Saturday, April 30, 2011

kate & will , night of celebration !!

salam semua 
mlm semalam adalah royal weeding dinner .. akak pun enjoy tgk .. dress yg kate pakai sgt2 simple and looks great dgn dia kan :) cantiknyaaaaaaa .. dah lah orgnya cantik .. uhuhuhu

A night of celebration for royal newlyweds

 

Kate Middleton, dressed in a satin strapless white gown and white shrug, leaves Clarence House for an evening reception at Buckingham Palace following her wedding to Prince William on April 29, 2011, in London.



Prince William and Kate Middleton leave Clarence House for an evening reception at Buckingham Palace on April 29, 2011, in London.


ps : huhuhu jelesss mak nooooooook :))

karniva usahawan PAHANG 2011


salam semua
ini semua cerita last weekand , akak balik kg . ermm x tahu pun ada karnival usahawan PAHANG 2011, berlangsung selama 2 hari sabtu dan ahad .. paling best PM kita yg rasmikan .. yelah kan kira dia balik kg lah nie .. :)

ermm banyak acara .. tapi akak x kose nak beramai2 kat situ .. dtg situ semata2 anak2 akak yg nak main permainan belon nie .. huhuhu kesian pulak .. kalau ikutkan akak .. malas dahh nak ke tempat yg ramai2 mcm nie .. herghhhh



org yg sgt2 ramai .. kalau x kerana anak2 nak bermain belon tuu .. akak x kan dtg huhuh

Tuah Manusia KITA x tahuuuu ... TAHNIAH , I'm soo happy

 salam semua

dah malam .. akak masih berjaga .. kenapa ?? sbb baru habis dengan jayanya melihat " LIVE " weeding of the year @ decade .. putera raja Britain ini .. x kan dpt lihat lagi .. x kan nak lepaskan peluang kan .. bila dah habis tuu terus tgk dlm internet , cukup2 laju mereka upload video perkahwinan dan pic2 perkahwimam di raja ini .. fuh ! 

Wedding of Prince William, Duke of Cambridge, and Catherine Middleton

  dia yg sgt2 bertuah .... , jodohnya ditentukan oleh allah , sesungguhnya hanya allah yg tahu yg terbaik buat hambanya 

 

 

 
ciuman bahagia ! ...


siapa sangka kan .. si kate nie pernah admire william dari kecil lagi .. siap dalam salah satu pementasan teater dia masa sek dulu bertajuk kisah cinta angan2 dia nak kawin dengan william ..

siapa sangka kan , mimpi dia dilamar putera raja menjadi kenyataan .. semua itu akak tgk dlm selingan sebelum majlis perkahwinan mereka berlansung .. sungguh bertuah ko KATE ... huhuh 

semoga berbahagia .. suke sgt2 .. sbb perkahwinan mereka di tayangkan sepenuhnya .. :)) mcm tgk fairy tale teater pulak .. akak x berkelip tgk nokkkkkkkkk :))

 

Friday, April 29, 2011

MRS FIZA GIVEAWAY!!


 salam semua

jalan2 tadi masuk umah adik MRS FIZA .. haa sure ramai kenal kan 
dia buat GA .. apa layie akak nak joint lah
sokong kawan2 kan .. moh ramai2 joint .. MERIAH kan !!!


 

klik banner utk JOIN

tarikh tutup : 18/05/2011 jam 3petang

jumpa bb - TAHNIAH aida !


salam semua

akak bersiaran dari rumah nie .. cutiiiiiii :))
kalau cuti nie bukan ape .. banyak urusan yg nak kena buat .. ke bank , ke MPK .. ke pejabat pendaftaran .. bukan apa , bila dah plan cuti nie sebenarnya utk menguruskan hal2 yg tertunda ..

tu pun tadi akak ke MPK , x leh buat pulak .. kena ada document lain .. dah mcm mana .. huhuhu kena gi semula lai kali .. dah ari nie jumaat .. mereka tutup ari sabtu .. :(

nie baru sampai umah .. terus online blog .. ekekke kata blogger tegar .. :)) terus update apa2 yg patut .. lepas nie boleh lah relax2 kan minda dan BW .. tgh ari sikit kang kena kuar layie .. ke bank lagi ... huhuhu banyaknya ke bank .. urusan apa ?? urusan bayar kereta lerrrr .. ujung2 bulan kannn huhuu

ini kisah last week jugak .. hari jumaat akak dan kawan2 ke rumah kawan akak aida yg baru lepas bersalin bb baru .. 2nd bb , dia sedang bercuti utk menjaga bb baru dia nie .. cumei .. lahir kecik je 2 .++ something .. x ingat pulak :) alhamdulillah bb dah bertambah sihat , walau lahir x cukup bulan .. :) 
jom tgk pic2 ..


