Wednesday, April 20, 2011

C*A*R*A - - - - - - pink !!


salam semua

haaaaaaaa jgn gelak tau .. huhuhuh , mcm nie , nak citer erkkk .. kelmarin ahad , pagi akak ke Terus Maju depan rumah akak uu .. jalan2 ngan hubby konon2 nak beli sedikit brg dapur .. naik tingkat atas amik tisu dan tgk2 kan pampers zahrien .. tetiba terpandangkan acuan kuih cara nie .. haaaaaaaaaa terbekenan lak dlm ati nak buat ... padahal akak x pernah hayat idup buat kuih nie sendirian di rumah .. selalu akak buat di kg je .. itupun mak akak yg adun .. huhuhuhu teruk kan akak nie .. yerlah .. akak bukan nyer pandai bab2 buat kuih nie .. dah cakap kannn ekekekekek

ok lepas tuu , hubby siap cakap apa tau " alahh x yah beli lahh .. ayang bukan buat punn , ada masa ke ?? " adehh pedih ! sentappp uuu ekekkeke .. akak pun cakap " ok lah sayang , ieda buat lahhh .. x caya .. petang nie jugak ieda buat " hermm sambil senggeh2 kat die .. ekekekek .. ok dah bayar bawak balik .. basuh .. dan duk tenungggg lama2 acuan tuu .. duk fikir camne nak buat nie .. rasanya ummi akak buat tuu senang jeww .. tanpa lenggah2 layie .. akak call ummi .. dah call akak bancuh .. 

teetiba teringat .. alamak ! mana ada pewarna IJO ! .... hhuhuhuh terus capai moto .. bawak ke kedai belakang umah .. , ada pewarna merah jewww .. ape layie .. akak pun amik bayar .. lantak lahhh dlm ati cakap ekekekekek ..
makaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa TERJADI lah ini !

v

v

v

v


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


kuih cara manis

ekekkekek lawa tak ?? sedapp wooooo .. hubby siap gelak lompat2 layie ... huhuhuh JAHAT ! sbb 1st time tgk cara manis warna pink !!

close up sikit ... minu petang kami aritu :) alhamdulillah cute jer .. rasa sayang lak nak makan huhuhuh

popia ikan .. kebetulan x habis layie .. so digandingkan bersama :)

dan ini sahaja yg ditinggalkan oleh anak2 kepada akak .. cit ! .. haa amik .. ingat semua x lalu tadi .. ekekekkeke lenkali leh buat layie .. kali nie nak buat kuih cara berlauk pulak :))


32 comments:

  1. hahaha...mmg comel....pestaim dlm sejarah tgk ni...hehehe...

    kalau dah namanya ibu..mesti kreatif..hehehe

    ReplyDelete
  2. alalalalla...sweet la kak...kaler pink! i like!
    dh lama nk try wat cara, tp acuan lom beli..ehehehheeh

    ReplyDelete
  3. Warna pink ek?..ingat nanti nakbuat warna biru lah..heee

    ReplyDelete
  4. mmg comel la cara manis kaler tu...ehehe...len kali akak teraii la bwt kaler rainbow laks...ekeke

    ReplyDelete
  5. hahahaha.. kewl...

    pink pun pink lahh
    janji sedap dimakan.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Aikkk? warna pink?
    first time saya tgk kuih Cara warna pink kak. Serius...tak terpikir lak seblm ni. hehehe

    ReplyDelete
  7. heheh comell
    nsb baik saya xminat kuih ni
    klw xsaya dah buat kaler pepel heheh

    ReplyDelete
  8. nak sikit...nak sikit
    biasa tengok colour hijau je..
    comel gak colour ni kan :)

    ReplyDelete
  9. he he hehe..nak gelak
    tp tak baik gelakkan..
    comel apa, kuih cara kaler pink..auw2...kalau dah tinggal takat tu jer..sure sedap ler tu kak

    kak ida, share ler kak resepi kuih cara nie...

    ReplyDelete
  10. cara warna pink tu..selalu hijau

    ReplyDelete
  11. saye suke giler kuih cara.. lagi2 kalau dalam die berair2.. pehh !! sedap nyee... pink ? feveret wooo.. hehe :)

    ReplyDelete
  12. cantik hehee tak pe lain sikit saya pon suka buat resepi color pink gini mcm lagi berselera aekekkekeke senang tak buat kuih tu?? hehe saya belum pernah try lagi kuih tuh...

    ReplyDelete
  13. Ieda pandai buat kuih cara ni. akak pandai makan je, buat tak pernah lagi.warna pink tak pe jangan ada rasa strawberry sudah, akak kurang minat. macamlah ko nak bagi akak makankan. saja gurau ye.

    ReplyDelete
  14. oohh ingatkan memang sengaja buat warna pink, kehkeh! tapi cara warna pink pun cantik! yg penting sedap boleh makan, kaler apapun ok kan :)

    ReplyDelete
  15. wah jgn dicabar kak ieda..hahaha chara pink lagi..buleh try nanti ni kak..rasa klu letak esen rose sket lg wangi kut kan..:)

    ReplyDelete
  16. hehe...1st time tgk kuih cara warna pink..tp cntik apa..akak cipta sejarah la..hahaha

    ReplyDelete
  17. nampak comel bila warna pink... tak kisah warna apa yg ptg sodap di makan

    ReplyDelete
  18. pink pun pink lah kak..janji sedap..heeesy suka jgk mkn kuih cara ni..

    ReplyDelete
  19. Wahh 1st taim tgk cara pink.. tapi tak kisah laa..janji sodapkan.. kenyang pewut tuh.. :)

    ReplyDelete
  20. tak cuba tak tau kan...?kelesssssssss gitu kale pink.hehehe...

    ReplyDelete
  21. wah..kaler pink.kalau sis hidang depan sy..abis sy mkn ni.sebab minat gile warna pink punya pasal..

    ReplyDelete
  22. ooo mmg kuih cara ni kaler ijo je ek? hihih ok ape pink tu kak..janji rasa dia sama hihihi

    ReplyDelete
  23. hehehe...kuih cArR remaja uuu..pink carer lagik...yg ponting sodappppp...

    ReplyDelete
  24. kure ~ ekekke tulah jgn main2 :)

    ReplyDelete
  25. cida ~ try beli dik .. buat ye .. ekekke try warna lain lak :)

    ReplyDelete
  26. zana ~ huhuhu dik bab resepi nielah x pandai .. fail nak tulis resepi dik huhuh

    ReplyDelete
  27. sha as ~ x agak2 ko dik .. nanti jadi kek tau ekkeke :)

    ReplyDelete
  28. h4n3 ~ tulah dik .. ekkek suke ayat ko tu , pink pun pink lah ekekek

    ReplyDelete
  29. oasis ~ hahahha jgn x caya akak buat warna pink tau ekekke .. nanti suh akak oasis buat warna tu .. sedap dikkk rasa sama je .. warna je berbeza :))

    ReplyDelete
  30. Just call me Bitt ~ try lah buat .. adunan sama mcm org lain buat , tambahan pada caler tu je ekekek .. ieda x pandai tulis resepi lahh huhuhu

    ReplyDelete
  31. betul tu, kuih cara berlauk, lagik sedapkannn

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...