Monday, April 25, 2011

ermmm ye ke ??


 salam semua

alhamdulillah pagi yg indah .. walau pun agak lemau , maklumlah .. IT'S MONDAY ! ... no blues2 ok :)

pagi2 lagi dah bukak berita pertunangan jejaka ensem ini .. ermmm barulah dpt lihat tunang ashraf nie ... not bad .. janji baik dan cantik dimata dia dengan budi pekerti yg tinggi .. kalau tidak bagaimana nak jadikan pasangan hidup kan .. semoga pilihan ashraf sampai ke hujung nyawa . :))


 

Majlis Tunang Ashraf-Dayana Seperti Kenduri Kahwin 

KUALA LUMPUR: Pelakon Ashraf Muslim, 30, dan Noor Dayana Lokman, 24, diraikan dengan penuh meriah seperti ‘kenduri kahwin’ dalam majlis pertunangan di rumah Dayana di Villa Bestari, Kampung Sungai Pusu, Gombak, di sini, Sabtu.
Majlis besar-besaran itu siap dengan 16 buah khemah yang dipasang di luar rumah bakal isterinya itu.





Malah kehadiran Ashraf yang memakai sepasang baju Melayu putih dan bersamping ungu mencuri tumpuan ramai dan dilihat seolah-olah hendak bernikah lagaknya.
Bagaimanapun, pengacara Nasi Lemak Kopi ‘O’ dan Gadis Melayu di TV9 itu menjelaskan, majlis tersebut diadakan sedemikian kerana mereka turut melangsungkan majlis perasmian Pusat Rawatan Islam Al-Hidayah di tempat dan hari yang sama.
“Pada mulanya kami tidak merancang untuk melakukan majlis perasmian serentak dengan majlis pertunangan tetapi setelah memikirkan majlis ini turut melibatkan saudara-mara, jadi saya rasa tidak salah untuk dilakukan sekali,” ujarnya yang turut menjemput ramai ahli keluarga dan sanak saudaranya.

Ashraf merupakan anak sulung daripada lapan adik-beradik. Antara ahli keluarganya yang hadir adalah bapanya dan ibu saudaranya, Fatimah Azil yang menyarungkan cincin pertunangan di jari manis Dayana. Ibu Ashraf telah meninggal dunia pada enam tahun lalu akibat kanser payu dara. Ashraf dan Dayana akan bernikah pada 30 Ogos tahun ini sempena Hari Raya Puasa di Mekah.

info selanjutnya : mstar.online


majlis tunang sekarang dah x heran dah .. dah macam majlis nikah .. x kira lah ikut sunah nabi atau apa .. semua itu dah x diambil kira .. janji meriah ... hermmmm sendiri mau ingatlah , rasanya si ashraf ini lebih mengetahui kuuuttt , zaman akak dulu , kami x kuar bilik, sarung cincin pun didalam , even pengantin lelaki x dtg sewaktu menetap tarikh .. datang bila majlis dah selesai dan sewaktu makan sahaja .. jauh beza dari zaman sekarang .. huhuhu .. 

semoga majlis yg meriah2 mcm nie x mendatangkan fitnah dimana2 .. dan semoga ikatan ini sampai ke jinjang pelamain .. bukan setakat ke jinjang pelamin tapi biarlah sehingga ke hujung nyawa .. aminnnn :))

32 comments:

  1. la ni tunang grant..mcm kawen ajer..

    ReplyDelete
  2. aah kak.skng ni tunang pon dh gempak.pas ni jgn heran lah kalau merisik pon buat kt hotel

    ReplyDelete
  3. ramailah yg makan hati bila ustaz amirul dah bertunang..hehe.
    sis, sy ada tag sis http://norwidadi.blogspot.com/2011/04/segmen-jom-berkenalan.html

    ReplyDelete
  4. huhuhu uztaz ensem dah nak kawen.. apapun semoga mereka bahagia

    ReplyDelete
  5. semoga mereka berbahagia hingga ke hujung nyawa...:)

    ReplyDelete
  6. posh ~ ekkek tu lah .. x sangka kan .. cam nak nikah lak :)

    ReplyDelete
  7. rara ~ tulah dik .. haa merisik di otel tuu rara lah tuu ekekke ( ngosekkkk )

    ReplyDelete
  8. wida ~ tulah aah .. thanx dik .. nanti akak tgk ya :)

    ReplyDelete
  9. @e da~ tulah .. semoga mereka bahgia :)

    ReplyDelete
  10. farah ~ aminn dik :)

    ReplyDelete
  11. La ni kan Ieda bertunang siap berpelamin bagai....meriah sgt...sampai 16 khemah...perghh...mmg dah mcm kenduri kawen dah ni...

