Thursday, April 28, 2011

kali ini BERLAUK pula kekkeke


salam semua 

kisah last week ari ahad .. kat umah mom di kg .. akak teringin nak buat kuih chara berlauk pulak .. aritu akak buat chara manis nie di rumah akak kan .. kali nie as per request oleh my ummi :) ... alahai ummi , anak ummi nie bukan lah pandai sgt buat nyer .. main campak2 yoooo :))

tgh ari dah plan nak buat sbb ummi dah hints2 cakap ada daging cincang dlm peti .. kalau buat chara berlauk nie sedap nie .. ekekkeke akak pun apa layie .. terus ambil bahan , campak2 dan bland ..

bahan inti senang ajooo .. daging cincang di grg dgn bawang besar hiris2 , lada merah hiris2 dan last sekali campak daun sup & daun bawang .. ermmmmm sedap2 ekekekek ( entah paham entah idokk uolss nie .. hentam lah noook )

pastu masuk kan dlm acuan dia .. 
maka terjadilah ini

v

v

v

v

v

v





akak nie memangggg x pandai buat kuih2 nie .. tgk lah rupenyaaaaa huhuhu buruk kannn x cantik .. x menarikkkk .. x kemassss .. tapi SEDAP !! muahahhaha puji diri pulokkkk :))


penataan cahaya pada camera yg x menarik perhatian ku .. mencik !!


selamat minum petang kami ari tuu .. tu adalah sebahagian yg sempat di snap .. yg lain sebelumnya dah licin .. aduhhh penat jugak buat nie kan .. berbanding buat chara manis :) 

ps : wahai adik ku , bilalahhh nak pulangkan DSLR kuuu , kiranya kau membaca keluhan kuu ini ekekke.. kawee nak pakeee ahad nie tau !!! nak berjimba2 ngan kawan2 di hari GEGAR BLOGGER KUANTAN .. yehaaaaaaaaa .. upsssss terlebey suda !! :))


30 comments:

  1. hebat la tu..
    sbb pndai buat kuih tradisional ni.. lya habuk pon x reti..kalo ikut resepi blum tentu jd..

    ReplyDelete
  2. yana pn tahu mkn je kak,nk clap sikit..clap..clap..clap...tkpe rupa boleh upgrade lain kali janji sedap dan habis...yana pn suka cara berlauk dr bergula :)

    ReplyDelete
  3. kak, smtimes rupe tu x penting, janji rase nyer sedap marbeles....ehehe

    ReplyDelete
  4. uishhh campak2 tuh sedap ar nmpk... nak skit ;p

    ReplyDelete
  5. Kakcik langsung tak pandai buat kuih tu! :( (tapiii... makan pandai tau...hehehe)

    ReplyDelete
  6. mende2 camni mmg kena try n error kak..kalau tak mmg sampai bebila pun tak tau camne kan.ratu mmg fail kuih2 camni...tggu kot2 sampai seru nnti nk jugak mencuba :)

    ReplyDelete
  7. sis, favourite kuih sye nie! ske sgt2!

    ReplyDelete
  8. SAYA XMAKAN KUIH CARA KAK
    caya tak klw saya ckp saya xpernah makan kuih ni hehe

    ReplyDelete
  9. rupa letak no 2 ok...yg penting sedapppppp...hehehe..suka kuih cArA berlauk ni dari yg manis kaler pink tu...hehehe...

    ReplyDelete
  10. pandai akak wat kuih nih...dilla suke kuih nih tp jarang dapat makan..nk wat tak pandai, kt pasar pun jarang org jual..kalu ade pun time bulan pose..

    ReplyDelete
  11. saye suke kuih ni kak..sangat sedap..yum..yum..

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. wah cedap tu..lama tak buat kuih nie.

    ReplyDelete
  14. Takpe x cantik kak..yg penting sedap.. :)

    ReplyDelete
  15. bentuk fizikal xpenting..yg penting rasa dia umppphh!! hehehehe

    akak..tak nak try wat readmore macam sy punye..xpyh bukak page baru pun..mudah untuk akak dan mudah utk pembaca akak juge.. =))

    ReplyDelete
  16. wah campak2 pun cantik & sedap gak tuh hehe

    ReplyDelete
  17. terer la akak pndai buat kuih2 mcm ni,mcm izan mmg fail..kek ok,kuih2 k.o hehe..

    ha cepat2 kak amik dslr,bley amik gmbr byk2 hehe..

    ReplyDelete
  18. ieda..bowok kuih ni nati deh..nok try..hehhee

    DSLR tu penting tau..nati nk close up gathering tu...

    ReplyDelete
  19. kak ieda...nak sepinggan kuih tu bleh...hahaha..terus sepinggan mintak..!

    ReplyDelete
  20. sedapnyer kuih ni....

    ReplyDelete
  21. Wahh Ieda.. caya laa.. sedap tuh.. suka kuih cara belauk nie.. :)

    ReplyDelete
  22. kak sini klu tak bulan pose susah nak jumpa kuih ni...bestnya kak

    ReplyDelete
  23. buruk ke tak ke...yg penting SODAP

    ReplyDelete
  24. wah kategori terer jugak nie kak... sedap je nampak :)

    ReplyDelete
  25. sedap nye kak
    lama xmkn ni

    ReplyDelete
  26. kak,jat mmg xleh g kak gegar blogger kuantan ni.sobsob.dah cnfirm nk g kedah.tiket pun da beli.

    ReplyDelete
  27. akak eida kalau dah cekik angah macam mana nak makan aka rasa kuih akak...
    w'pun rupa tak menarik tetapi rupamu tetap ku telan jua... (bila sampai tekak sedap tue..... bak sikitttttttt

    ReplyDelete
  28. wahhh sedap sangat.. kalau pedas lagilah sedep...

    ReplyDelete
  29. Ni salah satu kuih feveret sy.. kalau mak saya datang rumah, ni la kuih saya jamu kat office.. peminat dia ramai..

    Dah lama tak makan kuih ni.. kat banting ni pesen dia lain skit..

    ReplyDelete
  30. biarr tak cantik tp sedap....ruper tu leh diperbaiki dr semasa ke semasa :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...