Wednesday, April 27, 2011

mlm punnn JADI !


salam semua

dan selamat pagi .. alhamdulillah bersiaran dengan perasaan yg gembira dan bersemangat ! bersemangat .. kenapa ?? ekekke x der apa2 lahh biasa2 sahaja .. kang kalau x bersemangat susah .. tu x memotivasikan diri ekekek .. melalut dah akak nie :)

ok lah nie cite mlm tadi .. hubby akak mlm tadi balik lewat , dia dah beritahu nak balik lewat , so akak x kesah dah cakap kat anak2 ibu malas nak masak .. ibu belikan kuih uols makan kuih je ye .. so mereka x kesah .. sbb dah selalu mcm tu kan .. anak2 akak kalau petang dah makan kuih2 nie , mlm mereka memang x makan nasi dah .. 

so sampai rumah , rasa sgt tekak nie nak makan bubur .. tgk beras masih ada sedikit ( kebetulan memang nak beli brg2 dapur ari nie ) soo apa lagi .. akak amik dan start proses masak bubur .. ekkekek dlm x nak makan tuu , dpt je idea bubur terus capai periuk .. maka terjadilah ini ...
 


skrg nie dah x pandai nak guna sony akak tuu .. pic x cantik .. x teringat nak amik guna hp akak :) , pic semua blurrr jer ... mencik !





mula tuuu bukak comp dulu , bukak blog try nak tgk menu yg akak CIMDDC guna utk dia buat bubur hari itu .. akak ada tgk dan komen entry dia .. tapi x jumpa cari .. huhuh jadi alamatnya main campak2 je lerrrr .. bila dah siap .. nina tanye " eh ibu , kita makan bubur ke ?? hahahah bukan kitee ya IBU aje !!! muhahah ,  dah siap masak akak ajak anak2 makan sebelum kul 8 mlm  .. alhamdulillah semua kenyang .......



ini yg akak makan ! ... muahhahah banyak tuuuu :))


mcm biasa zahrien dgn perasaan lapor dia .. huhu



kalau tgk anak2 suke makan nie .. hati ibu mana yg x suke kan .. tapi akak makin risau ! sbb mereka terlalu berselera , nak zahrien yg dah semakin montok .. nina x usah cakap lahh .. puas akak suh dia diet , last2 akak yg kurus .. dah mcm mana .. paling x tahan bila mereka siap duk ngadap kat meja tuu :))


45 comments:

  1. takperlaaa budak2 tengah membesar nak dtahan makan pun tak bagus...yang penting depa aktif

    ReplyDelete
  2. sy pun mlm tadi makan gitu2 je..hUBby ada dinner dgn peserta kursus....so makan je la goreng2 sosej dan lain2....

    ReplyDelete
  3. sedapnye bubur...sha bfast pagi ni pn mkn bubur, tp beli la..ehehe..

    comel sgt la anak akak..bambam tomeyy rs nk geget xnk lepas tang pp tu...eheh

    ReplyDelete
  4. alamak.terliurrr nya....nk jugak.nk rsipi kak.

    ReplyDelete
  5. bubur pon sedap jugak..
    berselera Zahrien mkn.. :)

    ReplyDelete
  6. mkn bubo ni mmg sedap kalau kena ngan lauk2...ade pedas2 skit...mkn bubo panas2 mmg heaven.agak2 kalau hari2 makan bubo kurus tak kak...?ratu ni hai taktau la camne nk mendiet secara semula jadi...susah beno... :)

    ReplyDelete
  7. ok gak tu...sy tgh tde ide nk dinner apa mlm ni...hb kna kontrol t.leh mkn mnyak2 nih

    ok gak nk buat bubur lah jugak heheh

    ReplyDelete
  8. bubur ?? sedap gak kan,.....



    psstt: akak dah ok dah...cuba check nyek...GA tue...

    ReplyDelete
  9. cerita tang bubur nasi ni
    akak teringat lak yg kat mersing tu..sedap weh..

    bg akak..jika anak2 nk makn/lalu makan..akak suka sgt..yg kita risau pesen pyh benar nk mkn ni..huhu..badan pun keding ajo..

    ReplyDelete
  10. LYA MMG FAILED BUAT BUBUR NI, MMG X RETI... ORG KATA SENANG JE KAN...

    ReplyDelete
  11. kak,
    sedapnya makan bubur... kalau letak kacang tanah goreng lagi sedap tu kak...

    ReplyDelete
  12. cumel2 anak akak..takpela bam2 asalkan sihat kan kak?sedap tu air tgn ibu dia sbb tu diorg berselera sentiasa..:)

    ReplyDelete
  13. akak,nnt pm izan no tel.izan tak tahu tmpt nk pegi tu..kalau dh smpai area UIA bley izan call akak...akak email izan kat izanygcute@gmail.com tau kak.

    akak bwk bubur ni aci tak nnt? hehe..tp tu bubur ke kak? nampak mcm nasi goreng hehe

    ReplyDelete
  14. tak pernah wat bubur lagi... nak try la bila2.. kena surve resepi di tenet la...

    ReplyDelete
  15. bubur ke nasi goreng kak..