Thursday, April 28, 2011

tahniah SARAH ! - dan doakan buat mereka


salam semua

tahniah ! .. wordless lah akak :)) x dpt bayangkan dia mengandung .. pasti cute kan ... begitu jugak pada janda AKHIL HAYY yg dah pun selamat bersalin .. 

dan ada berita sedih jugak bila dpt tahu artis veteren ORKID ABDULLAH dan YUSNI HAMID sedang dlm keuzuran yang sgt2 .... semoga mereka berdua di berikan kesihatan dan kembali pulih ..


 

kali ini BERLAUK pula kekkeke


salam semua 

kisah last week ari ahad .. kat umah mom di kg .. akak teringin nak buat kuih chara berlauk pulak .. aritu akak buat chara manis nie di rumah akak kan .. kali nie as per request oleh my ummi :) ... alahai ummi , anak ummi nie bukan lah pandai sgt buat nyer .. main campak2 yoooo :))

tgh ari dah plan nak buat sbb ummi dah hints2 cakap ada daging cincang dlm peti .. kalau buat chara berlauk nie sedap nie .. ekekkeke akak pun apa layie .. terus ambil bahan , campak2 dan bland ..

bahan inti senang ajooo .. daging cincang di grg dgn bawang besar hiris2 , lada merah hiris2 dan last sekali campak daun sup & daun bawang .. ermmmmm sedap2 ekekekek ( entah paham entah idokk uolss nie .. hentam lah noook )

pastu masuk kan dlm acuan dia .. 
maka terjadilah ini

v

v

v

v

v

v


Wednesday, April 27, 2011

Purplelicious - Love Give Away


 salam semua

haa ari nie dpt invitation GA dari adik eida akak pepel bonda amani ...
jom ramai2 kita joint , kasi meriah !!! 

KLIK BANNER BAWAH TU

thanx dik invite akak .. muahhhhhhhhhhhh 


tarikh tutup 17 mei 2011

 akak nak TAQ


semua FOLLOWER akak yg mengenali EIDA !


cantik tak ! cantik tak !


salam semua

selamat petang .. huhuh agak penat sikit hari ini .. baru balik dari bandar .. beli tiket utk mak dan ayah akak nak ke KELANTAN .. ermmm dah lah cuaca panas ..jalan2 tadi terpandang akan sebuah kedai , konon2 nak kerlingkan meja kan .. tapi x jadi sbb budget x der ..

bila balik nie .. baru teringat akak duk peram pic meja buatan hasil tangan hubby , tempahan mak saudara dia .. haaaaaaaaa bila bukak balik , tup2 ada idea , nak suh hubby buat utk kat rumah jugak .. ermmm asal akak x terfikirkan .. ekkekek yerlah bila nak baru teringat kan .. kalau tidak x terfikir punnn 

ok2 .. moh layan pic2 nie .. akak upload last week .. main tuu baru ari nie teringat nak publish ekekkke



harga ??? ermm dlm 200.00 sahaja wokeh !! .. cantik tak ???
murah tak ????? ... tapi kalau akak nak suh hubby buat kannn.. nak buat lagi cantik dari ini ! .. lagi besar dari ini ! .. dan lagi kukuh dari ini
lalalalallalalal ehekkkks ....


mlm punnn JADI !


salam semua

dan selamat pagi .. alhamdulillah bersiaran dengan perasaan yg gembira dan bersemangat ! bersemangat .. kenapa ?? ekekke x der apa2 lahh biasa2 sahaja .. kang kalau x bersemangat susah .. tu x memotivasikan diri ekekek .. melalut dah akak nie :)

ok lah nie cite mlm tadi .. hubby akak mlm tadi balik lewat , dia dah beritahu nak balik lewat , so akak x kesah dah cakap kat anak2 ibu malas nak masak .. ibu belikan kuih uols makan kuih je ye .. so mereka x kesah .. sbb dah selalu mcm tu kan .. anak2 akak kalau petang dah makan kuih2 nie , mlm mereka memang x makan nasi dah .. 

so sampai rumah , rasa sgt tekak nie nak makan bubur .. tgk beras masih ada sedikit ( kebetulan memang nak beli brg2 dapur ari nie ) soo apa lagi .. akak amik dan start proses masak bubur .. ekkekek dlm x nak makan tuu , dpt je idea bubur terus capai periuk .. maka terjadilah ini ...
 


skrg nie dah x pandai nak guna sony akak tuu .. pic x cantik .. x teringat nak amik guna hp akak :) , pic semua blurrr jer ... mencik !


