Wednesday, April 20, 2011

mari .. mari xcercise MULUT


 salam semua

pagi nie kita xcercise mulut dulu yaaaaaaa ekekke .. akak pun lom sarap lagi ni .. mood ada sedikit ceria walau sedih huhuhuh .. hari ini juga ada lawatan validasi utk program UTM di UCSA .. banyak yg akak kena prepare .. tapi alhamdulillah semua dah hampir siap .. sib baik mereka dtg sebelah petang .. sooo selamat xcercise .. lepas tu pi bfast naaaaaaaaaa :))


 LAWAK 1
 Seorang pemburu bertembung dengan seekor singa. Terrperanjat, dia tak sempat mengangkat senapangnya. Tiada pilihan, pemburu itu bertadah tangan dan berdoa. Ketika pemburu itu menjeling ke arah singa, dia ternampak bahawa singa itu juga sedang berdoa.
Pemburu: “Ah leganya… singa baik rupanya. Lepaskanlah aku.”
Singa: “Ya… singa yang baik selalu baca doa sebelum makan, amiiinn…”

 LAWAK 2
Seorang posmen yang datang menghantar surat .
” Assalamualaikum “
” Walaikumsalam “
” Ni rumah encik Sameon ye?
” Ya saya”
” Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni “
” Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?”

LAWAK 3
Tiga orang Asli menaiki motosikal dan ditahan polis trafik. Namun penunggang motor tersebut tidak berhenti. Dengan muka tidak bersalah penuggang tersebut berkata, ‘Tak muat dah tok, kami dah bertiga!!!, jalan dulu tok…”

LAWAK 4
 Asari melihat rakannya, Ajoi sedang membuat kopi. Kemudian memasukkan sebutir ubat panadol ke dalamnya. Dengan kehairanan Asari bertanya kepada Ajoi…
Asari: “Kenapa kau masukkan panadol dalam kopi tu?”
Ajoi: “Kopi ni panas… bagi panadol kurang sikit panas dia…”


 ps : nak cite pasal handset sebenarnya .. dah ilang ! huhuhuhuhu panjang cite nya .. akak masih merawat luke dan sedih dihati , sedih sbb baru 2 bulan akak merasa pakai E71 tuuu .. nanti2 akak story ya ..

34 comments:

  1. salam ieda..jom join GA 11...tajaan hari ini adalh dr k.atie.nk join kul 11 nanti kat blog penganjur..http://myshaizharblogcontest.blogspot.com/..
    nak tgk apa hadiah k.atie nk kasi g blog nie..http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/04/jom-join-ga11segmen-penaja-azatiesayang.html
    bermula kul 11 pg nanti..join yer!

    ReplyDelete
  2. la handset ilang ke..sian akak...mahal gak tu E71..sabar eh..

    ReplyDelete
  3. hm, camne bleh ilang?

    ReplyDelete
  4. La, hp hilang ke kak? Sabar ye kak. Lawak no 4 tu mmg sgt kelakar ok. Hehehe

    ReplyDelete
  5. Salam...menarik.heran yer camna boleh kurus..akak dah berzaman nak kurus, tak kurus2 jugak, walhal 10 tahun dulu 15 kg lebih ringan...payah payah...

    ReplyDelete
  6. hari-hari senaman mulut dgn syahmi baca buku cahayaku..aaaaa eeeee uuuu iiii oooo hihihihihihihhiiii :)

    ReplyDelete
  7. ni betul eksesais mulut pagi²...lawak...kak, anggapla xde rezeki nk pakai hp tu lama......mgkin pasni terus beli ipad? who knows? ehehe

    ReplyDelete
  8. heheheheh pagie2 dh gelak sorg2 depan pc.kang org kata sy giler lak.

    ReplyDelete
  9. hehe..seb baik da bekpes..mkn nasi hujan panas lagi..

    aiikk..hilang henpon..abis no fon xde ke tu..nk no ka?..hehe

    ReplyDelete
  10. cuba makan panadol ieda..manalah tau buleh rawat luka tu.....hehehehe....tak pe sis E71 takder rezeki.. rezeki ke Iphone barangkali....

