Friday, May 6, 2011

API oh api .. macam - macam hal


salam semua



huhuhu balik rumah petang semalam , tgk2 ada surat cinta dari TNB di pintu rumah .. haaaaaaa notis elektrik di potong ! 

huh bila masa dia bagi notis nie .. huhuhu nak marah lah jugak .. sbb akak x perasan sebenarnya .. mgkin bil yg terbaru dah hilang dan entahlah .. dlm kepala nie mcm2 hal sebenarnya .. serabut tul .. bila baca balik notis tu , notis tu utk memotong talian elektrik di rumah .. so memang bergelap lah kami mlm tadi huhuhu .. akak pelik lah kan kenapa dia x bagi notis dulu sebelum memotong .. sekurang2nya notis 7 hari dari tarikh dia beri surat kan ?? ke macam mana ???

Jom Baca Lagi ..
 

ermm dah lah mlm tadi hubby plan nak balik lewat sbb dia ada xtra kerja .. tapi bila akak call yg elektrik dipotong , dia terus balik dan macam x percaya sbb kenapa kena potong .. sib baik bil x banyak rm 106 shj .. 
anak2 bukan main suke lahh specially zahrien , bila x der api nie xcited terlebeyyy ekkeke :)

hermm malas nak fikir banyak sebenarnya .. pot-pet ngan hubby mlm tadi .. last2 hubby ajak pi bayar bil pagi nie .. bukan x nak bayar , tapi kami x notice pasal bil yg tertunggak nie .. kemungkinan besar bil bulan lepas anak dah buat main dan hilang kan .. eh kenapa akak x perasan erkk bukan ker bayar bil tiap2 bulan ! huhuhuhh entah lahhhh huwaaaaaaaaaaa



Jom Jana Pendapatan TERBARU dengan klik2 HEARTBEAT

28 comments:

  1. eh dia tak tulis ek kt bil the latest jumlah tuggakkan ye kak? anak akak suka dok dlm gelap yer? hehe..biasa budak mcm takot kan,anak akak hebat ni hehe...

    ReplyDelete
  2. dok bergelap le 1 malam ye...

    ReplyDelete
  3. patut bagi notis la kan. tak baik buat camtu.

    ReplyDelete
  4. hadoi.. mesti tension la kak... sabar hehhe... dorang ni kadang geram kan

    ReplyDelete
  5. knapa tiba2 nak potong...klu skip byr bil pun sekuarng2nya 2/3 bulan kan..

    ReplyDelete
  6. lorrr cenggitu plak yek..hmmm...xpnh lagi alami bende2 ni..

    ReplyDelete
  7. Aduhaiii..bergelap lah yer smlm..sian dia..patut bg notis dulu kan...

    ReplyDelete
  8. la..ciannya..xprasan kot notisnya..diterbangkn angin ke..

    xpa ieda..setel cpt2..

    ReplyDelete
  9. la xkan dia main potong je tanpa notis?
    nuysahkan org la

    ReplyDelete
  10. eh..eh..cantik umh baru!oppss..silap topik :)

    ReplyDelete
  11. takde api? tapi bagi ai, biar takde api dari takde air... nak u'uk cucah wooo... hehehe

    ReplyDelete
  12. strict nya TNB kak!kalau jba kalau xbayar bil smpai seribu pun xpe lagi tau kak.huhu

    cuak rasa kalau lmbat2 nk byar bil pasnih.

    ReplyDelete
  13. benda ni kalu taguh tu jadi banyak kan kak :)

    ReplyDelete
  14. bil2..kadang bergelap syok..tapi risau kat peti n akuarium je la..huhhuh

    ReplyDelete
  15. aiks!
    cam kejam jekk kann
    tetiba jek potong!!aduhaii..
    sabor ya dear..;)

    ReplyDelete
  16. takkan main potong je tanpa notis peringatan huhu
    bergelap takpe lagi, kalau berpanas tu tak lena tido tu kak:)

    ReplyDelete
  17. x sedaq kot kak smpai bil?@ akak mmg xtrima..takut gak jd gini

    dtg klik ur nuffnang

    ReplyDelete
  18. alahai sian akak dok bergelapan la satu malam ye!

    note : kak minta sent nama , alamat dan no telifon akak di email amy nie ye amy_syaquena@yahoo.com

    ReplyDelete
  19. erk..akak g terus kt tnb je la camtu..

    ReplyDelete
  20. kalau x silap saya, deposit kita ngan TNB RM150, kalau bil tertunggak pun deposit tu masih boleh cover... melampau kalau potong tanpa notis nie... huhu

    ReplyDelete
  21. izan ~ bukan hebat dik tapi mereka suke sbb boleh main ngan lilin huhuhh

    ReplyDelete
  22. agaknya terlepas pandang kot kak...huhuh
    takpe nyalakan lilin ke..pelita ke...romantik pe...heheeee

    ReplyDelete
  23. hairan jugak ye..

    boleh saman tnb ni ...hehe

    ReplyDelete
  24. eh, terus2 potong jek eh kak tanpa notis ape2...haru jugak ye..da nnti org salah sangka..huhuhu

    mase byr bill akak tak tanye nape diorang potong suke2 ati?

    ReplyDelete
  25. kat tempat akak mmg tak leh tanggung kalo bab nak bayar bil tnb, lewat aje bayar mesti sampai surat notis. kot surat notis tu ieda terlepas pandang kot

    ReplyDelete
  26. AKAK..tahniah sbb berjaya buatt readmore tuee...huhuhu..

    ReplyDelete
  27. kena cek la kak dengan derang mana boleh main suka2 jek potong tanpa notis kann ;)

    ReplyDelete
  28. yelah, kenapa x ada notis..

    hehe..x pe sis, sekali sekala nak ber-candle light kot.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...