Facebook Heliza Helmi. Namun begitu Rilekscrew tak adalah nak update status yang bukan-bukan. Kemungkinan besar tujuan mereka meng”hack” FB artis-artis ini adalah untuk memberi peringatan kepada para artis semua.


Perkembangan terbaru yang Abang Nara ketahui ialah FB milik Heliza dan Linda Onn sedang dalam proses pengembalian semula kepada tuan punya. Terima kasih kepada pihak Rilekscrew yang nampak gaya seperti menceroboh untuk suka-suka sahaja. Semoga selepas ini sama-samalah kita semua meningkatkan lagi sekuriti laman Facebook kita.

sumber : abang NARA


uols makan ape tgh ari nie ?? dah ada rasa lapar lak nie :))





Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

30 comments:

  1. Assalam Kak ieda..
    bila dah terlebih pandai menggunakan IT ini ler jadinya sampai org punya privasi pun dorang nak hack...uhuhuhu lepas nie artis mana la dorang nak hack plak yea...

    ReplyDelete
  2. macam2 la dunia skang ni bila penyakit PHD menguasai diri..

    ReplyDelete
  3. kak..ku pun baru mengomel psl fb ni kak...hurm...

    ReplyDelete
  4. saya dah boring sangat ngan fb sekarang ni, buka pun kekadang jer :)

    ReplyDelete
  5. xtau lg mkn ape..nk balik umah parents kot..ahaha..gile best asal jumaat balik mkn nasi umah mak pak...ahaha

    ReplyDelete
  6. Nasik baik facebook akak tak minat sangat, dalam berusaha untuk menutup account facebook.

    ReplyDelete
  7. Tengahari ni kakcik makan roti dan minum air cincau je... :)

    ReplyDelete
  8. hubungan jarak jauh cam sy mmg memerlukan FB sbb FB lebih laju dn direct berbanding laman2 lain..tp tak nafikan banyak risk nya tp pandai2lah kita handle mcmmana..

    sy mkn lunch box mak masak ;)

    ReplyDelete
  9. artis jd mangsa dorang....mmg psyco

    ReplyDelete
  10. haih gitu pun bleh ye..huu~ lama tak layan FB...

    lunch order mihun sup, suh en suami yg antar kan..lalala..selera ibu mengandung ni lain sket, so en suami kena belikan..hehe..

    ReplyDelete
  11. dengar cerita blogger pun terdedah dengan tangan tak bertanggungjawab macam ni jugak...

    ReplyDelete
  12. betul tu.. susah kalo jadi gitu..


    tak makan pun kak arini.. rasa kenyang plak makan roti tadi pg.. eh! tak la pagi sangat.. dah jam 11.00 pun makannya.. hihi

    ReplyDelete
  13. rilekscrew 2 sape eh kak?huhu.bukan ke salah kalau ceroboh2 cmtu.xtakut ke kalau diorg saman nanti.huhu

    jat makan roti je.mals nk makan nasi.huhu

    ReplyDelete
  14. tu pasal kita kene blok fesbuk kita supaya bukn yg sembarangan bole buka wall kita..ada utk privasi kita aje termsuk gmbr2..

    hak artis sb diakan xblok kot sb senang nk likes..likes aje means kita da add dorang..

    tapi fb ni kene manage betul2 agar kita bersederhana shj..xde la addicted bagai..share status yg emosi atau membuka pekung..
    sekadar share yg hepi2 mcm kita guna blog..cuma fb xle tulis pnjg2..blog boleeeeee ngomel pnjg..hehee

    ReplyDelete
  15. sambungan....akak dah kat rumah ieda..beli nasi kukus yg tepi bankrakyat tu..muahhaaaa..

    pernah beli tak?

    satu lagi psl BE tu..ce awk check kat nuff awak..pasti ada BE kot..kat nuff tu bole tgk mcm2 termsuk traffiks atau sapa yg dtg blog kita..akak salu check..

    ReplyDelete
  16. tu lah..sy pn br setting blk yg privacy setting kt fb tu..hehe..hope xde la org nk hack fb sy..bkn artis ponnnn..haha =P

    sy lunch nasi tomato tadi..nyum nyum~ =)

    ReplyDelete
  17. @~~Ticer Wann~~ haa tu ada jugak dengar .. harap2 x lah kan .. kalau ya jugak susah kita nak bersosial kan :)

    ReplyDelete
  18. Sy pun dh lama tak jenguk FB lbh suka BW.. g best byk info dan ilmu.

    ReplyDelete
  19. @YanaMIB yana dah nak hampir2 jadi aris nie .. sbb ujang blogger popular .. yehaaaaaaaa :))

    ps : dik mcm mana nak privacy kan dia :))

    ReplyDelete
  20. kadang2 xtau nak buat aoe kat FB kan..kadang2 bosan pon ade..

    ReplyDelete
  21. FB dah jarang2 bukak...kadang jer...

    t/hari tak makan sebab tadi ambik b/fast lewat sikit makan pulak nasik lemak ayam sambal...

    jap lagi lapar la ni...

    ReplyDelete
  22. jarang gak online FB..selalu online FB just nk berchit chat dgn adik2 jer..

    Lunch ktorg nasi goreng KG jer kak.. :)

    ReplyDelete
  23. @CT NoArIzAh ArIs yes blog banyak ilmu kita boleh dpt .. dari FB cakap2 kosong pastu nak kecik ati sana .. gaduh sana .. entah ape2 huhuh

    ReplyDelete
  24. @LiLy @ MumMyQiStInA nasi grg KG tuu aper dik ..

    haaaaaaaaa nasi grg kampung ye ekkekeke eiii lembab tul akak nie :)

    ReplyDelete
  25. boring fb ni, sya prefer twittter dah skrg nih. tapi sbb sya bukan artis takde siapa kisah pun fb saya heheh.

    ReplyDelete
  26. fb yg bukan artis depa tak larat nk hack kot...ramai sgt...heheehe

    ReplyDelete
  27. sekarang banyak betol spam kat fb.. geram je.. ntah ape2.. huh !

    saye makan burasak... hehe.. makanan org bugis.. sedap :)

    ReplyDelete
  28. TAKDE KERJALAH TU..NILAH BILA SALAH GUNA KEPANDAIAN DIRI YG ADA

    ReplyDelete
  29. Heran la manusia ni..naper la suka sgt buat keje2 yg diluar kemampuan kotak otak normal berfikir...tak boleh ker duk diam2 kat Fb sendiri..menyibuk mengodam FB org lain...apa faedah yg dapat...bonus juta-juta ker???...muskil..muskil...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...