Tuesday, April 26, 2011

BEGINI pulak jadinya ..


 salam semua

aduh takutnya .. baca dlm metro online pagi2 nie ..
huhuhuh kasihan .. akibat terpedaya dengan ubat kurus disebabkan ajakan kawan2 , mangsa mencuba sendiri sebelum mengesyorkan kepada kawan2 .. 

kira mangsa seorang yg sanggup lah hadapi risiko dan bertanggungjawab , sebelum menjual dia mencuba utk badan sendiri , mungkin kerana dia juga berbadan besar dan teringin nak kurus .. huhuhuh tapi begini akibatnya .. 

takut betul akak tgk .. kasihan pun ada .. beliau menanggung sakit selama 6 bulan ! , beringatlah .. kalau nak kurus banyak lagi caranya .. dari mengambil bahan2 yg kita x tahu kesahihannya .. selidik lah dulu .. paling senang banyakkan bersenam dan amalkan pemakanan yg sihat .. itu sahaja :) 
mudah kan !!


KECEWA...mangsa penipuan ubat kecantikan menunjukkan kesan parut di perut.



KUALA LUMPUR: Akibat termakan pujuk rayu seorang kenalan untuk meraih keuntungan dengan menjadi ejen produk pelangsingan badan, seorang lelaki yang yang mencuba produk itu terlebih dulu untuk melihat keberkesanannya menerima padah apabila terpaksa menanggung kesakitan lebih enam bulan

Tindakannya mencuba dulu cecair produk pelangsingan badan itu menyebabkan dia mengalami bengkak di perut dan menyakitkan setiap kali bergerak.
Lebih teruk lagi, bahagian yang bengkak itu mengeluarkan nanah serta cecair berbau busuk.

Mangsa yang mahu dikenali sebagai Chen, 30-an, berkata pada mulanya dia enggan menjadi ejen produk terbabit kerana kurang percaya akan memberi pulangan lumayan tetapi selepas dipujuk berkali-kali, dia mengambil keputusan mencuba produk bakal dijualnya itu bagi melihat kesannya.


sumber : metroonline



48 comments:

  1. kalo terlampau obses nak kurus bahaya jugak...
    kesian..smpai g2 keadaannya.. takut jd effect lain plok & jejaskan kesihatan diri...

    y penting, bahan y kita makan harus disahkan halal & diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Barulah semuanya selamat

    ReplyDelete
  2. cian nye..bahaya betol ubat2 kurus sekarang.. jangan la ambik cara singkat macam nie..bahaya

    ReplyDelete
  3. cian nye..bahaya betol ubat2 kurus sekarang.. jangan la ambik cara singkat macam nie..bahaya

    ReplyDelete
  4. kesiannya dia. bahaya betul kalau terlampau obses nak kurus ni. sebaliknya jaga corak pemakanan dan lakukan senaman walaupun lambat nka kurus tapi badan tak merana.

    ReplyDelete
  5. alahai...siannyaa jadi mangsa...
    g mmg susah skit nk percaya produk2 kt luar sana..sbb dh terlalu byk...

    apa2pun g rela bersenam dan kawal makanan... {err...tp.....ckp je..makan tetap makan...aduss hehe}

    ReplyDelete
  6. hish takot nye.. x psl2 je menanggung sakit da..

    ReplyDelete
  7. Aduhh bab2 camni yang menakutkan....haruslaa exercise walaupun...

    ReplyDelete
  8. akak heranlah..seme org nk kuwus..hehe

    akak je nk gumuks..hahahhaa

    ReplyDelete
  9. ya Allah.gelinya.sian nya.dye pil ke kak?

    ReplyDelete
  10. Ya Allah ieda, memang menakutkan ya..

    yang penting jaga pemakanan, kalau dah kahwin tu, biasalah naik badan sikit kan..:)

    ReplyDelete
  11. sy nak kurus gak.. tp tak berani guna sebarang ubat2an... sekadar kawal makan... wlpun terlajak sesekali tp redha... cuma tahan sakit je la...

    ps: sy takleh naik badan... sakit kaki... tu yg nak kurus tuh...:)

    ReplyDelete
  12. Takutnya...tu la ada kenalan FB suh akk tag kawan2 lain tuk ubat pelansingan...tak berani akk...dibuatnya ubat tu tak betul...naya jer....

    Yg penting nak diet ni dapatkan khidmat pakar yg bertauliah..

    ReplyDelete
  13. eeeeeeee menakutkan la....

    psstt: akak meh la join GA purplelicious taw...

    ReplyDelete
  14. ish ngeri je tgk..kna berhati² skrg..jgn mudah terpengaruh...produk² gini mmg sy xbrani nk cuba..haish..=_=

    ReplyDelete
  15. mengerikan..

    i bab makan dan tepek kat muka yang paling takut...

    takut bukan2..

    ReplyDelete
  16. mengerikan..

    i bab makan dan tepek kat muka yang paling takut...

    takut bukan2..

    ReplyDelete
  17. ishhh teruknya...camne bole jd camtu yer...tu lar sy pun x brani jg nak pakai produk2 yg x tau sahih ke x ni...paling elok diet sendiri jer

    ReplyDelete
  18. ratu pun dh stop amik2 ubat utk kurus ni...just control pemakanan n senam.takpela tak turun banyak pun janji tak jd kes2 camni.

