Friday, May 27, 2011

biar TUA janji CINTA ..


salam semua

sorry sgt2 akak lambat update ari nie .. baru lepas habis meeting dgn bos UTM .. huhhu banyak betul agenda nak2 masuk sem baru nie .. sure kerja banyak lepas nie .. :)) senyummmmm je akak nie kan , x perlahh nak buat mcm mana namenya kerja .. kena ikhlas walau rasa penat semacam .. :)) lepas2 nie akak akan bercuti selama 3 hari .. x tahu nak kemana .. cuti sek kann .. sok dah bermula .. uols kemana ??

ok sebenarnya akak tertarik dgn berita tomok nak kawin nie .. ermm dia ambil gadis berusia 32 tahun , means 5 tahun tua dari dia .. haaaaaaaaa jgn x tahu .. dia sgt2 lah mude buat gadis itu .. tapi tulahhh dah namanyee jodoh kannn :) janji dah cinta ....

JODOH ...Tomok dan Siti Rahayu berkenalan secara kebetulan.

KUALA LUMPUR: Juara rancangan realiti TV, One In A Million musim ke-3, Tomok atau nama sebenarnya Shah Indrawan Ismail, 27, akan menamatkan zaman bujangnya pada 1 Julai depan dengan pramugari Penerbangan Malaysia (MAS), Siti Rahayu Abas, 32 .
Tomok berkata, dia mengenali Siti Rahayu sejak lapan tahun lalu dan memilih 1 Julai ini sebagai tarikh akad nikah yang akan berlangsung di Dewan Serbaguna Datuk Keramat di sini.

Penyanyi yang kini popular dengan lagu Merentas Masa itu berkata, dia mengenali bakal isterinya itu secara tidak sengaja pada 2003 sebelum bertukar-tukar nombor telefon.
“Ketika itu Tomok terbabit dalam satu set penggambaran telemovie bersama New Boyz di Cheras. Kebetulan, Siti Rahayu melalui kawasan penggambaran itu dan kami bertegur sapa selain bertukar-tukar nombor telefon sebagai peminat dan artis,” katanya.


sepenuhnya : HMETRO

apa pandangan uols bila berkahwin pasangan kita lebih tua dari kita .. maksud akak kalau kita kahwin dengan wanita yg lebih tua .. bukan setakat 1-2 tahun tua .. tapi 5-6 @ selebihnya tua dari kita ?? hermmmm pernah juga terfikir .. bila dah tua nantikan .. si isteri lebih nampak tua dari si suami .. apa perasaan si isteri waktu itu ?? ekekekek akak dan suami sama tua .. kami cuba berbeza 5 bulan sahaja .. akak tua 5 bulan dari suami :)) 

JANJI HIDUP BAHAGIA .. DENGAN SULAMAN KASIH SAYANG DAN BERTOLAK ANSUR SUDAH MEMADAI , INSYAALLAH HUBUNGAN AKAN KEKAL SELAMANYA 


 


Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

51 comments:

  1. pramugari besenye mmg lawo2,nmpk mude gaklah ..

    ReplyDelete
  2. sweet jer orgnye...patut la tomok berkenan n jatuh hati...

    dah suke same suka ape salahnye kannn...

    ReplyDelete
  3. kalo jauh sgt beza...baik jgn amek risiko....nampak tua tu takpe lg...tp nnti..kita dh menopos...suami gagah lagi...huhuhu....

    **maniss orgnyaaaaaa

    ReplyDelete
  4. salam kak..

    arini baru dapat komen belog akak ni.. smlm kotak komen & linknya tak kuar lgsung.. tu yg tak tgl jejak tu.. tp ena baca semua n3 akak.. :D


    itulah jodoh namanya kan kak.. kalo tgk rita rudaini pun sama kan.. biasanya lelaki akn dressup lebih matang utk berjalan seiring isterinya.. :D

    ReplyDelete
  5. umur bukan penghalang dah zaman skang ni kan kak

    ReplyDelete
  6. bg zura ok je, janji somi tu dh cukup ilmu tuk bimbing isteri nye ke jln yg betui ..

