Wednesday, May 11, 2011

Bayi berkepala 2 - allah maha besar !


salam semua 

pagi2 lagi buka metro online dah baca kisah bayi yg sgt2 istimewa ini .. wajahnya bukan lah mengerikan tapi akan menimbulkan perasaan kasihan bila kita melihat keadaan dia .. x dpt bayangkan mcm mana dia nak menjalani kehidupan dia .. sesungguhnya allah maha besar .. dia memang maha memahami apa yg dia lakukan terhadap hamba - hambanya .. marilah kita bersama - sama memuhasabah diri ..

BEIJING: Seorang wanita melahirkan bayi perempuan yang berkepala dua di wilayah Sichuan, lapor media semalam. Bayi terbabit yang berkongsi tubuh, mempunyai dua tangan dan dua kaki, dilahirkan secara pembedahan caesarean minggu lalu.

Menurut media, bayi terbabit dipercayai mengalami dicephalic parapagus - sejenis kembar siam yang sangat jarang berlaku. Menurut pakar, disebabkan bayi terbabit berkongsi tubuh, adalah mustahil untuk doktor memisahkan mereka.

Kakitangan Hospital Pusat Suining berkata, bayi itu dilahirkan Khamis minggu lalu.
“Pada awalnya, ibu bapa bayi itu enggan menerimanya kerana bimbang tidak mampu membesarkan anak mereka dengan baik kerana menyara hidup sebagai petani,” katanya

** kepada ibu2 yg mengandung x yah tgk ya .. kalau nak tgk juga kena bersedia , x mo terperanjat tau ..

Jom Baca Lagi ..



JARANG BERLAKU...bayi kembar siam anak kepada pasangan petani China masih ditempatkan di hospital. 

Walaupun berkongsi tubuh, kembar itu memiliki dua tulang belakang dan saluran makanan bersaingan. Pakar perubatan berkata, kembar dicephalic parapagus berlaku apabila sel telur gagal berpisah sepenuhnya dan amat jarang berlaku.

Walaupun kebanyakan kes dicephalic parapagus dilaporkan di Asia dan Afrika, kelahiran sebegitu pernah berlaku di Barat. Antaranya, pada Julai 2009, Lisa Chamberlain, dari Portsmouth, melahirkan pasangan kembar Joshua and Jayden yang berkongsi tubuh.

Bagaimanapun, Jayden hanya sempat hidup 32 minit selepas dilahirkan. - Agensi



 Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

27 comments:

  1. subhanallah. mana gambarnya kak ? nak tengok.

    ReplyDelete
  2. tulah kak..allah maha besar...kun fayakun...

    ReplyDelete
  3. kak...mukanya sgt comey..tembam2 dua...mcm2 skrg ni...kesian tgk baby tu..

    ReplyDelete
  4. camne tu ye kak budaknya nnti...subhanallah...

    ReplyDelete
  5. subhanallah kuasa allah kan..

    ReplyDelete
  6. tgk juga di tv smalam..memang mengejutkan..Allah Maha Besar..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Ieda

    subhanallah
    Allahuakbar
    moga dipermudahkan mereka

    Wassalam

    ReplyDelete
  8. subhanallah... besarnya kuasa Allah..

    ReplyDelete
  9. nauzubillah..kesiannya baby tu..sentiasa berdoa supaya djauhkan dari ujian mcm ni..

    ReplyDelete
  10. ya allah...sedih pon ade tgk..

    ReplyDelete
  11. kuasa Yg Maha Esa...ada tersirat sebalik tersurat...

    ReplyDelete
  12. smlm dah tgk kat berita tb.....ada hikmah disebaliknya...

    ReplyDelete
  13. subhanallah..moga anak tu dpt hdup mcm org lain..sebak pun ado..huk

    ReplyDelete
  14. itulah bukti kekuasaan ALLAH...:)

    ReplyDelete
  15. itulah kebesaran Allah taala..
    subhanallah..

    **bandwidth tu jika pkai BB..abis gig dia..jadi line 3G akan jadi slow la sket..lambat loading..jika nk laju cam biasa..kene tmbh gig..
    1g=15 hengget..tapi akak xtmbh pun..hehehe

    ReplyDelete
  16. Ya Allah... subhanallah...kesian pada baby tu...

    ReplyDelete
  17. kak zea ~ ooo baru den paham kak ekekke :)

    ReplyDelete
  18. SEMUA ~ semoga ini dijadikan renungan buat kita semua .. insyallahh betapa besarnya kuasa allah

    ReplyDelete
  19. sian kt baby nih..camne la die nk menjalani kehidupan die da besar nnti ye..

    kuasa allah kan kak..Dia lebih tahu..

    ReplyDelete
  20. Subhanallah..semalam tgk berita..speechless rasa.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...