Wednesday, April 6, 2011

raja buah menyingah


 salam semua

alhamdulillah akhirnyaaaa dpt jugak akak makan raja segala buah ini .. ermm last week ari ahad .. hubby belikan jugak selepas pueh merayu .. maklumlah kat ktn nie mahal bebenooor .. rm 8.00 skiloo uuu .. buah nie semua dari tanggkak kata makcik yg menjualnye .. katanya kalau buah dari pahang dlm bulan 7-8 nanti baru adeee .. aceeee gile akak nak menunggu bulan 7 nanti huhuhu .. 

haa lepass lahhh segala ngidam selama nie .. duk layan tgk kawan2 blogger makan .. x leh jadi  .. maka terbeli lahh hubby demi isteri dan anak2 yg ngidam specially zahrien .. huhuhu x sabar2 dah .. balik jewww terus suh hubby kopek kan  huhuh


 zahrien yg terlalu syok melihat ayahnya mengupas buah durian .. sowi pic dari kamera sony akak jewww :)



 



manis lahh boleh tahan .. ada kelat2 sikit .. ok lahhh .. 2 biji rm 20.00 huhuhuh , nak makan punye pasal .. 


ps : arinie tenet sgt2 slow .. sambil2 buat kerja akak BW .. tapi tahu jelah bila slow nie .. sakit ati je banyak huhuh , harap adik2 dan kawan2 bersabar ya .. nantikan kedatangan akak :)


26 comments:

  1. akak, kalu masih batuk leh tak makan doyan? oh tidak! doyan tu buat saya jatuh cinta la kak

    ReplyDelete
  2. jalan hala ke opis saya, ada 3 kedai doyan..
    hala balik, ada 1..
    uhhhh.. saya tirgooda!

    ReplyDelete
  3. kak, saya ingat nnt saya pun nak mkn durian gak..tapi mkn terus kat kedai..heheh..

    nntkan version saya lak..hehehe...

    ReplyDelete
  4. hai kak ieda sy lar yg g umah kak ieda mlm td ambil sabun hehe...thanx kak ieda sbb tggu sy mlm td...

    emmm sy pun teringin nak mkn durian tp hubby kata tggu dulu...x tau lar tggu apa huhu

    ReplyDelete
  5. huwarghhh! sedapnyeee.. nk durian lagikk! hehe

    ReplyDelete
  6. wah kak durian..sedap..nie la yg akak kata tadi kan...memang suka makan raja buah nie, tapi tak leh makan banyak2 sgt..panas..

    ReplyDelete
  7. hehe..
    malam tadi baru je melanak durian..sedapkan..makan tak hengat sampai sakit kepala..:P

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah, dpt jg akak merasa yaa, ni mesti pandai pujuk...hehehe

    ReplyDelete
  9. tu dia raja segala buah..
    tp kita x sebrp mkn lah kak..
    tekak x sbrp terima.. ;)

    ReplyDelete
  10. alamak..izwa plak yg terliur sudah!

    ReplyDelete
  11. em skang doyan cam mahal skit kan.tak bape nk musim kot.aritu bli utk anak 3 biji je rm49.telan liur jap.pakkal anak nk makan.ibu dia tak makan :)

    ReplyDelete
  12. durian memang mahal skrg kak.. saya pun dok bersabar nak makan pulut durian sebab anak2 masih batuk2 lagi...

    okla tu kak, janji dapat gak makan raja buah tu :)

    ReplyDelete
  13. weeee...sana sini durian...hehe

    ReplyDelete
  14. betul lah kak ieda.. kat phg baru je berbunga sekrg ni... semalam beli 2 biji pun dekat RM 20... tapi klu nak makan tak kisahlah mahal sekalipun yg ptg dpt merasa

    ReplyDelete
  15. skrang ni musim kak....tu yg syok tu..senang2 nak dpt skrang ni kan kak.....lieya pun tingin nak mkn tapi ni kalo mkn dah dekat2 due ni mauu teberanak ni kak kikikiki....seb baik sempat mkn masa mula2 durian kuar dulu....merasa laa jugak....

    ReplyDelete
  16. sedapnya...
    ena tingin gak tu kak.. tp tak jumpa2 lagikk... huhu

    ReplyDelete
  17. arghhh...sedapnye..buat bubur kacang sedap..tapi buat kuah durian lagi la mantoppp...terliur la pulak kak..huhuhu

    ReplyDelete
  18. kat lumut ni byk duyannnnn.. tapi sy bukan pemakan durian.. hihi

    ReplyDelete
  19. tu dia..
    ni kalau amrul tgk ni
    mau dia hadap sampai abes heee

    ReplyDelete
  20. NMO2 ~ kalau makan ubat jgn .. jamah sikit sebelum ambil ubat .. kalau tidak naya nanti dik :)

    ReplyDelete
  21. lina ~ oh linaaa ya .. haa baru akak perasan :)) ok2 dikkk .. skrg xceli bukan musim dia lagi di ktn nie .. deyan yg akak amik nie dari tangkak dik huhu tu yg mahal tuu :))

    ReplyDelete
  22. nasib x terliur sebab amy x makan durian tapi tempoyak amy makan hehe..

    ReplyDelete
  23. lieya ~ sib baik lieya sempat makan ye .. ekekek ok lah tu dik .. ermm kat pahang baru nak berbunga dikk kira lambat layie lahh tuu .. dlm bulan 6 baru lebat kuut :)

    munna ~ aah munna .. memang mahal .. beli je sbb dah teringin sgt nak makan huhuh

    ReplyDelete
  24. eida xmakan buah durian..tapi eida makan tempoyak...eida makan masak lemak tempoyak..kekekkeke bleh???

    ReplyDelete
  25. sedapnya doyan...fav sy ni.....bsungguh2 zahrien tgk ayah dia kopek doyan...:)

    ReplyDelete
  26. Kat Taiping skang pun tgh musim duyan..tp bkn semua kawasan laa. Ada yg dh sdg galak gugur. Ada yg sedang tunggu nk gugur, ada plak baru je nk lekat putik..hahaha..
    mula2 gugur dulu..rm8 gak laa sekilo..tp skang dh murah sket ler.
    wlpn dh merasa duyan musim kali ni..tp masih tak puas laa..hahaha..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...