Tuesday, April 26, 2011

yg lama sudah BERGANTI ! upsss bukan lama tapi HILANG


salam semua

ermm tgk lah tuu bila anak2 akak posing2 .. maklumlah try test HP baru .. huhuhuh  alhamdulillah hubby paham .. dia ajak pi beli hp baru mlm tuu .. sedih sob sob sob sebab kehilangan E71 aritu .. jadi dia cakap .. moh lah cari hp baru .. huhuhuhu thanx dear .. walau ieda kuar duit ieda ( x kesah punnn duit ieda , duit abang jugak kann ) .. sbb sudi temankan ieda  ... :))

balik tuu try lah snap sana , snap sini .. hp murah jewww , budak2 nie kalau dgr je ibu dia cakap meh ibu amik pic .. ermm x yah suruh .. dah macam2 pulak aksi yg akak kena snap ekekek .. pic not bad lah kan .. bolehlah penganti kepada yg telah pergi .. sakit tanggan akak menCOPY no2 dari hp hubby ke hp baru .. huhuhuh


My Life's Story Blog First Giveaway is ON!!!!


salam semua

dpt TAQ dari adik kenalan baru akak .. nama dia agak cute lah jugak ekekek
adik TOYOLkiut .. haaaaaaaa cute tak namanya ekekke
ok GA dari adik mynameismy ..


 axceli akak pun abru kenal adik nie .. ermm x banyak yg dpt akak ceritakan .. blog yg menarik dan belum habis xplore lagi sebenarnya .. ekekeke joint GA nie , mana tahu ada luck kan ..
soo moh kita joint dan meriahkan ramai2 ..

siapa nak joit sila klik kat banner




tarikh tutup 13 Mei 2011

akak ak TAQ


adik ALIDA

adik LILY mummy QISTINA

adik SYANA

adik LALINK



GUD LUCK SEMUA !!

BEGINI pulak jadinya ..


 salam semua

aduh takutnya .. baca dlm metro online pagi2 nie ..
huhuhuh kasihan .. akibat terpedaya dengan ubat kurus disebabkan ajakan kawan2 , mangsa mencuba sendiri sebelum mengesyorkan kepada kawan2 .. 

kira mangsa seorang yg sanggup lah hadapi risiko dan bertanggungjawab , sebelum menjual dia mencuba utk badan sendiri , mungkin kerana dia juga berbadan besar dan teringin nak kurus .. huhuhuh tapi begini akibatnya .. 

takut betul akak tgk .. kasihan pun ada .. beliau menanggung sakit selama 6 bulan ! , beringatlah .. kalau nak kurus banyak lagi caranya .. dari mengambil bahan2 yg kita x tahu kesahihannya .. selidik lah dulu .. paling senang banyakkan bersenam dan amalkan pemakanan yg sihat .. itu sahaja :) 
mudah kan !!


KECEWA...mangsa penipuan ubat kecantikan menunjukkan kesan parut di perut.


Monday, April 25, 2011

kubur TERCANGGIH kristian lubnan


salam semua

alhamdulillah kenyang ! ekekek akak makan nasi grg paprik , cite2 dah petang pun kan .. . perghhh nasi grg tadi merah & mak oiii banyak tul minyak .. insafff kejap akak .. adehhhhhhhhhhhhh .. apa2 punn licin kecuali minyak tuu huhuhhu , tobat ! mak x makan dah nyahhhhhhhhhhhh huhuuh
ok lah tadi bukak email .. haaaa kali nie dpt email yg membuatkan akak terkasima kejap .. 

ok apa pandangan uols ??


siapakah yg bertuah dikuburkan di sini ?? hahhahah , kalau akak x nak sbbb risau kalau2 malaikat takut nak masuk ekekkeke aci !


mari kita SEDARkan minda


 salam semua

ok moh baca ini .. lately nie banyak sgt info2 yg sihat utk kita kongsikan bersama .. akak pun dah agak lama x layan makanan2 mcm ini .. serius memang akak ambil berat akan pengambilan makanan segera nie .. sebulan sekali sahaja utk anak2 .. itupun ada sukatan :))

well sesekali menikmati ok .. tapi bila dah jadi kemestian , itu sesuatu yg merbahaya ok ! .. haa bagi sesiapa yg x menjamahnya utk sekian lama .. silakan , nikmati tapi make sure ada hadnya .. sama2 kita jaga kesihatan kita dan keluarga ... 