    ** now cm samo kes dgn shahir .. tp yg sorg ngaku bercinta, yg sorg kato x.. entah lewww

    ReplyDelete
  7. sgttttt cantik!!umur bkn ukuran dh skrg ni :)

    ReplyDelete
  8. dah name nye cinta kan.. yg lain sume tolak tepi je... hehe

    ReplyDelete
  9. kwn akak da gak kawin ngan laki muda..beza dlm 4-5 thun..ok aje..depe bahagia amat..

    yg penting..setiap kita tau tggjwb dan amanah..

    tapi akak pom sama usia..beza dua bulan..hubby la tuo dua bulan tu..ehehehehee

    ReplyDelete
  10. nampak sweet rahayu tu...

    tomok nampak muda sangat dalam gambar..huhu, apa pun jodoh, moga mereka bahagia..:)

    ReplyDelete
  11. tunang amni, jauh muda dari amni... =)

    ReplyDelete
  12. yang pompuan tue x nmpak cm umo dia pn? hmm..

    ReplyDelete
  13. lawalah pempuan ni..
    ni lah namanye jodohkan..
    mcm lily ngan hubby..lily lebih tua dr dia.. :)

    ReplyDelete
  14. 5 thn beza...erm..mber sy lg kak 7 thn beza dia ngan hubby dia..

    ReplyDelete
  15. Assalam Kak Ieda..
    Adohai tajuk x hengaaat heheheh...Alahai dah nak kawen yea si Tomok nie...Moga bahagia mcm kakak dia Si Isma tueee..

    ReplyDelete
  16. kalau dah jodoh mmg tak kemana kan. tak kiralah tua berapa thn pun. cuma doakan kebahagiaan mereka sampai ke akhir hayat~

    ReplyDelete
  17. age is just a number sis..semoga mereka bahagia....

    ReplyDelete
  18. alahai dewan datok keramat beberapa langkah je dari rumah saya
    xsangka plak awek tomok ni budak keramat ehhe
    dulu dia penah kapel ngan budak skolah saya
    tp xjadi..budak tu pon dah kawen

    ReplyDelete
  19. umur hya pada angka bukan pada wajah...ekekekek

    Sga mereka berbahagian hga ke syurga..

    ReplyDelete
  20. umur tue sekadar angka jerk kot...tapi xnampak pun pompuan tue tua kan...sweet...

    jodoh ketentuan ILLAHI....

    ReplyDelete
  21. huuuu...xnampak langsung tua nye..kalo tomok xpe la..berduit..kalo muda yg xberduit toh yg susah..weee

    ReplyDelete
  22. zaman skang kan ramai pempuan pandai jaga badan, jaga muka..ramai yg awet muda skang ni.
    Masalah tu takde sgt rasanya...tp kalo masalah tomok umur 45...pempuan tu umur 50 dh menopous?? ermm...lelaki ni jgn..dorang umur 60-70 pun kuat lagi...hehe

    ReplyDelete
  23. eh..dilla pun tua 5 bulan dari hubby..dilla bulan 1, die bulan 6...

    pada dilla pulak, bukan la tak elok..tp cube bayangkan bile da umur kite da umur 50, laki baru umur 45..haishhh mude lagi tu...

    tp da jodoh kan kak nk wat camne..

    ReplyDelete
  24. ok je..saya tgk maksu saya tu bahagia je hidup ngan suami dia yg muda 4 tahun drp dia...semua ni jodoh...asalkan ada tolak ansur...tapi kalau saya, saya kurang minat pulak ngan lelaki muda drp saya...huhu...

