Saturday, May 21, 2011

BFAST cum LUNCH


salam semua

hari nie pun sama .. akak buat bfast sekali dgn lunch .. buat banyak , malas nak masak hari nie .. nak lepak2 depan comp dan xtiviti hantar anak2 ke tuisyen je .. ermm kebetulan hubby x balik semalam , dia tidur pekan .. kerja banyak huhuhu maka kami berempat ajelan ari nie .. petang nanti baru balik uhuuh



dan ini semua yg akak masak pagi tadi .. kebetulan ada nasi , jadi akak grg kan aje .. anak2 jenis x cerewet kan .. alhamdulillah semua kenyang sampai tgh hari :)


 mee siput grg :)

uols tahu tak ape nie ??
haaa cer teka ...
sedappp inti daging / ayam






Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

22 comments:

  1. sedaknya ieda...terliur akak sb akak tgh kelaparan dok hotel ni..tggu hubby blik lmbat lagi..nk turun pi kedai jauh pulok.nok order mknan hotel..mok wey..reganya...

    untung masak gini..xde ulang2 masak..tghari bole relak...

    ReplyDelete
  2. macam fishball pun ye kak bnda tu...

    adoii.. lom mkn lagi nie.. tgk lapar je kan..
    akak nie suke lah wat saye jd lapr.. huhu

    ReplyDelete
  3. Apa tuuu?cem sedap je..mcm yg biasa dicucuk2 cem fishball tu..hehe

    ReplyDelete
  4. brunch la ni kiranya..breakfast+lunch.senang keje hehe..semua mengenyangkan.. =D

    ReplyDelete
  5. byknyer masak...
    kalo lya msk byk gini..mmg tahan smpai k ptg gak ni..

    apekebende tu???
    roti gorengkahhh??

    ReplyDelete
  6. oh brunch... diet ke? kihkihkih

    ReplyDelete
  7. wah wah wah,
    sakannyer akak bfast,
    nie comfirm lunch x payah mkn lagi kan,
    sbb dah kenyang:)

    ReplyDelete
  8. senang kan masak sekali je.. yg penting perut kenyang kan kak.. nak wat kije lain pun dah tak susah hati nak kejar sana sini.. :D

    apa tu ek??

    ReplyDelete
  9. @sarah-najwan ahahahha ciann akak .. lepas nie pi makan ye .. :))
    aah kak senang mcm nie .. tgh ari nak relax2 sambil BW :)

    ReplyDelete
  10. @jeely jelly hahahah bukan fish ball .. tapi geyjos .. seddappp :) ala2 fish ball jugak .. :))

    ReplyDelete
  11. @Kalamhati aah geyjos tuu :) 1st time beli utk grg di rumah wan :)

    ReplyDelete
  12. @~izan~ yerlah dikk .. senang mcm nie anak2 pun x kesah .. kalau ada hubby kena lah masak bagai kan :)

    ReplyDelete
  13. @LYAfrina ish lya nie ekekek bukan roti lah dikk , jauh bebenorr tekaannye :)
    geyjos dik .. macam ala2 fish ball tu :)

    ReplyDelete
  14. @Noriz yes diet utk anak2 .. tapi still ada nasi huhuh ..

    anak2 makan tu akak makan roti wheatmeal jew .. :)

    ReplyDelete
  15. @Cik Wanie Ghani nie makan utk lunch juga dik .. anak2 mana leh tahan .. akak ye lah ekekke :)

    ReplyDelete
  16. @Ena yes dik .. senang sgt mcm nie .. sekali masak je .. biasa tu akak masak nasi lemak .. sampai tgh ari .. nie ubah selera .. :)

    hermm namaya geyjos dik :)

    ReplyDelete
  17. hui nasi goreng. sedap kak.. sejak duk rumah ni x makan lg nasi goreng.

    Linda Onn dapat balik FB

    ReplyDelete
  18. Sha penah rs benda alah tu...sedap! ayam punye

    ReplyDelete
  19. woooo menyelerakan
    tulah kdg2 terus msk tuk tghari or mlm sng x byk keje....
    akk mkn jugak ke...diet kan hehehehe

    ReplyDelete
  20. semua tu win suka kakieda.nasi goreng tu favourite saya..yummy!!!

    ReplyDelete
  21. Breakfast sekali ngan lunch tu dah selalu akak amalkan, terutama buat nasi lemak tu waktu breakfast, alamatnya tengahari tak masaklah.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...