Tuesday, May 10, 2011

berapa kalori anda di BAKAR dlm sehari ?


salam semua ..

dah lama akak x cerita pasal HERBALIFE kan .. akak pun dah enjoy ambil shake HL sehari sekali .. dah boleh control pemakanan walau agak payah :) senaman pun dah mula kembali .. malas2 punn kena buat juga ..bila dah mula senaman tuu bdn rasa segar semacam tau :) x caya .. 

cube lahh buat senaman ringgan2 dlm masa 20 minit sahaja .. bdn anda semua akan rasa segar dan x lemau2 lagi .. nak2 musim panas skrg nie kan .. ramai diantara kita yg pakai aircond tidur malam kan .. huhuh tu lagi bahaya .. tapi nak buat mcm mana kan .. cuaca skrg ... huhu tuhan sahaja yg tahu ...

ok lah moh baca nie

Tujuan utama produk Herbalife:

Mengurangkan pengambilan kalori melalui pengantian makanan, supaya kalori yang dimakan kurang dari apa yang tubuh mampu bakar tetapi dalam masa yang sama membekalkan tubuh dengan segala zat makanan yang badan perlukan supaya tubuh berfungsi dengan baik.

Jika situasi ini berlaku setiap hari, tidak kira umur, jantina atau berat sekarang, anda akan berjaya mengurangkan berat badan dengan efekfif dan selamat!


Lihat contoh dibawah untuk gambaran yang lebih jelas;

Fakta: Sepinggan mee goreng 770 kalori

 
Fakta: Secara purata, masyarakat Malaysia makan 1000 kalori sekali hidangan


Fakta: Herbalife Shake hanya bernilai 180 kalori


Fakta: Untuk langsingkan 1kg tubuh kena bakar 8000 kalori


Fakta: Wanita bakar 1800 kalori sehari
Fakta: Lelaki bakar 2200 kalori sehari


Jom Baca Lagi ..




Secara asasnya pembakaran lemak/kalori berlaku seperti berikut dengan amalan Shake Herbalife 2 kali sehari dan sekali menikmati makanan kegemaran;
Wanita : 1800 - 1460 = 340 kalori dibakar setiap hari
Lelaki : 2200 - 1460 = 740 kalori dibakar setiap hari
*Erobik selama sejam = 405 kalori dibakar
(Kiraan untuk individu dengan berat 68kg)



Berapa KG saya boleh langsingkan dalam sebulan?
Wanita: 340 kalori X 30 hari = 10, 200 kalori = 1.3KG
Lelaki: 740 kalori X 30 hari = 22,200 kalori = 2.8KG

info : sihat langsing bergaya 

Bertindak sekarang!


Langsingkan tubuh anda!

Anda tidak perlu malu lagi di khalayak ramai!

Tiada orang akan mengata anda lagi!

Anda boleh bersukan seperti orang lain!

Tiada lagi penyakit yang membimbangkan kerana kegemukan!

Hidup anda lebih bermakna!

Lebih mudah untuk memilih pakaian!
Lebih mudah untuk bergerak aktif!

Anda tidak akan menjadi bahan gurauan lagi!

Keyakinan diri akan meningkat!


apa lagi kawan2 semua .. bertukarlah dengan HERBALIFE @ jgn lupe SENAMAN SELALU ok ... :) 




Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

16 comments:

  1. mmg penting amalkan gaya hidup sihat..utk kesihatan sepjng hayat...

    ReplyDelete
  2. kak zea ~ yesss zaaaaaaaaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  3. hehehe...kak, skrg ni cuaca sgt panas duk slm blk skjp dh b'peluh mcm duk kt sauna je..so, rsenye bleh trun berat badn nih...hehehe

    *apa2kan utamakan kesihatan..yeeeaahaaa...

    ReplyDelete
  4. hebat nya produk herba life ni kan kak...:-)

    ReplyDelete
  5. susumie ~ tulah .. dah mcm sauna kan .. kalau tidur mlm x sah kalau x bukak aircond huhuh

    aah dik apa2 hal sekalipun kesihatan kena jaga nak2 kita org perempuan nie :)

    ReplyDelete
  6. ct ~ ekkeke meh lah cube dik :))

    ReplyDelete
  7. nanti kita baca lebih lanjut yek

    tengah nak kurangkan berat badan gak ni


    ^______~

    ReplyDelete
  8. saye ambik HL jugak - teh mix lemon and hibiscus..

    ReplyDelete
  9. akak nampak kurus semalam...hehe..betul..tak tipu. =D

    ReplyDelete
  10. ati ~ ok kak .. saya hanya nak share panduan sahaja kepada yg berminat :))

    ReplyDelete
  11. ainnoraini ~ haa ok lah tuu .. akak amik teamix lemon jeww :)

    ReplyDelete
  12. izan ~ yer lah tuu dik :) thannnnx !

    ReplyDelete
  13. senaman yang konsisten juga membantu kan...

    ReplyDelete
  14. akak sy pernah makan herbalife perisa coklat..sedap..nyuum..turun gak la berat..tapi sy ni jenis culas..jap makan jap tak mkn..last2 tersadai..

    ReplyDelete
  15. nasrudin ~ yes bro .. amalan kesihatan tu utk kita jugee :)

    ReplyDelete
  16. Qis ~ oh ya dikk .. ermm kenapa x teruskan .. oo culasss ekekke ..
    yang nak seribu daya yanggg :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...