    ReplyDelete
  12. doakan sahaja yang terbaik, lagipun ashraf adalah artis, bukan nak kata jadi artis dapat lesen untuk buat benda2 macam tu... tapi takder yang salah.. nanti kalau senyap2, kata menyorok status pulak.. terpulang pada tafsiran masing2lah... zaman akak hampir 23 tahun lalu, pun begitu.. tak keluar bilik, tapi zaman berubah...asal tidak melanggar tatasusila dan agama sudahlah...

    ReplyDelete
  13. handsome budak nya, kan....t.smpat booking nk buat mnantu hehehe

    ReplyDelete
  14. perghhh comelaa tunang dia..

    sama chantik sama padan......

    la ni kak, betunangpn dh mcm knuri kawen dh..hehhehehe

    ReplyDelete
  15. sy tunang dlu pn xde bergbr mcm ni..hihi..smoga hubungan mereka kekal hingga ke syurga =)

    ReplyDelete
  16. jgn kata tunang kak..time merisik pun dah dtg..hermm...dah berubah dah..

    ReplyDelete
  17. ena kan kak,
    usahkan tunang.. malam akad nikah pun guna kamera sendiri2 jekk.. ari kenduri baru ada photog.. huhuhuh..

    ReplyDelete
  18. sama cantik sama padan kan kak..sejuk je mata tgk bakal wife dia..semoga kekal ke jinjang pelamin dan ke akhir hayat jodoh mereka =D

    ReplyDelete
  19. cantik tunang dia yer... mmg meriah betul klu tunang pon smp dah 16 khemah... tu blom kawen kan??? apepon, hrp berkekalan...

    ReplyDelete
  20. memang salute dengan asyraf muslim..langsung xrasa kecewa di pilih dayana..kalau die pilih yang seksi memang kuciwe sesangat..

    ohh..abg asyraf gud bye forever...sadissssss..

    ReplyDelete
  21. jangan kate tunang kak...anak punye bday pun mcm kenduri.takpela bg yg mampu.ehehe...tp zaman kita dulu mmg camtu kan.tak kuo bilik.lelaki pun ne ade datang2 mcm skang.perubahan zaman.dah betunang pn si ustaz amirul ni :)

    ReplyDelete
  22. meriahnyaaaaaaaa.....semoga jodoh ashraff ngan dayana kekal selamanya...

    ReplyDelete
  23. betullah tu. now takkira artis ke org biasa ke, tunang siap lelaki sama ada. I sedniri tak faham.

    ingat dulu masa tunang. Hubby penah sekali je mai kg sebelum tunang. Bila majlis bertunang, hubby kena tinggal kat pekan. Rombongan dtg berdasarkan maklumat dan panduan hubby. nasib baik tak de rombongan lain mai.. kalau tak salah org.. heeee..

    ReplyDelete
  24. sekarang seme majlis grand belako..

    doakn yg terbaik utk pasangan ini

    ReplyDelete
  25. suke sgt 'ustaz' berkenan dgn muslimah bertudung.. sweet jek ..

    mak aiiiiii 16 kemah ??? bior tuiii ..

    * muke tunang dia tu cm awek dlm v.clip AKIm lew

    ReplyDelete
  26. eye nee ~ tu lah .. meriah gile kan .. risau je .. selalu mcm tulah meriah bagai last2 huhuhu :)

    ReplyDelete
  27. alida ~ yes .. bezanya mereka artis .. dan kita org2 biasa selalu jadikan artis sebagai idola .. harus lah kita mendoakan agar idola kita buat sesuatu yg bukan utk dikata oleh org dikemudian hari .. bukan begitu .. :))

    ReplyDelete
  28. op ida ~ yes dik .. dah leh nikah tuu sbb ashraf siap bersampin :))

    ReplyDelete
  29. lalink ~ ekekek kecewa .. oh kecewa :))

    ReplyDelete
  30. ratu ~ aah dik ... bday kalah majlis kawian .. x perlahh mampu kan :) kita pandang aje ..
    tulah zaman kita semuanya serba sederhana .. mgkin lebih hargai tradisi dan adat kan :)

    ReplyDelete
  31. yan ~ ekekke tu kes naya tuu ekekkeke :)

    ReplyDelete
  32. zura ~ eh ye ke dik .. ermmm x pernah pulak tgk video clip tuu :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...