    ReplyDelete
  19. grrr... takutnya.. serius menakutkan..

    ReplyDelete
  20. alahai... menakutkan! tpi syabas gak utk dia sebab cuba utk diri sendiri dulu sebelum jual kat orang lain.

    ReplyDelete
  21. memang bahaya! kena hati2, tak semua ubat menjadi dan sesuai dgn tubuh kita kan kak :)
    BUDAK KECIK NYANYI LAGU MAHER ZAIN - INSYAALLAH

    ReplyDelete
  22. kak sarah ~ ekekke mencik lah kak .. akak dah cun nak temuk2 ngaper .. ekek :) kasi ieda pijam kak :))

    ReplyDelete
  23. lya ~ ya setuju tu dik .. apa2 pun dah ada lisen dari kementerian tu penting .. nie dok main taram jew .. akak pun seram huhu

    ReplyDelete
  24. yus ~ ya .. kalau dah kawin badan naik tu normal .. kena jaga pemakanan je .. jgn sampai naik mendadak dan x terkawal .. janji senaman :))

    ReplyDelete
  25. gee ~ ekekke gee dah ok akak tgk , cuma control makan je lah .. pilih pemakanan yg sihat .. :)) makan terlebey tuu normal dik .. akak pun cam tu jugak ekkeke :))

    ReplyDelete
  26. eye ne ~ kalau x der pakar .. kaji selidik produk sebelum menggunakannya bukan main gune aje .. bahay , risiko tinggi kerana melibatkan anti body seseorang .. :)

    ReplyDelete
  27. yan ~ tulah .. ieda pun kalau main tepek2 nie sorry lah huhuh

    ReplyDelete
  28. yana ~ ya dik .. produk yg bukan2 nie kena selidik sedalam2nya .. kalau tidak kenapa nak berani cuba kan .. huhu

    ReplyDelete
  29. lina ~ terlalu obses nie tapi ok lagi sbb dia cuba pada diri , kalau dia terus sudjest pada org , dan akibah nya lagi teruk kan .. kesian pulak huhu

    ReplyDelete
  30. my 2nd comment : ehehe, kak ieda da bjaye jd follower sha...hari tu x dpt kn? tahniah! ekeke...tq kak..muahs

    ReplyDelete
  31. ratu ~ ya dik .. produk yg betul2 berkesan cthnya Herbaliofe akak nie .. tgk lah kesannya pada akak ..
    dah hampir 2 tahun akak ambil .. ok dan banyak perubahan yg berlaku :)

    senaman itu rutin yg perlu ... supaya kuar segala peluh dlm bdn , selain itu amalkan minum air masak banyak2 sbb kita akan kencing .. kencing itu mengandungi toksin dlm badan :))

    ReplyDelete
  32. mama manan ~ tu lah , why not u cuba produk herbalife ini .. x menyesal tau .. dulu ieda berat 78kg .. after 2 years consume ieda dah 65 kg now .. dan skrg maintain berat dan jaga pemakanan jew :))

    ReplyDelete
  33. etey ~ tulah .. tu yg buat akak terharu .. dia cuba dulu utk diri sendiri sebelum dia membahayakan org lain uhuu

    ReplyDelete
  34. ieda ~ ya dik .. x semua produk sesuai .. kalau mencuba make sure produk itu sudah di teliti keberkesanannya .. :) insyaallah

    ReplyDelete
  35. sha as ~ aah lah dik .. ari nie pelik sikit boleh pulak ekkeke :)
    love u 2 ...

    ReplyDelete
  36. aduhhh yaiii seram lak angah tengok pic tue..... macam2 sekarang nie

    ReplyDelete
  37. Adoi..sian laa plak.. menakutkan laa plak.. ikss..nak kurus jadi penyakit lain plak..

    ReplyDelete
  38. akhbar ni kdg2 nk tutup apa nama produk 2.kenalah bgtahu,kalau org lain yg makan skrg at least diorg dpat berhenti n berhati2.bahaya betul.

    agaknya diorg nk buat siasatan terperinci kot.huhu

    ReplyDelete
  39. eee takotnyer... pasal kwn dier tuh jahat sgt?

    ReplyDelete
  40. eb ezrin ~ dia salah makan pil utk kurus dik , bukan kawan dia buat .. ekkeke :)

    ReplyDelete
  41. zati ~ tulah .. kesian kan .. sib baik kawan2 dia x try lagi .. kira dia nie jenis bertanggungjawab lah kan ..huhuh

    ReplyDelete
  42. mmg mengerikan...mmg dh mcm lumrah kan..yg kurus nk gemuk dan yg gemuk nk kurus..huhuhu

    ReplyDelete
  43. orang sekarang nak ambik jalan mudah nak kurus. takut nengoknya.

    ReplyDelete
  44. kesian pulak tengok.. sekarang ni mcm2 produk langsing dijual. kena berhati2..

    ReplyDelete
  45. gieyana ~ tulah .. mcm2 hal skrg nie .. semua harap jadi panduan kita semua :)

    ReplyDelete
  46. CIMNDDC ~ tulah kak .. x fikir risiko .. dah jadi mcm nie nak nyesal pun x leh dah huhuh

    ReplyDelete
  47. alida ~ itulah .. sedih kan .. sib baik dia gunakan kat diri sendiri .. kalau terus syorkan pada kawan2 dia x ker naya tuu .. huhuh

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...