Friday, May 20, 2011

TESTIMONI diriku


salam semua 

ramai yg bertanya dan kurang yakin dengan apa yg akak amalkan selama ini berkesan atau tidak .. pengambilan Herbalife dan mengamalkan pemakanan yg sihat , selepas 2 tahun mengambil Herbalife .. alhamdulillah akak sudah mendapatkan kembali kg sewaktu mula2 kawin dulu .. walaupun tidak lah secara tepat .. sbb masa kawin dulu 65 kg .. tapi alhamdulillah , akak nie jenis yg kalau diet sendiri mengelat sokmo , jadi HL nie betul2 membantu .. kerana pengambilan HL ini telah mengajar akak banyak tentang pemakanan yg sihat dan tidak sihat untuk kebaikan keluarga dan seterusnya dpt dikongsikan bersama kawan-kawan :)


Bagaimana Menurunkan 1 - 5 kg Sebulan Sambil Menikmati Makanan Kegemaran Anda?

Gantikan 2 makanan rutin anda dengan Shake lazat Herbalife dan makan sekali seperti biasa. Minum Tea Mix 3-4 cawan sehari dan anda akan hilangkan ke semua lemak-lemak yang merungsingkan, kekalkan berat badan ideal dengan mudah, dan pasti akan merasakan apa sebenarnya SIHAT.
 

pic kiri end of 2008 - kanan, now 2011 - 67kg

Jom Baca Lagi ...



Formula 1 - Nutritious Mixed Soy Powder Mengandungi vitamin dan nutrien penting. Shake pengganti sajian lanjutan ini padat dengan protein dan nutrien penting. Mengandungi 19 vitamin dan mineral. 9 gram protein soya dan 18 gram bila dicampurkan dengan susu atau susu soya setiap hidangan campur serat untuk menolong anda berasa kenyang dan puas. Boleh membantu anda menghilangkan, menambahkan atau mengekalkan berat badan.* Mempunyai lima perisa iaitu DUTCH CHOCLATE, STRAWBERRY, TROPICAL FRUIT, FRENCH VANILLA DAN CAPPUCINO




 Formula 3 - Blended Soy & Whey Protein Powder Suplemen Protein tanpa lemak menolong menghalang rasa lapar dan mudah ke mana-mana untuk mengawal rasa lapar dan pengurusan berat badan yang menyihatkan. Campuran soya dan protein proprietari. Mudah dibancuhkan dalam shakes, sup dan sos. Menolong membina dan mengekalkan jisim tubuh tanpa lemak.




Tea Mix - Ekstrak teh lemon dan bunga raya membantu pembakaran kalori dengan cepat di samping dapat memberikan sumber tenaga, sangat mengenyangkan disamping membantu mengawal selera terhadap makanan ringan. Mengandungi antioksidan yang mana dapat mengeluarkan toksin di dalam badan dengan berkesan




masih lagi dlm usaha utk mendapatkan 60 kg .. yehaaaaaaa
dan ku BAHAGIA !

kepada yg berminat utk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai HERBALIFE dan harganya .. jgn lah malu2 ya .. emailkan akak pertanyaan2 uols .. @ ym je .. insyaallahhh akak akan sama2 share kebaikannya :)

zarida@kolejshahputra.edu.my
id ym : iedaimmi@yahoo.com







Jom Jana Pendapatan dengan klik HEARTBEAT

41 comments:

  1. bestnye kak..cam teringin je, eina dl, bfore kawen lebih kurang berat akak jugak, skrg mencanak naik..takpe after bersalin anak ke2 ni, kita try,,hee~

    ReplyDelete
  2. akak mmg nmpk sgt kurus..nak2 masa pakai baju kurung amik kek ari tu...

    bagus kurus dgn cara yg sihat..takpyh seksa2 bdn kan kak,mcm yg izan citer tu..hehe

    ReplyDelete
  3. Akak ni mesti tinggi sbb 67kg pun tak nampak berisi sgt...sy ni 65kg pun nampak gemuk huhu..nak target berat sblm kawen mustahil sbb 50kg...dpt 55kp pun dh ckp bersyukur sgt2...