    ReplyDelete
  11. hp rosak ke kak, hp qema pun baru je baik tu sayang nak jual hehe

    ReplyDelete
  12. olorrr.... henpon ilang kak?? sygnyer... henpon tuh mahal gak... huhu..

    ReplyDelete
  13. lawak pagi2 mmg bes....adui mmg nak mintak yang baru tp yang lama tu tetap terbaikkan

    ReplyDelete
  14. ha ha ha.. BAEK punya singa..!! pagi2 dah berayor bijik mata nih.. eheheheh

    hilang henset ke..? aduhaiiii.. banyak2 bersabar yekkkk

    ReplyDelete
  15. izan ~ thanx dik .. huhuhu aah ilang dari ari jumaat aritu .. ada org amik huhuhu

    ReplyDelete
  16. posh ~ huhuhu tu lah .. dah ilang nie tuhan je tahu .. susah uhuhu

    ReplyDelete
  17. zue ~ tulah dik .. mahal lahh .. baru nak merasa pakai yg mahal sikit .. memang x der rejeki lah agaknya .. huhuh

    ReplyDelete
  18. gema ~ bukan rosak dik .. tapi ilang huhuhu

    ReplyDelete
  19. eye nee ~ ekkeke makin sakit otak nie nanti huhuh .. tulah , iphone .. huhuhu jauhnya tuu .. x mampu lah eye nee :(

    ReplyDelete
  20. kak sarah ~ uhuhuh aah kak .. semua no2 dlm tu dah ilang .. dah x wujud uhuhu

    ReplyDelete
  21. rara ~ ekekke same ngan akak dik .. sambil baca sambil gelak tu yg x tahan tuu :))

    ReplyDelete
  22. sha as ~ sedih dik .. nak dpt yg lagi mahal dari itu rasanya x merasa lah lagi .. x mampu lagi satu huhuuu

    ReplyDelete
  23. kak hani ~ ermm dah lama saya amik HL kak ..dah 2 tahun ..skrg masih belajar diet2 dan kawal makan .. sbb saya nie mudah naik ..

    yerlah ramai yg masa mude .. kurus .. bila dah kawin badan naik mendadak kan .. nak dpt balik berat skrg payah huhu

    ReplyDelete
  24. wardah ~ huuhu memang banyak2 bersabar skrg nie ..huhuh

    ReplyDelete
  25. ayuni ~ huhuh nanti akak cerita .. sebenarnya dah x der mood nak cerita lagi kalau ikutkan :(

    ReplyDelete
  26. ratu ~ tulah dik .. memang mahal tapi akak ralat sbb akak dpt murah lah tuu , adik akak belikan dengan kawan dia .. kalau rege betukl x dpt rege tuu .. rege kawan2 :(

    ReplyDelete
  27. kak azatie ~ insyaallah kak .. saya joint :)

    ReplyDelete
  28. mmg gelaklah kak...walaupun dh pnah baca cite nie...

    ReplyDelete
  29. adoilah kelakar giler okeh,
    penat sudah gelak...
    hihihihihihi

    mak ai,
    mcm mana bole hilang hp akak tue?
    hurm...

    ReplyDelete
  30. hilang kejap gundah dihati... tergelak baca citer lawak tu... paling best yang panadol tu.. tak tahan betul..

    kak ieda hilang henset ya... nanti story la ye.... memang sedih kalau barang kita hilang.. sabar ye kak :)

    ReplyDelete
  31. say nak komen yg lawak 1.....kalau saya, saya baca doa naik kenderaan..pas tue naik belakang singa tue biar dia bawak kite jejalan heheheeee

    ReplyDelete
  32. alamak? hilang? laaa..kalau sy dah nanges seminggu bengkak mata niee..bukannye murah..spe la yg curi tue..sabo2 yee..

    ReplyDelete
  33. hilang tension dgn kerja bila baca lawak ni...siannya kak h/p hilang...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...