Tuesday, March 22, 2011

Yuk Makan di Pantai Batu Buruk


salam semua

ermm dah puas kami jalan2 dan ronda2 di sekitar pantai di masjid terapung , hubby ajak pi makan .. kami ke pantai batu buruk nie .. x jauh jugak dari masjid terapung tu .. lebih kurang 5 minit jer kalau x jam .. seronok kan .. kat terengganu nie akak x pernah layie jumpa jem ( bkn jem yg sapu kat roti tu erkkk ekekkee ... ) di atas jalan .. sepanjang berada disana .. lenggang jer .. mgkin kebetulan akak sampai , adalah hari cuti umum mereka .. iaitu jumaat dan sabtu :) sooo memang syok merempit ekekek upsss x elok merempitt tuu ..



 
 sepanjang gerai2 ini menjual pelbagai lauk pauk .. rambang mata kejap .. huuh


 haa kerang rebus pun ada .. favourate akak nie .. sedap tul melayan kerang rebus tgh ari tu .. akak makan nasi sikit jer .. sbb nak layan makan kerang nie .. :) masa akak ambil gambar nie kan .. akak dah mcm pelancong asing yg x pernah tgk kerang rebus .. ekekkeke x malu dah nak snap itu dan ini :))

haaa ini pun ada .. aneka makanan ringgan , akak panggil cucuk2 .. ekeke entah per2 kan , ada sosej , udang , bebola ikan dan ketam x silap akak ..  dah kenyang kami balik HT , lepak2 pastu kami kuar pulak .. x nak buang masa duk umah jer ... :)

ps : dah petang baru tenet ok .. syok sbb leh BW .. tu pun sambil2 yer .. sambil2 buat kerja .. kerja kena buat kannn kannn kannn :))

22 comments:

  1. Assalamualaikum Ieda

    gambar yg akhir tu pemikat selera

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. kak!best x lepak2 batu buruk?kat depan 2 ada pdg mainan kan?kat situlah jat dan adik2 membesar tau.kitorg kecik2 ma ayah selalu bawak kitorg main kat situ!hihi

    ReplyDelete
  3. alamak..alamak..tak jdik diet la tengok gambo nie!

    ReplyDelete
  4. besnya tengok segala yang cucuk2 tu terutamanya udang cucuk..yummyy!!

    ReplyDelete
  5. wow, bermacam-macam jenis lauk pauk.mana tak rambang mata memilih.Kerang tu my fav also kak..kat srwk mahal sgt kerang tu..

    ReplyDelete
  6. bestnye! nntilah nk ajak yg tersyg gi ctu...

    ReplyDelete
  7. Wah..sedapnye..
    samalah ngan hubby lily tu kak..peminat tegar kerang..p pasar mesti x lupa beli kerang..

    ReplyDelete
  8. adeh kak
    tgk kerang tu tros rs nk mkn kerang hehe

    ReplyDelete
  9. uiiii kakkkk

    udang.. udang..
    kerang.. sotong.. kerang lagi...

    errkk.. pingsan tgk makanan sedap @_@

    ReplyDelete
  10. Lauk2 tu nampak sedap sangat..

    ReplyDelete
  11. alahai memnag berkenan sungguh dengan kerang tue..

    ReplyDelete
  12. bnyk giler lauk die kak, kalau niesz, mahu berpinar mata x tahu nk pilih yg mane..haha..

    ReplyDelete
  13. hye akk...ekin bru follow akk..^_^
    ekin org melaka...tp ekin penah holiday kt trgganu..memang best la!
    ekin ske pmndangan kt sane..tuh jek yg ekin nk kongsi..hehehhehe.slm=)

    ReplyDelete
  14. hye akk...ekin bru follow akk..^_^
    ekin org melaka...tp ekin penah holiday kt trgganu..memang best la!
    ekin ske pmndangan kt sane..tuh jek yg ekin nk kongsi..hehehhehe.slm=)

    ReplyDelete
  15. banyak makanan sedap tu, saja nak bagi akak kecur air liur . bab seafood ni memang peberet.akak tak sampai lagi kat sini.

    ReplyDelete
  16. aduii lapar tgok lauk2 tu kak! hehe

    ReplyDelete
  17. kerangggggg....fav g tu....syoknya memenuhkan perot kat situ kak...adussss

    ReplyDelete
  18. alamak kak yg gambar terakhir tue buat terliur tueeee

    ReplyDelete
  19. Seronoknyaa jalah.. tgk makanan pun sedap2.. :)

    ReplyDelete
  20. cam menarik jerk kak cucuk2 tue...

    ReplyDelete
  21. wahhhh...kerang.....mina suka jgk..


    kalau dpt kerang bakar...perhhh..
    lg terangkat..hihihi..

    ReplyDelete
  22. tak penah sampai lagi kak pantai batu buruk nih..bila la nak pi sana eik.. btw kerang is my peberetss....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...