Penggunaan bahan pengawet dalam makanan segera banyak memberi kesan buruk terhadap kesihatan kita. Makanan segera menggunakan bahan pengawet dalam kuantiti yang tinggi kerana ia diproses dan diawet untuk memastikannya tahan lama. Selain itu, kandungan lemak dalam makanan segera juga lebih tinggi berbanding bahan mentah biasa. Memakan makanan segera dalam kuantiti tidak terkawal akan mendedahkan kita kepada pelbagai jenis penyakit seperti:
 
a) Kerosakan gigi
b) Sembelit
c) Tekanan darah tinggi
d) Pembuluh darah tersumbat
e) Obesiti
f) Kenaikan tahap kolesterol


ermmm ye ke ??


 salam semua

alhamdulillah pagi yg indah .. walau pun agak lemau , maklumlah .. IT'S MONDAY ! ... no blues2 ok :)

pagi2 lagi dah bukak berita pertunangan jejaka ensem ini .. ermmm barulah dpt lihat tunang ashraf nie ... not bad .. janji baik dan cantik dimata dia dengan budi pekerti yg tinggi .. kalau tidak bagaimana nak jadikan pasangan hidup kan .. semoga pilihan ashraf sampai ke hujung nyawa . :))


 

Majlis Tunang Ashraf-Dayana Seperti Kenduri Kahwin 

KUALA LUMPUR: Pelakon Ashraf Muslim, 30, dan Noor Dayana Lokman, 24, diraikan dengan penuh meriah seperti ‘kenduri kahwin’ dalam majlis pertunangan di rumah Dayana di Villa Bestari, Kampung Sungai Pusu, Gombak, di sini, Sabtu.
Majlis besar-besaran itu siap dengan 16 buah khemah yang dipasang di luar rumah bakal isterinya itu.


Friday, April 22, 2011

praktikal students - TQ so MUCH !


salam semua
lama gile akak nak post cite nie .. ekkke baru ini leh lepas ..
alhamdulillah baru-baru ini , berlangsungnya majlis Pra Konvokasyen bagi pelajar2 IPTA di UCSA , kali ini bagi sesi 2010/11 .. alhamdulillah majlis yg begitu meriah dihadiri ramai ibu bapa .. memang kami x sangka , penuh MPH , UCSA .. syukur dan semuanya berkahir dengan lancar dan selamat ..

dan hari tersebut juga adalah hari terakhir adik2 internal praktikal di Jabatan Akademik akak .. , mereka praktikal selama 4 bulan , terima kasih daun keladi .. jasa anda semua akan kami kenangi :))



majlis berlansung didalam dewan MPH , UCSA .. maaf , bila majlis berlansung akak lupa bawa kamera .. jadi x dpt lah take pic huhuh


haa ini adalah sebahagian dari adik2 praktikal kami .. dari kiri wanie , akak dan siappppaaaaa erkkkk .. adusss lupe .. sowiii cayunk .. adik nie praktikal di bahagian HR :)

berderau JANTUNG akak


 salam semua

x dapat akak bayangkan kalau benar berita ini .. ekekeke bukan ape , bila baca nie tetiba dada akak berderau .. ishhh betul ke ?? adehhhhhhhhh
sesuai ke ?? tapi apa salahnya .. kalau dah jodoh kan :))



Tup-tup semalam semasa tengah sibuk mencari gosip di Internet, ada seseorang di Twitter memberitahu yang dia ternampak Yusry KRU menghantar Lisa Surihani dengan Lamborghininya. Apakah? Terus naluri kecemburuan Abang Nara meningkat secara mendadak. Hati terasa panas. Adakah ini benar atau hanya dugaan untuk Abang Nara dalam percintaan angan-angan bersama Lisa?
Terus dengan pantasnya Abang Nara mencari sumber-sumber lain yang mengaitkan Lisa Surihani dan Yusry KRU. Nak dijadikan cerita, terjumpa keratan berita Harian Metro yang berbunyi begini:-

