Thursday, April 21, 2011

gardenia TERBALIK


 salam semua
ha ini kisah pagi tadi time akak nak hantar anak2 ke sek .. jalan nak ke sungai lembing , menuju ke bulatan IM14 & 15 , mula tuu tgk , x pernah2 jam kat atas nie .. tapi pagi tadi start dari melepasi lampu isyarat tuu dah start jem .. dah agak dlm hati , ada kemalangan agaknya .. 

haaa betul lah .. bila semakin dekat .. dah terlihat beberapa buah kenderaan roti GARDENIA nie oparking atas bahu jalan sebelah kanan  .. haaa sah2 terbalik nie .. betul punnn , sebuah kenderaan roti GARDENIA yg sarat dengan muatan rotinya terbalik di bahu jalan .. 

akak rasalah , sure dia dah panggil geng2 dia yg lain utk dtg segera , angkat mana yg terkeluar dari lori .. kalau tidak sah2 jadi lagi kejadian org ramai kutip roti pulak .. ekkekek masuk lak paper !



 tersenyum sekejap akak mengigatkan kes2 yg terdahulu dulu ..
ingat tak kes org ramai kutip beras & duit yg bertaburan atas jalan disebabkan kemalangan yg melibatkan kenderaan membawa bas & duit suatu ketika dulu .. kelakor kan .. duk bayang kan org ramai mengutip roti gardenia 
pulak ekekkek :)
 
 pic ehsan google

ps : bfast apa ari nie uolss .. ati akak ade sedikit happy .. kenapa ?? nanti akak story mory ya :)

35 comments:

  1. ye la kan????tue la zaman sekarang kan??? sarap apa yek??? nasi lemak hehehee

    ReplyDelete
  2. tu namanya rezeki datang bergolek kot..hehe. tapi tak baik kutip kan..dosa..

    ReplyDelete
  3. hahaha ewa igt kan roti gardenia punya sampul terbalik . rupanya lori gardenia yg terbalik haha

    ReplyDelete
  4. Hahaha macam kes kutip duit syiling tu kan kak ieda? hahaha

    ReplyDelete
  5. roti ni makanan, jd darah daging..klu dorg kutip, bg lak famili mkn mende x halal (klu mencuri x halal lah kan) nnt keturunan sume hati busuk..hahhh sape ssh?? hehe..yg duk kutip² tu xde kesedaran sivik...adeh la =__=

    ReplyDelete
  6. roti pun nak curik, ape kes la kan.. hehehe

    ReplyDelete
  7. Kan best kalau betul2 cam tu kan...

    Duk bersila ramai2 kat situ. Sapu jem ke, tuna ke...Breakfast ramai2 kat situ

    Sronok la kak....seyes..macam berkelah..

    ReplyDelete
  8. rotipun jadi? bukan nak berlumba tgk driver tu ok ke tak? sabar ajalah

    ReplyDelete
  9. hehehe.. masuk paper, nampak lak muka akak tgh belari ke kereta dengan roti penuh kat tangan. ahaksss...

    ReplyDelete
  10. heheheheh sume lori nk ter balik skng ni eh.tp kalo yg kutip tu tak rasa bersalah ke kalo mkn.

    ReplyDelete
  11. tu la yg kesah kutip beras & duit syiling tu
    yg 1 tu mcm susah nk kutip kan

    kalo roti sennag, main hangkot jek

    ReplyDelete
  12. adoi macam2 la kan..baca tajuk igt packing roti yang terbalik hehe

    ReplyDelete
  13. adehhhh..lapar plak nampk roti tuu

    ReplyDelete
  14. anak awk skol mana ieda?

    tu jln yg akak lalu hari2..
    terkezut gak td tgk geng van gardenia dok paking..
    seklai tgk ada yg terbalik...

    ReplyDelete
  15. gardenia mmg sedap tp takut hi kalori terpaksa tukar brekthru gardenia gak cuma menyihatkan

    ReplyDelete
  16. y kat kmn plok masa giant baru buka kat kijal tu,
    lori giant terbalik.. ramai org duk kutip sardin n mcm2 produk ayam brand

    ReplyDelete
  17. dekat sabah kan... rotinya tak sesedap gardenia... huhuhu.. kat sana tak de...

    ReplyDelete
  18. heheh aritu
    lori bawa duit terbalik org pakat kutip
    pastu 2x lori bawa beras terbalik org pakat kutip juga..
    ish...dah makan jadik darah daging...
    tergamak la nk amek

    ReplyDelete
  19. adalah yg stuck stock kat rumah tu nanti..

    ReplyDelete
  20. yg kutip wit besa gaks jadik kan?... kat iupoh sllau... biler rayer cina... bahaya tol la

    ReplyDelete
  21. yela rezki tu kak...ehehe...

    ReplyDelete
  22. haaa..??
    takde orang kutip ker??
    rugi.. rugi..
    bisa langsung dimakan tuuuu.. hehehhe

    ReplyDelete
  23. waahh.. rot gardenia??saya la peminat roti ni..

    ReplyDelete
  24. ishhh...scary la kak...semlm masa balik keje ada dua lori terbalik depan mata saya...trauma!!

    ReplyDelete
  25. hihi..cam pelik coz jek tjuk entry akak sama dgn kejadian dekat ngn opis org pagi ni..rupanya akak org ktan gak ek n sll gunakan jalan yg sama ngn org..hehe..mesti krete kita sll berselisih gak ni..hehehe..

    ReplyDelete
  26. saya suka makan gardenia butterscotch.. :)

    ReplyDelete
  27. klu ada yg kutip..comfirm masuk berita utama mlm krg...

    ReplyDelete
  28. sekarang ni kalo lori pasir tergolek pun menderu orang g kutip kak oiii tanpa menilai adakah itu empunya kita ..hehe

    manusia akhir zaman makin tamak haloba...:P

    ReplyDelete
  29. kyzie ~ ish ye ke nie .. ekekke kebetulan atau apae nie :))

    dik kerja di mana ?? akak di UCSA tu lahh :)) aah banyak lori gardenai pagi nie tadi .. ingat pesta bahagi2kan roti tadi ekekke :))

    ReplyDelete
  30. kak sarah ~ anak saya sek di Kwang Hua lah kak ... kat IM 14 tuu :))

    ReplyDelete
  31. abisla klu org sempat sapu............

    ReplyDelete
  32. org malu kot nak kutip roti hehehe

    ReplyDelete
  33. hmm selalunya org ni main kutip je kalau nmpk ape2 yg jatuh dek kerana terbalik tu..tp tak pk kan bab halal ke tak nnt hehe..kang tak psl2 terpaksa pulang bungkus roti je..roti dah yilek hehe

    ReplyDelete
  34. hmm..ari tu pun ada satu kes lori beras terbalik lagi (selepas yg ramai2 gi ngutip tu)..cepat2 je polis trafik dtg kawal. Takde ler adegan mcm dulu tu..hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...