Monday, May 9, 2011

berbuka puasa - simple2 aje ..

salam semua
alhamdulillah tinggal beberapa minit sahaja lagi akan masuknya azan .. x sabar nak berbuka puasa .. akak masak apa ?? ermm simple2 je .. kebetulan zahrien dan hubby x der .. hari ini zahrien x ke nursery .. hubby akak bawak balik ke kg ... huuh katanya x nak bagi ganggu akak nak berbuka .. adoiiii thanx hubby :)
ok menu akak untuk berbuka hari ini sgt2 simple tau :)
moh layan 



Jom Baca Lagi ..





 karipap daging musti ada :)

 sambal tumis sardin .. huhuh nie memang akak dah lama x makan ..

 fish nuggets with jalapeno cheese sos ( ishh tul ke eja tuu ekekek )

 acar basah , timun  & carrot :)

 telur dadar kena ada :)

 akhir sekali , ayam crispy :)



inilah menu2 yg x seberapa dari akak , makan bersama nina dan riena je .. 
selamat menjamu selera semua ... jemput makan !



 
 Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT


49 comments:

  1. tu bkn tak seberapa dah tu..tu dah beberapa..best2 semua..mmg kenyang tu dah kak..sos wedges tu izan nk order ari tu tp dah xde stok.sedih..sobs

    slmt berbuka..jgn lupa esok jumpa tau =D

    ReplyDelete
  2. kak,selamat berbuka kak!

    walaupun simple,telan air liur jugak jat O.o

    ReplyDelete
  3. kak,selamat berbuka kak!

    walaupun simple,telan air liur jugak jat O.o

    ReplyDelete
  4. nmpk sedap & very nice nye hidangan

    ReplyDelete
  5. dtg klik nuffnang akak

    ReplyDelete
  6. i pun belum habis ni ganti posa..

    ReplyDelete
  7. slamat b'buka kak..
    su ni xganti utang lg nih..br nk mula khamis lepas, tetiba dpat cuti lak..huhuhu

    ReplyDelete
  8. sedap tu menu nya..slamat ganti pose kak..hehe

    ReplyDelete
  9. tu da ok tau..igt masak gak berasaskn daging yg akak bgtau tu..hehe

    akak pom xgnti poso lagi..huhu
    nk kene buat jgk minggu depan ni..

    ReplyDelete
  10. mmg simple sgt2 ni...ratu ade utang pose 3 ari lg...

    ReplyDelete
  11. uhuhuhu...tak seberapa? dah banyak tuh sangat tuh menunya....

    ReplyDelete
  12. huhu..
    terliur d buatnya..

    ReplyDelete
  13. izan ~ ekekek .. simple2 nie dikk , lauk sardin jeww :)
    ok2 . x sabar nak suh carrot cake enterpreme :))

    ReplyDelete
  14. Selamat Berbuka..:)
    sedap menu tu.. walaupun simple..

    ReplyDelete
  15. alhamdullilah..
    ieda sampai juga puasa pada hari ini
    menu berbukamu..
    ya ampun..
    menyelerakan

    ReplyDelete
  16. simple ape gitu kak smp penuh meja.. hehehe...
    saya dok ganti lg pose ni... mggu dpn ar nak ganti... huhuhu...

    bestnya nak ngedate dgn izan yer... jelezzzz tau....

    ReplyDelete
  17. simple tapi syedapp maaa...ehh nak kena order ler HL tu...tapi tungguu....2-3 ari lagi...kali nie nak try stoberi plakk....

    ReplyDelete
  18. mak aih!menggoda jiwa semuanya tu..hehe

    alhamdulillah..rezeki org puasa tu..=)

    ReplyDelete
  19. wpun simple, meja mkn akak tetap meriah!

    hr ni sha berbuka mkn kt lua......satay n ratah sup ayam cendawan.....ehehe

    esok akak pose? sha teruskan bpose, insyaAllah :)

    ReplyDelete
  20. wlu simple tp ttp memancing selera..lagi2 sambal sardin tuh..fevret saya tuh..hehehe

    nway, akak tukar background blog ek...canteklah..=D

    ReplyDelete
  21. sardin memang pembuka selera..tak kesah masak ape pun sedap atau tak..dan anggur buat feveret awe...selamat kat umah ni pun ada anggur :)

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum Ieda

    moga puasa itu diterima oleh Allah

    Wassalam

    ReplyDelete
  23. perghh...sedpanya....buatkan sy lapar ditengah malam.

    sedapnya fish nugget n sos cheese tu...