Thursday, April 21, 2011

Live In Malaysia ..


salam semua

haaa ada sape2 yg akan pergi .. 
kimmm salammm lahhh kat adik cute sorang nie .. kalau pergi jaga diri baik2 ..
ramai tuu .. takut x terkawal .. jaga tingkah laku kita sebagai masyarakat timur yg kaya budi pekerti dan tatasusila .. ekekekkek dah macam ustajah lak akak nie :) 

welll ingat mengigati x salah kan .. pagi nie tadi akak dgr dia di wawancara di HITS FM .. not bad .. kira dia nie intelligent lah jugak kan :) well dia baru 17 tahun maaaaaaa :)

kepada yg pergi ke Stadium Merdeka mlm ni ... enjoy & have fun ! , akak teruja jugak sbb anak2 BIG BOS dah ada di KL dari semalam .. nak tgk si mamat nie performe :) ... untung badan ! 


gardenia TERBALIK


 salam semua
ha ini kisah pagi tadi time akak nak hantar anak2 ke sek .. jalan nak ke sungai lembing , menuju ke bulatan IM14 & 15 , mula tuu tgk , x pernah2 jam kat atas nie .. tapi pagi tadi start dari melepasi lampu isyarat tuu dah start jem .. dah agak dlm hati , ada kemalangan agaknya .. 

haaa betul lah .. bila semakin dekat .. dah terlihat beberapa buah kenderaan roti GARDENIA nie oparking atas bahu jalan sebelah kanan  .. haaa sah2 terbalik nie .. betul punnn , sebuah kenderaan roti GARDENIA yg sarat dengan muatan rotinya terbalik di bahu jalan .. 

akak rasalah , sure dia dah panggil geng2 dia yg lain utk dtg segera , angkat mana yg terkeluar dari lori .. kalau tidak sah2 jadi lagi kejadian org ramai kutip roti pulak .. ekkekek masuk lak paper !


Wednesday, April 20, 2011

C*A*R*A - - - - - - pink !!


salam semua

haaaaaaaa jgn gelak tau .. huhuhuh , mcm nie , nak citer erkkk .. kelmarin ahad , pagi akak ke Terus Maju depan rumah akak uu .. jalan2 ngan hubby konon2 nak beli sedikit brg dapur .. naik tingkat atas amik tisu dan tgk2 kan pampers zahrien .. tetiba terpandangkan acuan kuih cara nie .. haaaaaaaaaa terbekenan lak dlm ati nak buat ... padahal akak x pernah hayat idup buat kuih nie sendirian di rumah .. selalu akak buat di kg je .. itupun mak akak yg adun .. huhuhuhu teruk kan akak nie .. yerlah .. akak bukan nyer pandai bab2 buat kuih nie .. dah cakap kannn ekekekekek

ok lepas tuu , hubby siap cakap apa tau " alahh x yah beli lahh .. ayang bukan buat punn , ada masa ke ?? " adehh pedih ! sentappp uuu ekekkeke .. akak pun cakap " ok lah sayang , ieda buat lahhh .. x caya .. petang nie jugak ieda buat " hermm sambil senggeh2 kat die .. ekekekek .. ok dah bayar bawak balik .. basuh .. dan duk tenungggg lama2 acuan tuu .. duk fikir camne nak buat nie .. rasanya ummi akak buat tuu senang jeww .. tanpa lenggah2 layie .. akak call ummi .. dah call akak bancuh .. 

teetiba teringat .. alamak ! mana ada pewarna IJO ! .... hhuhuhuh terus capai moto .. bawak ke kedai belakang umah .. , ada pewarna merah jewww .. ape layie .. akak pun amik bayar .. lantak lahhh dlm ati cakap ekekekekek ..
makaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa TERJADI lah ini !

v

v

v

v

izzlorna.com 1st Special Giveaway


salam semua

nak citer pasal hp hilang tuu masih x der mood sebenarnya .. down down sgt .. dah 4 hari akak merindui hp akak tuuu :( , yerlahkan hp tu kira nyawa bagi kita semua kan .. sbb no2 yg kita simpan untuk mcm2 kepentingan uhuhuh .. sedih bila akak kenangkan .. nantilah .. give me time .. akak duk fikir2 mcm mana nak dapatkan kembali no2 didalam hp tuu .. huhuhuh ...