    ReplyDelete
  4. tp herbalife mhl skit kan k.ida...ratu yg takble tahan nk menelan 1-2 jenis tu...mmg failed.dulu pnh minum JM5.tp skotak je.mmg berkesan.cuma tak larat tang $$$$...

    ReplyDelete
  5. @Alida Ali ya dik .. motivasi diri tu penting .. akak dulu payah nak turunkan berat sbb jenis suke ngelat .. tapi dgn HL nie , banyak sgt2 membantu .. :)
    jom lah try ... x rugi tau :))

    ReplyDelete
  6. lain sanagtlah kak.... saya makin gigih membina badan kak dia erh.. huhus edih

    ReplyDelete
  7. @ratusiput aah dik .. tapi mahal dia berbaloi dik .. x lah mahal sgt kan kalau di bandingkan pemakanan kita yg kita ambil dari pagi sampai mlm .. cer tgk :))

    kalau ambil sehari rm 10.00 dgn kalori 1000-2000 sehari buat per .. dgn shake HL sekali shake hanya 180 kalori dik .. dan kenyang tau .. x rugi :)

    ReplyDelete
  8. @mamalieyna aah dik .. nanti boleh cube .. x rugi tau .. utk kesihatan juge .. utk sebulan makan nie .. dan dari situ leh belajar bagus amik ape dan mana yg x bagus dan perlu dielakkan :)

    ReplyDelete
  9. @~izan~ hahahah thanx dik .. pueh nak dpt kurus mcm nie sbb akak nie pemakan org nya dan selera tinggi ..

    tapi dgn HL banyak membantu akak .. sbb bila akak amik secara langsung akak kenyang .. tu yg bagusnya dengan HL nie .. kalori punn x banyak setiap shake hanya 180 :))

    ReplyDelete
  10. @etiey.com© ekekekk tu lah .. dulu mcm tuu jugak dik akak nie .. main taram je .. last2 fikir , x nak lah sbb banyak baju x leh pakai .. x leh nak melawooo .. hubby punn duk pandai senggih2 dan perli2 uhuhu :)

    ReplyDelete
  11. cuba akak buat satu entry khas pasal produk ni...bape harga...bpe jenis item kena bli...cara2 makan...n suggestion perisa yg sedap nk telan....dan jadual pemakanan...kire kompletela pasal HL...ratu nk tau ni...nk tgk camne...ne tau ble cuba...

    ReplyDelete
  12. @ratusiput ok dikk .. insyaallahh akak akan buatkan entry tuu dlm masa terdekat .. tapi kalau dlm nie takut ratu x berapa paham .. biasa tu penerangan lebih lanjut memang perlu kalau ratu nak cube ..

    x per2 .. akak buatkan nanti .. kena cari dari sifu akak :) ok dik

    ReplyDelete
  13. kak ieda comel, mase sha jmpe akak kt kuantan tu, sha tgk akak kecik je....x la besar pn..comel sgt....

    ReplyDelete
  14. kak..el pun nak jd cam akk gak
    huhuhu skrg berat nau ha...
    ape yg el buat skrg.just bf bb ngan diet..xmkn mlm...el ni kategori sng naik badan tu huhuhu

    ReplyDelete
  15. akakkkkkkkk.... giler berbeza! saya dah try HL ni namun hasilnya nan hado. mungkin saya tidak mengamalkan pemakanan yang betul. hehehe


    respek ar kat akak. meh nak tabik hormat skit... hehehe

    ReplyDelete
  16. dsyatnya akk dulu..syabas kak! mmg betul2 berkesan..

    ReplyDelete
  17. akak nampak smakin muda selepas dan kurus niee..suke tgk muka akak tau..

    berjaya punn baca lagi tue..hehehe..pandai akak godek2 html yea..hehe =)

    ReplyDelete
  18. nak maintain kan berat bdn ni aduhai punya la susah...kalau nak naik tu...cepattt jer...tp ieda bagus la..berjya dpatkan semula berat yg ideal tu...

    ReplyDelete
  19. la...mmg ketara keberkesannnya ieda dih...dulu awk lain sgt..chubby2 gtu..skrg mmg napok slim..ai kan tahu you skrg mmg slim tau..hehee

    tahniah la yer..go 4 60kg deh...

