Wednesday, April 13, 2011

IKAN PATIN , cerita x betul !



 salam semua

haa pagi2 tadi dgr berita terkini di SINAR FM .. kisah ikan patin masak tempoyak di temerloh yg dikenakan charge kepada pelanggan sebanyak RM 13,000.00 .. utk 50 org tetamu yaaa 

aduhhhhhhhh bukan utk 50 tetamu lahhh tapi utk 350 tetamu
haaaaaaaaaaaa tgk2 .. nie semua kerana berita yg x sahih .. semua org dah percaya termasuklah akak huhuhu .. mula tuu masa sebuk2 org duk cakap pasal ikan patin rm 13k tuu akak pelik jugak , asal lah mahal sgt .. x kan pelanggan yg makan x komplen apa2 .. komplen kat talian khidmat pengguna ke ?? kan ... 

rupa2nya berita pagi tadi menyatakan pelanggan2 yg makan ikan patin masak tempoyak itu berpuas hati dengan charge yg dikenakan kerana ia menjamu seramai 350 org BUKANlah 50 seperti yg di gembar gemburkan ...



 tulah .. berita nie pun satu .. lately nie x pernah memberikan info yg betul2 .. dek kerana berita yg palsu ini membuatkan ramai rakyat agak kelam kabut semalam .. mana2 tempat duk menceritakan perihal ikan patin 13k ... hahahhahah nasib baik akak x makan ... :)) ok , skrg nie kita x leh percaya bulat2 kan semua berita yg dilaporkan .. adakalanya penyampaian berita itu selalu ada percanggahan dan info2 yg x sahih .. kita rakyat kena selidik dulu sebelum percaya bulat2 huhuhuh


35 comments:

  1. akak perasan tak, dalam semua suratkhabar yang ada kat mesia ni, semua berita yang dorang sampaikan, semua berlainan jalan cerita...

    ReplyDelete
  2. smlm ada baca berita ni..terkejut gak RM13000.00 utk 50org..owh..rupa2nye utk 350 org erk..berbaloilah klu cam tu..adeii..napa plak blh slh erk..hmm..

    ReplyDelete
  3. tah hape2 la berita ni kan..dok gebang benda x betul je.. rupanya 350 org yer.. adeh~

    ReplyDelete
  4. wt terkezut jew kan..
    haih... :S

    ReplyDelete
  5. kalau cam tuh , pas makan ikan patin kena simpan dalam perut lama - lama sikit la kak, baru berbaloi hehehehe

    ReplyDelete
  6. alahai.yeke.350 org ke.no wonder lah..

    ReplyDelete
  7. tu la kan wat suspen je...13k makan je...mmg pengsan nk membayo.nasib 350 org :)

    ReplyDelete
  8. aduhaii sian tokey kedai mesti tak senang duduk dia dgr berita tak betul tu...

    ReplyDelete
  9. 350 org ker? alahai.. jauh benor dari 350 ke 50 je.. memg la terkezut kan kak.. kalo gitu ok la rege tu.. :D

    ReplyDelete
  10. hikhik..kita xmkn ikan patin..byk kali try tp tkleh trima tekak..dlm 350 org tu msti semua selera ikan patin kan..ekekeke

    ReplyDelete
  11. tu la
    xmunasabah langsung
    50 orang smpai 13k
    bese la paper ni mana ada yg btol seme maklumat tak tepat
    mcm kt office sy
    ada semua paper
    bila baca satu berita then compare ngan paper2 lain seme nye ada yg tak sama

    ReplyDelete
  12. lauk rm5 pun dah mahal ni kan pula ribu2...dr makan ikan ni baik simpan ke beli baju ke shopping ke..hahaha

    faisalapardi.com

    ReplyDelete
  13. laaa..yeke? kalo 13k utk 350 org logikla jugak...apala wartawan ni..tak kaji berita betul..

    ReplyDelete
  14. hehehe..kalo betol..takut nak makan ikan patin...takut xmampu nak bayarr..:)

    ReplyDelete
  15. mek pun tertipu kak.. igtkan betul la cas kene tuk 50 org makan... cm xlogik jer

    ReplyDelete
  16. memang nipu la ye..kecian org kedai 2.hampeh puye berita...

    ReplyDelete
  17. camne leh salah tu adoi la..nasib baik pemilik restoran tu tak saman ke apa hehe

    ReplyDelete
  18. da lama jugak akak xbaca paper..
    layan blog pun dpt info..hehe

    **akak buat n3 dah tu..hahaha..

    ReplyDelete
  19. oooooo patut la...salah info rupanya...nasib baik akak memperbetulkan sangkaan eida...kekekekek

    ReplyDelete
  20. waaaaaaaaaah...rm13k untuk 350 tetamu..

    ReplyDelete
  21. Bila dah salah wat berita..tak de yg nak mintak maaf..

    Nampak ikan patin tempoyak tuh..makk aihh sedapnyaa.. :)

    ReplyDelete
  22. haisyh apa la reporter tuuuu...ksian owner restoran!

    t.pasal2 sy n hb pun turut mngutuk sama owner tu huhuhu sorryyyy

    ReplyDelete
  23. purple ~ ekkeke haa kan .. berita main peranan besar kan .. huhu

    kak zarah ~ akak saya baru nak tekan publish :)

    ReplyDelete
  24. macam2 cite di akhbar..
    da tak tau mana fakta mana auta kak

    ReplyDelete
  25. suka makan ikan patin masak asam cili padi...takl suka letak tempoyak...

    tak baik betullah main buat2 berita tak sahih..kaji le dulu betul2 sebelum buat cerita..

    ReplyDelete
  26. rinna ~ ha tulah .. kita tgk nanti ada yg minta maaf tak .. :)

    so shy ~ kalau akak jadi editor , reporter tuu akak gantung kerja haa barulah leh jadi pengajaran pada yg lain kan .. :)

    ReplyDelete
  27. betul2..bunga pun terkejut gak semalam..

    cian tokey tu..berita ni mmg cam tu kadang2 xtepat..

    ReplyDelete
  28. saya tak suka ikan patin. pernah gak makan kat temerloh ntah tak leh masuk.. kuahnya rasa cam sedap..

    ReplyDelete
  29. macam kes telo tiruan tu jugak le...buat suspen aje

    ReplyDelete
  30. tau pun..
    terkejut sangat denga..saya org pahang pun tak penah denga tempat makan ikan patin semahal itu..hehe

    tabloid..memang macam tu..:P

    ReplyDelete
  31. haih saje je kasi suspen tau..i

    ReplyDelete
  32. laaaa yeke? emmm no wonder lah

    ReplyDelete
  33. huhu..rm13k utk 350 org?? adeii..yg tu pun akak rasa dh mahai, ieda..
    hehe..
    nasib baik ler ayah akak ada kolam ikan..leh ler anak2 cucu nak makan ikan patin ke...ikan baung masak tempoyak..pergh! sgt sedap...rugi ler yg tak makan tu, ngee..

    ReplyDelete
  34. itula pasall..kalo 350 org makan logikla sket kan.. rm37 satu kepala..berita ni mmg kadang2 payahla nak percaya. info tu banyak tak tepat.. sensasi je lebih huhuh..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...