    ReplyDelete
  25. ramai yg kawen dgn perempuan berusia skang ni . benda yg dh biasa kan..

    hehe. takpe asal mereka bahagia.

    sis , join u here, keep in touch :)

    ReplyDelete
  26. lama dah diaorg berkawan yer..masa tomok 19 thn tu,,,huhuhuumu

    ReplyDelete
  27. tak tau la..
    tak best je rasa..
    heheh..
    suka yang sebaya..:)

    ReplyDelete
  28. @ ena ~ huuh akak tahu ena setia baca blog akak nie :)) .. tulah sblm nie embad popup tuu yg ada je prob :))

    ReplyDelete
  29. @diana ~ tu lah ieda pun suke lebih tua dari ieda .. kalau mude nie huhuh x dpt bayangkan lah mcm mana .. tapi kalau dah jodoh kan :)

    ReplyDelete
  30. kalau pandai jaga takper tua ke muda tak kisah...yang penting bahagia & blh terima seadanya

    ReplyDelete
  31. kalau dah jodoh.. moge berkekalannnn

    ReplyDelete
  32. cinta itu buta...susah nk ckp kan... rozita dgn shahir lgi jauh beza... dgn janda akhil hay dan laki baru dia tu pun laaagiiiiii jauh benar beza... harap perasaan cinta tu kmaintain la bukan sebab paras rupa kan.

    ReplyDelete
  33. hi kak...sangat comei la bakal wife dier siap ader lesung pipit lagi ek...

    ReplyDelete
  34. yg penting cinta dan kasih sayang tu. dapat yg muda kalau tak sehaluan pun tak guna.

    esok dah tua2 tu pandai2 lah.. sekarang ni modern. Aston Kucher dgn Demi Moore tu.. lagi lah... Tapi i suka. Conceptnya suka dan cinta.. yeeehhaaaa..

    ReplyDelete
  35. dijemput hadir seantero blog ke kuching 11 Jun... sila klik attend walau sekiranya not attending... baiklah


    http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=212267882139695

    ReplyDelete
  36. x kisah lah.,.jnji dia suka & bahgia

    ReplyDelete
  37. zaman skang takde hal dh kot kak sbb teknologi moden mcm2 dah utk nampak muda n cantik.siapkan je la $$$...

    ReplyDelete
  38. cinta x kenal sapa~~~~~

    ReplyDelete
  39. umur x pwnting kan. yg penting kedua2nya bahagia dgn pilihan sendiri....

    ReplyDelete
  40. yang penting kematangan lelaki kot. usia sekarang tak terlalu memainkan peranan. sebab ada yang tua tapi tak matang. semua jodoh kan..

    ReplyDelete
  41. ieda cam tu jauh bezanya tak pe, kalau cam cik rozita ngan shahril tu cam pelik, bukanlah pelik banyak, sebagai seorang perempuan kita kena pikir jangaka masa panjang, Tak payah akak sebut, mungkin Ieda faham apa yang akak maksudkan.

    ReplyDelete
  42. Cinta tak mengenai usia kak..heeee.Kataaaa CINTA TU BUTA KAN..(^_^)

    ReplyDelete
  43. cntik jgk bakal isteri tomok tu...dah jodoh kak...terima jelah kan..

    ReplyDelete
  44. tua sikit je tp anak dara jugak.hehe.pramugari sure lawa kan.smg dorang bahagia.:)

    ReplyDelete
  45. muda ke tua bkn penentu jodoh tu kan kak..kdg2 tua p tak matured, pastu muda tp matang hehe..pndai2 je izan.

    lama xsinggah sini,byk nk kena baca ni hehe...

    ReplyDelete
  46. lor..ingat rozita cik wan tadi..cm ada gaya sikit

    ReplyDelete
  47. entah la sis...janji mereka bahagia.kan?tak pernah terfikir sbb saya mmg dr sek berazam nak cr pasangan lbh matang dan tua dr saya..hehe

    ReplyDelete
  48. nona tadi pun ada siarkan cte sal pom yg kwin dgn
    lelaki yg lbh muda..pom tu ad pgkat datuk lagi..untg suami br dia..huhu..cinta tak knl usia,nabi pun kwin dgn pom lbh berusia kan kak?moga2 diorg bhgia selamanya..:)

    ReplyDelete
  49. kyzie ~ yes dikk kalau ikut sunnah nabi begitulah .. tapi tu dulu , para nabi dan para sahabat x pandang mana2 perempuan dah .. tapi skrg ! huhuhu :)

    ReplyDelete
  50. CIMDDC ~ yes kak .. pahammmm sgt ! :))

    ReplyDelete
  51. jodoh tak kira usia..
    moga bahgia..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...