    ReplyDelete
  16. posh ~ tulah nak sekat sgt kesian pulak .. tu yg bagi jugak , tapi sikit lah kan .. sbb makan dah mlm huhhu

    ReplyDelete
  17. asha ~ tulah kalau hubby x balik sosej pun jalan kan .. kalau boleh nak simple2 je :)

    ReplyDelete
  18. sha as ~ oh ya ..sedap tuu makan pagi2 panas2 .. ekke

    ermm tulah sejak kuat makan nie bdn naik semacam zahrien tuu huhuh

    ReplyDelete
  19. rara ~ huhuh thanx dik .. nak resepi ! huhuh bab resepi nie lah fail .. nak tulis x pandai olah ayat .. silap hb salah menu ekekke :)

    ReplyDelete
  20. lily ~ tulah .. zahrien berselera dgn semua makanan kecuali yg pedas .. kalau pedas sikit12 kalau sedap dia taram jeee ..

    ReplyDelete
  21. ratu ~ aah dik .. makan panas2 sedap tul .. tulah nak masak lauk2 yg pedas sikit x dan dah dik :))

    ekkeke .. makan bubur x leh diet dik .. sbb bubur adalah nasi dan nasi adalah penyumbang karbo paling tinggi :) slow2 lah cayunk , janji ratu ada buat senaman .. rutin harian jgn tinggal ..

    ReplyDelete
  22. ss lady ~ ekekek jom makan ramai2 :)

    ReplyDelete
  23. pepel ~ ok dik .. roger2 :)

    ReplyDelete
  24. kak sarah ~ haaa tulah kak .. akak anak2 payah makan , saya anak2 paling suke makan .. kena control mcm tu pulak ekekek ..

    x perlah kita buat yg terbaik buat anak2 .. kerana genetik diantara kita x samee ekekek :))

    ReplyDelete
  25. lya ~ loh biar betul dik .. paling senang dik .. basuh beras , masuk dlm periuk , letak garam sikit pastu idupkan api .. tunggu sampai beras jadi nasi lebik :))

    kalau lya buat akak sure asha pasti suke dan berselera :)

    ReplyDelete
  26. rozita ~ haa tulah .. akak kena kurangkan @ elakkan kacang .. anak2 x leh tgk kalau ada bahaya , mereka ratah2 gitu jewww huhuhhu

    ReplyDelete
  27. kyzie ~ thanx dik .. tulah berselera bukan dgn air tangan akak jeww .. tapi dgn semua makanan yg ada huhuhu

    ReplyDelete
  28. bbur goreng ke ape tu?hehehe

    ReplyDelete
  29. yang k.ieda makan tu ape?
    macam ada bawang2.. telur.. ape tu?

    ReplyDelete
  30. emm banyak jugak akak masak..nmpak selera mereka makan..seronok tengok anak2 akak makan...mesti sedap tu kan?

    ReplyDelete
  31. kak tu bubur ke? mcm murtabak telurr jek...hik2..

    ReplyDelete
  32. masak bubur senang, campak2 jer dlm periuk, dh pon siap

    ReplyDelete
  33. sedap bubur..goreng ikan bilis letak cili padi best..

    ReplyDelete
  34. wa...sedapnya, berselera diorang makan... seronok tengok.. anak2 saya kurang selera makan la kak...

    ReplyDelete
  35. Kat rumah saya kan Ieda..kalau merasa nak mkn bubur time en. asben demam jer la....hehehe..time sihat2 cam ni tak penah pulak try nak mask bubur...

    ReplyDelete
  36. cuba gak nak try mlm tak makan nasi tapi xleh tahan la kak, bangun mlm2 mestiperut berkeroncong..sejak ada anak ni asik lpr je manjang huhu

    ReplyDelete
  37. cuba gak nak try mlm tak makan nasi tapi xleh tahan la kak, bangun mlm2 mestiperut berkeroncong..sejak ada anak ni asik lpr je manjang huhu

    ReplyDelete
  38. mama umar ~ itu telur grg dicampur lobak asin dan bawang besar .. yumx3 sedapppp :)

    ReplyDelete
  39. h4n3 ~ ekekek tu telur campur lobak asin dan bawang besar dik .. di grg campur .. sedappp :) makan ngan bubur panas2 :))

    ReplyDelete
  40. gee ~ ekkeke ko nie dik .. x tgk betul2 lah tuu .. bubur tu dik .. yg telur tuuu akak grg sekali ngan lobak asin dan bawang besar :))

    ReplyDelete
  41. maira ~ lor ye ke .. huhuhu x per kena buat yg beza2 sikit .. kdg2 tu anak2 nie lain dik .. x sama .. mgkin mereka suke sesuatu yg baru .. :))

    ReplyDelete
  42. eye nee ~ ekekek yer ke .. ermm ieda kalau terasa nak makan terus je masak .. tapi depends pada mood lah pulak .. kalau mood bagus tu yg jadi ..
    aah bubur nie sinonim ngan org demam dan sakit2 je ekekek :)

    ReplyDelete
  43. gema ~ ekekek tapi makan bubur pun dah mengeyangkan tau .. nak diet x leh makan mlm .. sbb waktu singkat sgt kan :)

    anak tu pemangkin kita nak masak .. kalau mereka jenis suke makan mcm anak2 akak , memang mcm terpaksa masak ekekek susah sikit nak kawal .. tu yg kena jugak jaga :))

    ReplyDelete
  44. buburke kak, nampak cam nasi goreng. saya kekecik dulu kalau malam tak makan nasi takleh.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...