ok lah .. tadi BW jumpe GA .. nak joint GA ini lah 
siapa2 nak joint sila klik banner ya .. hadiah dia sgt2 menarik , mari joint ramai2 :)


Penyertaan bermula 10 Apr 2011 – 30 Mei 2011


akak nak TAQ

ADIK EIDA aka purple

ADIK WAHIDA

ADIK NMO2


 GUD LUCK SEMUA !!!

mari .. mari xcercise MULUT


 salam semua

pagi nie kita xcercise mulut dulu yaaaaaaa ekekke .. akak pun lom sarap lagi ni .. mood ada sedikit ceria walau sedih huhuhuh .. hari ini juga ada lawatan validasi utk program UTM di UCSA .. banyak yg akak kena prepare .. tapi alhamdulillah semua dah hampir siap .. sib baik mereka dtg sebelah petang .. sooo selamat xcercise .. lepas tu pi bfast naaaaaaaaaa :))


 LAWAK 1
 Seorang pemburu bertembung dengan seekor singa. Terrperanjat, dia tak sempat mengangkat senapangnya. Tiada pilihan, pemburu itu bertadah tangan dan berdoa. Ketika pemburu itu menjeling ke arah singa, dia ternampak bahawa singa itu juga sedang berdoa.
Pemburu: “Ah leganya… singa baik rupanya. Lepaskanlah aku.”
Singa: “Ya… singa yang baik selalu baca doa sebelum makan, amiiinn…”

 LAWAK 2
Seorang posmen yang datang menghantar surat .
” Assalamualaikum “
” Walaikumsalam “
” Ni rumah encik Sameon ye?
” Ya saya”
” Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni “
” Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?”

LAWAK 3
Tiga orang Asli menaiki motosikal dan ditahan polis trafik. Namun penunggang motor tersebut tidak berhenti. Dengan muka tidak bersalah penuggang tersebut berkata, ‘Tak muat dah tok, kami dah bertiga!!!, jalan dulu tok…”

LAWAK 4
 Asari melihat rakannya, Ajoi sedang membuat kopi. Kemudian memasukkan sebutir ubat panadol ke dalamnya. Dengan kehairanan Asari bertanya kepada Ajoi…
Asari: “Kenapa kau masukkan panadol dalam kopi tu?”
Ajoi: “Kopi ni panas… bagi panadol kurang sikit panas dia…”


 ps : nak cite pasal handset sebenarnya .. dah ilang ! huhuhuhuhu panjang cite nya .. akak masih merawat luke dan sedih dihati , sedih sbb baru 2 bulan akak merasa pakai E71 tuuu .. nanti2 akak story ya ..

Tuesday, April 19, 2011

Bukan ker dia nie baru kawin ???


 salam semua

terperanjat akak dgr berita sensasi petang tadi , balik dari kerja ambil anak2 .. kisah Kris Dayanti ini hamil 4 bulan huhuhuh .. bukan ke dia nie baru jer nikah Mac aritu ... mcm mana leh hamil 4 bulan ??? huhuhuhu dia nie x malu ke ??

mencik sebenarnya bila tgk KD skrg nie .. bukan kerana dia tu sanggup bercerai dgn anang .. dah jodoh dia smpai situ , redho je .. tapi benci bila dgr berita mcm nie .. boleh hamil awal sebelum nikah .. meanssssssssssss ??? huhuhuh eiiii geram2 .. dia nie islam kan ! sbb dia artis lah kita selalu nak ikuti , dan sedikit sebanyak buruk dan baik dia jadi ikutan segelintir masyarakat skrg .. now dah tersebar pasal dia hamil awal ... huhuhuh sedih2 .. dulu akak cukup minat dia nie .. dgn lagu2 dia yg memang sedap dgn halwa terlinga akak .. bila dgr mcm nie .. rasa cam nak cakap jer kat KD tuu 

asal ?? ko lapoor sgt ke kat RAUL LEMOS tu ? emoo nie ..

 

 JAKARTA: Penyanyi terkenal Indonesia, Kris Dayanti mengakui dia kini hamil empat bulan selepas bernikah dengan usahawan dari Timor Leste, Raul Lemos pada 20 Mac lalu.