    ***pssttttt...akak lak nok gumuksss...waaaaaa

    ReplyDelete
  20. wah... tahniah yer... anda membanggakan eB sbgai rakan.. sbb anda kuat semangat :)

    ReplyDelete
  21. Semalam ada juga org.mai prmote Herba Life kat Opis.tapi tak beli pun la cuma check berapa peratus lemak dalm badan jer..

    ReplyDelete
  22. tgk ieda dulu dan sekarang lain betul la... tahniah... kekalkan badan mcm ni ok....

    ReplyDelete
  23. wah kak...mmg lain..bagus la..sebab berkesan dan memang cantik akak skunk!

    tahniah kak

    ReplyDelete
  24. kalau ada usaha dan keazaman yg tinggi..ia pasti kan berjaya kan

    ReplyDelete
  25. Wah kak..cayalah..mmg berbeza sgt..
    Usaha tangga kejayaankan kak..
    Tahniah kak..!

    ReplyDelete
  26. haahla kak... mmg nmpak beza...
    sbb tuh saya jeles.... huhuhu...

    nak kurus mcm akak jgk...
    nnti saya emel akak eh...

    ReplyDelete
  27. kawan yus pun ada amalkan herbalife ni. Tengok rupa dia meamng banyak perubahan...

    Yus puashati lagi dengan berat badan yus walaupun beza 11 kg dari sebelum kahwin. Tp dulu sebelum kahwin mmg kurus sangat rasanya, ni ideal okleh tu.

    Ieda pun nampak beza dari dulu ya. Tahniah sebab herbalife sudah membantu.

    p/s: problem ieda untuk nuff tu, yus tak pastilah nak bantu macam mana ye? Kalau yus punya memang letak before perkataan tu...

    Mungkin ada kod lain mengganggu tak?

    Maaf sebab tak dapat bantu ya. Yus pun bukan pandai sangat pasak ni, belajar dari trial n error sebenarnya...huhu

    ReplyDelete
  28. owh.. itu rahsianya.. hihi..

    ReplyDelete
  29. @sha a.s hahhahah sha memang .. akak nie cumei je :)) sha lagi lah nak dpt bdn mcm sha mauuu gile diet akak ekekek :)

    ReplyDelete
  30. @el boleh dik kite roger2 dlm ym ekekek :)

    ReplyDelete
  31. @NM02 loor cayunk kena disiplin lah sikit yang .. x der coach tuu , kalau nak try balik boleh je .. akak leh jadi coach nyer :))

    ReplyDelete
  32. @MrS. F!zA ok dikk thanx bagi support :)

    ReplyDelete
  33. @lalink7 ekkke thanx dik .. sbb amik HL nie dia merubah wajah jugak tau texture wajah dan segala yg x elok ada wajah , alhamdulillah hilang ::)

    ps : huhuhhu gode2 sampai naik jahanam mender tuu ekekek aleh2 jadi :)

    ReplyDelete
  34. @Eye_nee ya betul tu eye nee .. nak kurus mungkin mudah nak maintain aduhhh mencabar tuu .. mcm ieda skrg .. pernah cecah 65 , tapi gain ke 67 now .. skrg tengah nak loose lagi .. hope dpt support dari semua :))

    ReplyDelete
  35. @sarah-najwan hahahah akak memang lerrr .. ekekek thanx kak ..

    akak .. nak gemuks pun boleh amik HL nie kak .. ym saya kak :)

    ReplyDelete
  36. @~ yus ~ thanx yus ..
    x per pasal iklan nuff tuu , ieda dah tahu yus .. alhamdulillah mlm tadi berpandukan yus punye tutor dan ieda tgk dari nuff sendiri .. dah berhasil dah yus ..
    anyway dah banyak sgt membantu tu ... thanx alots yus !!

    ReplyDelete
  37. nak kurus gakkkkk...:(

    ReplyDelete
  38. mmg nampak banyak perubahannya kak ieda....semakin cantrik dan menarik kak ieda mmg the bomb...

    ReplyDelete
  39. Tahniah kerana masih mengekalkan berat badan..:)

    ReplyDelete
  40. bestnya sis..
    teringin nak kurus cam sis jugak..huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...