    ReplyDelete
  24. Ieda sedapnya jadi lapau pepagi ni.karipap sedap.

    ReplyDelete
  25. mmg simple kak! tp kita pon suka simple2..sebab berbuka mmg ghairah tp mknnya sikit je..hihi

    ReplyDelete
  26. fiza ~ hahaha aah dik .. semua tuu akak makan sikit2 .. x habis punn :)

    ReplyDelete
  27. CIMDDC ~ ahahha akak nie pengemar karipap mcm saya erkk :) ti karipap frozen kak .. tapi sedap sgt2 sbb x berminyak tau .. inti pun sedap .. ieda buat jual di office .. org punye :))

    ReplyDelete
  28. hanim ~ haaa tulah fish nuggets & sos cheese nie .. sedapp dikk :)

    ReplyDelete
  29. bro rozali ~ insyaallah bro doa2kan ya :)

    ReplyDelete
  30. hawa ~ aah dik .. akak pun minat sardin .. anak pun sama .. :) pembuka selera kan .. 1st day puasa nie mcm tu lah :)

    ermm dah lama sebenarnya x makan anggur tuu .. tu yg beli tu :))

    ReplyDelete
  31. lily ~ sardin nie dik semua org suke kan .. depends pada masakan masing2 :)
    aah tu pun huru hara ekekke :)

    ReplyDelete
  32. sha as ~ ari nie akak x pose dik .. akak amik isnin khamis insyaallah :)

    ooo syoklah berbuka diluar ... akak nie hubby sebuk memanjang huhuh :(

    ReplyDelete
  33. wan ~ ekekek aah wan .. jemput makan dehh :)

    ReplyDelete
  34. azue ~ haaa tulah .. lama tul ko x order HL :) leh je try yg baru :)

    ReplyDelete
  35. zue ~ ekekek simple lah nie dikk lauk sardin yooo eekek :)
    haaa ganti cepat2 .. dah tengah bulan lima dah nie .. 2 bulan layie nak ngadap posee :)

    ReplyDelete
  36. ayu ~ ekekke alhamdulillah ayu .. :) jemput makan ayu ...

    ReplyDelete
  37. farah & toyol ~ ermm jemput makan dik :)

    ReplyDelete
  38. ratu ~ haa ada utang 3 hari .. bila lagi tuu nak ganti ekkeke :)

    elebor ~ huhu simple lah nie .. sardin yoooo :))

    ReplyDelete
  39. kak zia ~ x der stok daging kat umah kak .. lagipun anak2 saya kureng ngan daging nie .. masak ikut selera anak2 lahh sib baik samee suke sardin ekekek :))

    ReplyDelete
  40. susumie ~ tulah .. kalau tangguh2 di cutikan pulakk .. ekke maklumlah nama punn perempuan :)

    ReplyDelete
  41. mia ~ thanx dik :)

    ReplyDelete
  42. yan & jat ~ thanx .. selamat berbuka .. ha kalau belum habis tuu silalah gantikannya .. ieda nie puasa sunat isnin & khamis je :)

    ReplyDelete
  43. Ieda..tuh bukan hidangan yang simple.. tapi dah hebat laa tuh.. hmm..tgk Iedanya sambal tumiss makk aihh sedapnyaa.. :)

    ReplyDelete
  44. eida ada lagi 20 hari tuk ganti posa..uwaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  45. xseberape pon dah 4,5 menu tu kak...klau berape2 tu xtau brape pinggan lg menu dia..

    ReplyDelete
  46. aduh kak, buat saya rasa lapor tengok makanan neh...huhuhu

    ReplyDelete
  47. nyum2 bestnye...akak nanti bagi email ek...nak contact...

    ReplyDelete
  48. wahhh...sedap2nye...terus lapo menengoknye...sib baik da nk lunch..

    ReplyDelete
  49. biarpun ringkas,
    tapi still sedap kan,

    hihihi:)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...