Tegasnya, hal itu sudah pun terjadi dan dia serta suaminya terima ketentuan itu dengan hati yang terbuka.

"Kehamilan ini sudah terjadi. Kalau apa yang diberikan Allah ini tidak saya akui, nanti timbul pula cerita yang tidak betul. Kononnya, saya gugurkan anak," katanya.

 masa nie pun dah nampak dia punya tuttttttttttt besar kan ?? ekekek haaa tul lah tgh mencing susu ...

Keletahnya Hanan Sofia


salam semua

nie nak share pic anak buah akak yg semakin membesar , sgt2 cute .. baru2 nie akak balik kg , masa nie waktu petang .. lepak2 ramai .. tgk dia duk diam jer kan kami pakaikan dia tudung .. ekekkek tgk kat sini dah macam anak kemboja sesat pulak ekekek .. so cute .. 

mama ieda doakan semoga HANAN SOFIA membesar dengan hebat ya !
ok lah jom layan pic2 nie


 

ekkekekek clon kak long masa kecik

Jika benar , kita SOKONG


salam semua

 geram bila baca berita pagi ini .. haaa memang akak setuju sgt2 .. x tahulah uolskan .. perkara mcm nie , memang mengaibkan .. x kira kalau individu itu berpengaruh @ org biasa , kita tiada hak untuk memalukan org .. betul tak ?? kalau betullah tindakan akan diambil , alhamdulillah sekurang2nya menjadi pengajaran kepada kita semua .. tapi jika disebaliknya .. uhuhuhu fikirlah sendiri .. akak rasa semuanya hanya utk mengkaburi mata masyarakat , cakap nak kenakan tindakan , tapi SEBALIKnya .. huhuu
 

Trio Datuk T Mungkin Dikenakan Tindakan Tayang Video Seks - Acryl 

KUALA LUMPUR: Polis tidak menolak kemungkinan akan bertindak ke atas trio Datuk T kerana kesalahan mengedar dan menayang video seks melibatkan pelaku yang dikatakan mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata, kemungkinan itu wujud berikutan siasatan mengikut Sekyen 292 Akta Kanun Keseksaan kerana kesalahan mengedar bahan lucah itu menjurus kepada mereka, pihak yang menayangkan video. Beliau berkata kertas siasatan kes itu dijangka dihantar ke Pejabat Peguam Negara Khamis ini.

"Ada kemungkinan mereka akan didakwa mengikut Sekyen 292 itu kerana ia menjurus kepada mereka, pihak penayang."
"Namun bukan polis yang menentukan keputusan itu sebaliknya pejabat Peguam Negara. Kami akan adakan sidang akhbar nanti bila segalanya selesai," katanya ketika dihubungi BERNAMA di sini pada Isnin.

Monday, April 18, 2011

Lor ! dah nak tunang ke ??


salam semua

wahai wanita2 solehah di luar sana .. jejaka ini akan menjadi milik org x lama lagi hhuhuhu ( adehhh awat lak akak yg emo muahhahahah ) .. sila lah doakan yg terbaik buat dia .. dan TAHNIAH buat si pemilik hati jejaka ini ... aduhhhhhh ..


 

Ashraf Muslim Tunang 23 April, Nikah Tahun Ini 

PETALING JAYA: Pelakon Ashraf Muslim, 30, (gambar) menamatkan teka-teki tentang statusnya apabila dia akan bertunang dengan wanita berusia 24 tahun pada 23 April ini di rumah wanita itu di Gombak.

Dia yang menjangkakan akan menamatkan zaman bujangnya pada tahun ini, bagaimanapun enggan mendedahkan nama wanita tersebut yang kini sedang menjalani latihan praktikal sebagai doktor perubatan di sebuah hospital di Melaka.

Kata pelakon yang popular menerusi drama Ustaz Amirul itu, dia belum bersedia untuk mendedahkan tentang buah hatinya itu sehingga tiba majlis pertunangannya nanti.
Selepas majlis pertunangan yang dijangka berlangsung pada pukul 11 pagi itu, pada hari yang sama Ashraf turut akan mengadakan majlis perasmian kliniknya iaitu Pusat Perubatan Islam Al-Hidayah di Gombak pada pukul 12 tengah hari.


FIESTA PENDIDIKAN yang meriah !


salam semua

sabtu dan ahad minggu lepas , kami warga UCSA boleh dikatakan berkampung ke Ktn Prade untuk majlis Fiesta Pendaftaran, Diploma IPTS & Sains Kesihatan .. fuh ! sungguh mencabar minda kami , kerana pada hari jumaat tu kami baru selesai menggadakan majlis Pra Konvo , walau akak tidak terlibat secara rasmi tapi akak dapat rasakan kemeriahan dan keterujaan kami warga UCSA diatas kelancaran Fiesta ini .. alhamdulillah , fiesta berjalan dengan jayanya selama  2 hari iaitu 16 & 17hb .

Ramai juga ibu bapa dan remaja2 yg datang ke gerai2 kami .. syukur alhamdulillah ,
oh ya selain dari pameran2 sepanjang ruang legar Ktn Prade ini , kami juga ada menyediakan pelbagai xtvt utk pengunjung2 di Ktn Prade pada hari itu , diantaranya .. persembahan dari tadika2 sekitar Kuantan , Dance Competition , Nyayian dari 3 Benua ( terdiri dari pensyarah2 dari filipina dan indonesia ) dan pelbagai lagi ..

x ingat dah nak tulis sini ekekkekek :) Bagi persembahan tadika , tadika zahrien ada mengambil bahagian , Tadika Langkah Gemilang .. tapi sayang .... zahrien x nak menari huwaaaaaaaaaaa

ok lah moh kita layan pic2 ini


sekitar permandangan di ruang legar di Ktn Prade .

Sunday, April 17, 2011

Giveaway from Moscow by Miszlullaby



salam semua

haa nak joint  GA lagi ... kali ini dari adik Miszlullaby yg cantik manis ! adik ini belajar di MOSCOW tau , dia bakal Dr .. haaa syok kan .. teringin nak belajar jauh tapi harapan tu akak letak kat anak2 je lah .. aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn :))

sape2 nak joint sila klik pada banner ya :)




 

 akak nak TAQ

adik bunga
adik ALIDA
adik Farra
adik munna
adik Dilla Ady


GUD LUCK SEMUA !





Irma Di London : Cabutan Bertuah (1)


salam semua

haa dah lama x joint GA kan .. ok kali nie bila dah pueh akak BW .. maka terJOINT lahhh ekkeke , mudah sgt2 .. moh joint !

ok sape yg nak joint sila klik banner ye ..



bermula 4 April 2011 berakhir 20 April 2011 jam 12.00 tengahmalam.

X sabar rasanya - Royal Highnes Wedding


salam semua

 & selamat pagi .. huhuhu dah tghari punn .. akak baru dpt online haaa .. settle semua , bfast , kemas2 rumah , membasuh & menyidai kain ... tgk2 kan kerja rumah anak2 .. sambil2 tu akak buka lah blog .... BW kejap2 .. sambil2 buat entry .. ekekkeke banyak tul sambil2 kan :)) tgh ari nie akak x masak dah .. mcm biasa kalau ari minggu ini , akak akan masak nasi lemak membawa ke tghari .. so senang !

ok lah tadi pagi .. adalah tengok preview iklan utk siri dokumentari Perkenalan sehinggalah membawa ke Majlis Perkahwinan Putera William , putera Di raja Britain ini .. amat2 menarik .. memang rasa x sabar nak tgk perkahwinan gilang gemilang ini .. mcm manalahh agaknya kan .. putera william nie handsome orangnya , saling x tumpah wajah mendiang bonda dia Princess Diana .. :)


 putera william dan gadis idaman hatinya .. sungguh bertuah kate ini ... dia bukanlah canik mana punnn .. hahahah ( ayat nak sedapkan ati huhuh )

Untuk mengenali kehidupan monarki Britain dengan lebih dekat lagi, saksikanlah slot istimewa di ntv7 setiap Selasa, bermula 5 April lalu, jam 8.30 hingga 9.30 malam.
Slot bertajuk Special Royal Documentaries ini ke udara di Saluran Ceria Anda. NTV7 turut menjadi penyiar ekslusif Perkahwinan Diraja William dan Kate yang akan ke udara secara langsung pada 29 April nanti.

Ia bermula dengan kisah Prince William and Harry Into The Future yang menemui penonton pada 5 April. Daripada kawalan tentera hinggalah kehidupan sosial, semuanya bagaikan di hujung jari kedua-dua putera muda Britain yang sentiasa mencuri tumpuan ramai ini.


Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...